Turizëm

E shtunë, 24 Tetor, 2020
E shtunë, 24 Tetor, 2020

Turizëm

Pas kërkesës së MEPJ, Google rregullon emërtesat në hartën e Shqipërisë

Kompania Google i është përgjigjur pozitivisht kërkesës së Ministrisë...

Gjermani / Fondacioni Besa shpreh interesin për investime në Vlorë

"Fondacioni Besa në Gjermani po analizon mundësinë për të...

Cannoli, ëmbëlsira tradicionale e Arbëreshëve që i reziston kohës

Gatimet janë pjesë e traditës së çdo vendi. Ato...

Dita botërore e turizmit/Shqipëria dhe Kosova firmosin marrëveshje bashkëpunimi

Me rastin e ditës botërore të turizmit është nënshkruar...

Nivica – Çatia e Labërisë mes historisë dhe bukurisë natyrore

Në zemër të Shqipërisë jugore, vetëm 30km larg nga...

Kosova “shpëton” turizmin e Shqipërisë, në gusht pushuesit përbën 62% të hyrjeve

Shifrat zyrtare të lëvizjes së shtetasve tregojnë se 62%...

Kalaja e Beratit, atraksion i përhershëm turistik. 17 mijë vizitor në 8 muaj

Kalaja e Beratit, një nga monumentet më të mëdha...

Vlogerët britanikë: Saranda në shtator i ka të gjitha

Njihen si Molly dhe Matt dhe e kalojnë kohën...

Nga Veriu në Jug – Ambasadoret që promovojnë Shqipërinë

Me kontraste të ndryshme natyrore, liqene, male të larta,...

Pas kërkesës së MEPJ, Google rregullon emërtesat në hartën e Shqipërisë

Kompania Google i është përgjigjur pozitivisht kërkesës së Ministrisë...

Gjermani / Fondacioni Besa shpreh interesin për investime në Vlorë

"Fondacioni Besa në Gjermani po analizon mundësinë për të...

Cannoli, ëmbëlsira tradicionale e Arbëreshëve që i reziston kohës

Gatimet janë pjesë e traditës së çdo vendi. Ato...

Dita botërore e turizmit/Shqipëria dhe Kosova firmosin marrëveshje bashkëpunimi

Me rastin e ditës botërore të turizmit është nënshkruar...

Nivica – Çatia e Labërisë mes historisë dhe bukurisë natyrore

Në zemër të Shqipërisë jugore, vetëm 30km larg nga...

Kosova “shpëton” turizmin e Shqipërisë, në gusht pushuesit përbën 62% të hyrjeve

Shifrat zyrtare të lëvizjes së shtetasve tregojnë se 62%...

Kalaja e Beratit, atraksion i përhershëm turistik. 17 mijë vizitor në 8 muaj

Kalaja e Beratit, një nga monumentet më të mëdha...

Vlogerët britanikë: Saranda në shtator i ka të gjitha

Njihen si Molly dhe Matt dhe e kalojnë kohën...

Nga Veriu në Jug – Ambasadoret që promovojnë Shqipërinë

Me kontraste të ndryshme natyrore, liqene, male të larta,...

Të fundit

Kanada / “Shqiptar dhe krenar”, një projekt i frymëzuar nga vendlindja  

Davidi është një kanadez i thjeshtë, i cili ka dëgjuar dhe lexuar për historinë dhe kulturën e lashtë shqiptare, dhe mundohet të gjej lidhje...

Në 199-vjetorin e lindjes së Dhimitër Kamardës, studiuesit arbëresh të shqipes

Dhimitër Kamarda ishte gjuhëtar e atdhetar arbëresh, botues i folklorit, me formim shkencor edhe në fushën e gjuhësisë indoevropiane. Vepra e tij kryesore, “Sprovë e...

Itali/”Shkodra Elektronike” sjell versionin ndryshe të këngës “Synin si qershia”

Grupi "Shkodra Elektronike" i njohur për sjelljen në një variant më modern të këngëve më të njohura tradicionale,  ka publikuar versionin e këngës shkodrane...

Hapja e shkollës shqipe për vajza në Korçë, historia e luftës kundër injorancës

“Historia e shkollës së parë shqiptare për vajza, është si një romancë plot aventura. Është historia e luftës kundër injorancës, që pati arritje të...

Turqi/ Mësuesit e gjuhës shqipe marrin tekstet e dërguara nga QBD

Për t'i ardhur në ndihmë sa më shumë bashkatdhetarë që dëshirojnë të mësojnë gjuhën shqipe në Turqi, 282 tekste shkollore dhe plotësuese të paracaktuara...