Kinema

E shtunë, 24 Tetor, 2020
E shtunë, 24 Tetor, 2020

Kinema

Serbi / Bekim Fehmiu frymëzon festivalin e Beogradit

Dhjetë vjet pas vdekjes së aktorit të njohur të...

“Tomka dhe shokët e tij” nga Xhanfize Keko, sot në kanalin prestigjioz amerikan

Regjisore e 25 filmave në Shqipëri, Xhanfize Keko është...

Francë / Dhjetë filma të animuar shqiptarë shfaqen në një program të veçantë

Dhjetë filma të animuar shqiptarë nga fondi i Arkivit...

SHBA / Kosova konkurron për çmimin “Oscar” me filmin “EXIL”

Qendra Kinematografike e Kosovës ka njoftuar se filmi “Exil”...

Turqi / Aktori shqiptar Nik Xhelilaj në rolin e një komandanti bizantin

Aktori shqiptar Nik Xhelilaj prej disa vitesh është përfshirë...

Historia/ Mastrojani dhe arbëreshët në filmin “Gjenerali i ushtrisë së vdekur”

Është një nga produksionet filmike me interesantë të romanit...

SHBA / Historia e parrëfyer e John Belushit në një dokumentar

Historia e parrëfyer e aktorit me origjinë shqiptare John...

“Shqiptarët dhe filmat”, hapësira e filmit shqiptar në Kanada

Shoqata e Filmit Shqiptar (Albanian Film Association) në Toronto...

Akademiku Vasil Tole sjell botimin “Trashëgimia shpirtërore e Tiranës në muzikë”

Për Tiranën është shkruar shumë në këndvështrimin historik, pak...

Austri / Nje dokumentar për 4 personalitete të Diasporës shqiptare

Një projekt i rëndësishëm do të bëjë bashkë katër...

Serbi / Bekim Fehmiu frymëzon festivalin e Beogradit

Dhjetë vjet pas vdekjes së aktorit të njohur të...

“Tomka dhe shokët e tij” nga Xhanfize Keko, sot në kanalin prestigjioz amerikan

Regjisore e 25 filmave në Shqipëri, Xhanfize Keko është...

Francë / Dhjetë filma të animuar shqiptarë shfaqen në një program të veçantë

Dhjetë filma të animuar shqiptarë nga fondi i Arkivit...

SHBA / Kosova konkurron për çmimin “Oscar” me filmin “EXIL”

Qendra Kinematografike e Kosovës ka njoftuar se filmi “Exil”...

Turqi / Aktori shqiptar Nik Xhelilaj në rolin e një komandanti bizantin

Aktori shqiptar Nik Xhelilaj prej disa vitesh është përfshirë...

Historia/ Mastrojani dhe arbëreshët në filmin “Gjenerali i ushtrisë së vdekur”

Është një nga produksionet filmike me interesantë të romanit...

SHBA / Historia e parrëfyer e John Belushit në një dokumentar

Historia e parrëfyer e aktorit me origjinë shqiptare John...

“Shqiptarët dhe filmat”, hapësira e filmit shqiptar në Kanada

Shoqata e Filmit Shqiptar (Albanian Film Association) në Toronto...

Akademiku Vasil Tole sjell botimin “Trashëgimia shpirtërore e Tiranës në muzikë”

Për Tiranën është shkruar shumë në këndvështrimin historik, pak...

Austri / Nje dokumentar për 4 personalitete të Diasporës shqiptare

Një projekt i rëndësishëm do të bëjë bashkë katër...

Të fundit

Kanada / “Shqiptar dhe krenar”, një projekt i frymëzuar nga vendlindja  

Davidi është një kanadez i thjeshtë, i cili ka dëgjuar dhe lexuar për historinë dhe kulturën e lashtë shqiptare, dhe mundohet të gjej lidhje...

Në 199-vjetorin e lindjes së Dhimitër Kamardës, studiuesit arbëresh të shqipes

Dhimitër Kamarda ishte gjuhëtar e atdhetar arbëresh, botues i folklorit, me formim shkencor edhe në fushën e gjuhësisë indoevropiane. Vepra e tij kryesore, “Sprovë e...

Itali/”Shkodra Elektronike” sjell versionin ndryshe të këngës “Synin si qershia”

Grupi "Shkodra Elektronike" i njohur për sjelljen në një variant më modern të këngëve më të njohura tradicionale,  ka publikuar versionin e këngës shkodrane...

Hapja e shkollës shqipe për vajza në Korçë, historia e luftës kundër injorancës

“Historia e shkollës së parë shqiptare për vajza, është si një romancë plot aventura. Është historia e luftës kundër injorancës, që pati arritje të...

Turqi/ Mësuesit e gjuhës shqipe marrin tekstet e dërguara nga QBD

Për t'i ardhur në ndihmë sa më shumë bashkatdhetarë që dëshirojnë të mësojnë gjuhën shqipe në Turqi, 282 tekste shkollore dhe plotësuese të paracaktuara...