Kultura

E premte, 9 Qershor, 2023
E premte, 9 Qershor, 2023

Intervista/ Një libër mund të shpëtojë një jetë

Kur shkroi librin "Ylberi dhe Sara e vogël" Angela...

Poetja shqiptare Irma Kurti botohet në Indi

Pas botimit të përmbledhjes poetike “Humbur mes ngjyrash” në...

Elvira Dones, Artur Nuraj dhe Bashkim Shehu në Passaggi Festival

Në një program tërësisht të përqendruar në krijimtari artistike...

Kanada/Arben Kallamata prezanton në Toronto romanin historik “Un Mort”

Promovimi i një libri në diasporë është një ngjarje...

Rikthehet pas 8 vitesh Festivali Folklorik i Gjirokastrës

Qershori është muaji që në Gjirokastër pritet të ristartojë...

Zyra për Interesat të Kosovës në Athinë mikpert ekspozitën e Librand Dhrami

Zyra për Interesat të Kosovës në Athinë hap dyert...

Suedi/ Gazetari me origjinë nga Kosova nominohet për çmimin “Wallenberg 2023 “

Gazetari me origjinë nga Kosova që jeton në Suedi,...

Intervista/ “Poezia është Grua”, 20 vite për realizimin e vëllimit poetik

Poetja shqiptare nga Mitrovica Shuki Kurti-Musa ka botuar librin...

Irma Kurti sjell në shqip librin “Love can wait”

Irma Kurti sjell në gjuhën shqipe përmbledhjen me poezi...

Intervista/ Një libër mund të shpëtojë një jetë

Kur shkroi librin "Ylberi dhe Sara e vogël" Angela...

Poetja shqiptare Irma Kurti botohet në Indi

Pas botimit të përmbledhjes poetike “Humbur mes ngjyrash” në...

Elvira Dones, Artur Nuraj dhe Bashkim Shehu në Passaggi Festival

Në një program tërësisht të përqendruar në krijimtari artistike...

Kanada/Arben Kallamata prezanton në Toronto romanin historik “Un Mort”

Promovimi i një libri në diasporë është një ngjarje...

Rikthehet pas 8 vitesh Festivali Folklorik i Gjirokastrës

Qershori është muaji që në Gjirokastër pritet të ristartojë...

Zyra për Interesat të Kosovës në Athinë mikpert ekspozitën e Librand Dhrami

Zyra për Interesat të Kosovës në Athinë hap dyert...

Suedi/ Gazetari me origjinë nga Kosova nominohet për çmimin “Wallenberg 2023 “

Gazetari me origjinë nga Kosova që jeton në Suedi,...

Intervista/ “Poezia është Grua”, 20 vite për realizimin e vëllimit poetik

Poetja shqiptare nga Mitrovica Shuki Kurti-Musa ka botuar librin...

Irma Kurti sjell në shqip librin “Love can wait”

Irma Kurti sjell në gjuhën shqipe përmbledhjen me poezi...

Të fundit

Napoli kryeqyteti i arbëreshëve

Dikush ka thënë që Napoli është nga ato qytete që kalon nga 1 deri tek 10 pa kaluar nga 0 deri 9. Për të...

Çmim i parë për poeten Irma Kurti në SHBA

Një tjetër vlerësim për krijimtarinë e poetes shqiptare Irma Kurti, e cila vlerësohet me çmim të parë në Amerikë në konkursin letrar “Poetry Thymes...

Shkolla “Gjuha Jonë”  në Philadelphia kremton mbylljen e vitit mësimor

4 Qershori 2023 nuk mund të konsiderohej për gjithë komunitetin shqiptar të Filadelfias thjesht si Dita e mbylljes së vitit mësimor 2022-2023 në shkollën...

Je në Prishtinë? Mos e humb prezantimin e Abetares Mbarëkombëtare

Me moton “Libri triumfon” ditën e djeshme është çelur edicioni i 23-të i Panairit të Librit në Prishtinë . Një aktivitet ku është paralajmëruar të...

Takim me kryesinë e “Shkollës Shqipe” në Zvicër

Në prag të përfundimit të vitit shkollor 2022/2023, të mësimit shqip në Zvicër  sot  në mjediset e Ambasadës së Shqipërisë u organizua një takim...