Opinione

E diel, 25 Shkurt, 2024
E diel, 25 Shkurt, 2024

Opinione

Toscana Lockdown, 250 shkrepje e shkrime nga fotografë, shkrimtarë e gazetarë 

Firenze, Siena, Pienza, Montepulciano, Cortona, Castellina in Chianti, Monteriggioni,...

13 dhjetori një ditë e madhe mbarë dibrane

Njëzet e tetë vjet të shkuara, saktësisht më 13...

Krahët e shqipes – përpjekje e pengesa

Pak ditë pas botimit të librit "Krahët e shqipes...

Kurbeti një plagë e madhe, Ja si shkruanin të parët tanë

Sa veshtirë është kur largohesh nga Atdheu, Mëmëdheu i...

Emigrantët shqiptarë, refugjatët e huaj në Shqipëri dhe bujaria e Diasporës

Refugjatët shqiptarë në botë, refugjatët e huaj në Shqiperi...

23 vjet “Albanian Culture TV” në New York

Televizioni Kultura Shqiptare në New York ka festuar 23-vjetorin....

Gëzuar Festën e Flamurit!

Me 28 e 29 nëntor, të gjithë shqiptarët kudo...

Kombi rritet me gjuhёn

"Shkolla shqipe “Gjuha jonё” nё Filadelfia njё emёr i...

48 vjet nga miratimi i shqipes standarde

Këto ditë mbushen plotë 48 vjet nga koha e...

Toscana Lockdown, 250 shkrepje e shkrime nga fotografë, shkrimtarë e gazetarë 

Firenze, Siena, Pienza, Montepulciano, Cortona, Castellina in Chianti, Monteriggioni,...

13 dhjetori një ditë e madhe mbarë dibrane

Njëzet e tetë vjet të shkuara, saktësisht më 13...

Krahët e shqipes – përpjekje e pengesa

Pak ditë pas botimit të librit "Krahët e shqipes...

Kurbeti një plagë e madhe, Ja si shkruanin të parët tanë

Sa veshtirë është kur largohesh nga Atdheu, Mëmëdheu i...

Emigrantët shqiptarë, refugjatët e huaj në Shqipëri dhe bujaria e Diasporës

Refugjatët shqiptarë në botë, refugjatët e huaj në Shqiperi...

23 vjet “Albanian Culture TV” në New York

Televizioni Kultura Shqiptare në New York ka festuar 23-vjetorin....

Gëzuar Festën e Flamurit!

Me 28 e 29 nëntor, të gjithë shqiptarët kudo...

Kombi rritet me gjuhёn

"Shkolla shqipe “Gjuha jonё” nё Filadelfia njё emёr i...

48 vjet nga miratimi i shqipes standarde

Këto ditë mbushen plotë 48 vjet nga koha e...

Të fundit

Greqi/ Nxënësit e klasës së gjuhës shqipe në Kiplesi festuan Pavarësinë e Kosovës

Në kuadër të Ditës së Pavarësisë së Republikës së Kosovës, mësuesja Lefteri Metkaj dhe Me rastin e 16 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës nxënësit e...

Noli TV, kulturë, informacion, identitet kombëtar në SHBA

Noli TV është një shembull i suksesit të një kanali televiziv lokal që shërben si një zë i rëndësishëm për komunitetin shqiptar. Noli TV...

16 vjetori i Pavarësisë së Kosovës, kryeministri Kurti i pranishëm në kremtimet në Britani

Ditën e djeshme Ambasada e Republikës së Kosovës organizoi një pritje me rastin e 16 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës. Në pritjen e organizuar...

NDIEJ VS NDJEJ

 Kur një “j” në vend të “i” e ndryshon krejtësisht kuptimin!  Pse gabojmë kaq shumë me këto dy folje?   Para disa kohësh nisa të...

Diaspora redakton Wikipedia-n

Prej 20 shkurtit  Wikimedian-ët e Gjuhës Shqipe kanë nisur një fushatë për redaktimin e gjuhës shqipe në platformën wikipedia. Misioni i kësaj nisme të përbashkët...