Ekonomi

E hënë, 25 Tetor, 2021
E hënë, 25 Tetor, 2021

“Connect Albania” regjistron agjentin e 13 në Itali

Programi “Connect Albania” i cili funksionon pranë Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare prej pothuajse një viti angazhon si Agjentë Zhvillimi anëtarët e Diasporës Shqiptare në të gjithë botën, me një fokus të veçantë fillimisht në Diasporën shqiptare e cila jeton në Itali. Përmes këtij programi, Diaspora shqiptare është përpjekur...

 

Më të lexuarat

Financë

Turizmi

Parku “Shebenik-Jabllanicë”, destinacion i preferuar turistik

E ndërsa në majat e malit e Kallkanit ka zbritur bora e bardh, në tapetin e pyllit të Parku Kombëtar “Shebenik-Jabllanicë”, janë shpalosur ngjyrat...

Parku Kombëtar i Thethit tërhoqi mbi 78 mijë turistë në janar-shtator

Parku Kombëtar i Thethit, i ndodhur 70 km larg Shkodrës po tërheq gjithnjë e më shumë vëmendjen e turistëve vendas dhe të huaj. Drejtori i...

Liqenet akullnajore të Valamarës, oaz pranë qiellit për turistët

Maja e Valamarës, në Gramsh, një parajsë turistike e gjendur në një lartësi të madhe me liqene akullnajore, është një ndër destinacionet më të...

Restaurimi dhe sistemimi i muzeve të trashëgimisë kulturore në Gjirokastër

Në Gjirokastër vijon puna për restaurimin e vlerave karakteristike që nga rehabilitimi i rrugëve me kalldrëm deri tek shtëpitë karakteristike në lagjet tradicionale. Kryeministri Edi...

Java e trashëgimisë në Gjirokastër, turistë të shumtë i bashkohen festës

Turistët nuk reshtin së vizituari qytetin e Gjirokastrës, pjesë e trashëgimisë botërore të UNESCO-s, edhe në këtë fillimvjeshtë të dytë. Por kësaj radhe turistë janë...

Intervista

Intervista/ Suksesi i vëllezërve Pelushi në SHBA

Vëllezërit Pelushi, Rei dhe Xhon janë studentë ekselence në USA, në kolegjin ku ata studiojnë "Missouri Valley College". Rei Pelushi, vëllai i madh ka mbaruar...

Intervista/ Përse mësimi i gjuhës shqipe në Diasporë duhet të jetë sistematik

Desara Beqari Gjonej është autore e librave mësimorë për fëmijët shqiptarë që ndjekin mësimin e gjuhës amtare në Diasporë. Ajo ka një përvojë të...

Intervista/ “Transformimi” i Akreoma Saliut dhe guximi i performancës online

Jetojmë në kohë të vështira si kjo e pandemisë së COVID-19, që transformoi jetën e secilit prej nesh në...

Arbresh Useini, një kandidate shqiptare në zgjedhjet lokale në Danimarkë

Arbresh Useini kandidon në zgjedhjet lokale në Danimarkë. Ajo vendosi të kandidojë pasi vuri re mungesën e një femre...

Biznes

Tregti

Shqipëria dhe Izraeli heqin taksimin e dyfishtë, nxitje investimeve

0
Shqipëria dhe Izraeli bien dakord për shmangien e taksimit të dyfishtë dhe parandalimin e evazionit...

Shqipëria nis zbatimin e rregullave për lehtësimin e tregtisë midis BE dhe CEFTA

0
Drejtoria e Përgjithshme e Doganave bën të ditur se, nga data 1 Shtator 2021 Shqipëria...

Në shtator CEFTA aplikon rregullat e reja të tregtisë, përfshihet dhe Shqipëria

0
Nga 1 shtatori 2021 nis zbatimin rregullat e reja të origjinës preferenciale për tregtinë e...

“Rënjët e mia”, Dhoma e Biznesit të Diasporës lançon projektin për artizanatin

0
Me moton “Origjina është e ardhmja" Dhoma e Biznesit të Diasporës ka lançuar ditën e...

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare vendos ura bashkëpunimi me Greqinë

0
Kryetari i Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare, z. Ardian Lekaj, anëtari i Kryesisë, z....

Shqipëria dhe Izraeli heqin taksimin e dyfishtë, nxitje investimeve

Shqipëria dhe Izraeli bien dakord për shmangien e taksimit të dyfishtë dhe parandalimin e evazionit fiskal në lidhje me tatimin mbi të ardhurat për...

Shqipëria nis zbatimin e rregullave për lehtësimin e tregtisë midis BE dhe CEFTA

Drejtoria e Përgjithshme e Doganave bën të ditur se, nga data 1 Shtator 2021 Shqipëria është vendi i parë në rajon që filloi të...

Në shtator CEFTA aplikon rregullat e reja të tregtisë, përfshihet dhe Shqipëria

Nga 1 shtatori 2021 nis zbatimin rregullat e reja të origjinës preferenciale për tregtinë e mallrave mes vendeve të CEFTA-s, ku bën pjesë edhe...

“Rënjët e mia”, Dhoma e Biznesit të Diasporës lançon projektin për artizanatin

Me moton “Origjina është e ardhmja" Dhoma e Biznesit të Diasporës ka lançuar ditën e sotme projektin  “Rënjët e mia”.  Një platformë online e...

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare vendos ura bashkëpunimi me Greqinë

Kryetari i Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare, z. Ardian Lekaj, anëtari i Kryesisë, z. Panajot Rumi, Drejtori Ekzekutiv, z. Durim Tabaku, zhvilluan një...

Agro Industri

Investime