Letërsi

E diel, 25 Tetor, 2020
E diel, 25 Tetor, 2020

Letërsi

Gazeta italiane për romanin e shqiptarit Elvis Malaj “Il mare e rotondo”

Portali italian "Il Fatto Quotidiano", në kolonën javore kushtuar...

SHBA/ Poeti Gjekë Marinaj fiton çmimin “KS International Literary Prize”

Gjekë Marinaj, poeti shqiptar i vlerësuar nga kritika ndërkombëtare,...

Itali/ “La Repubblica” për librin e shkrimtarit shqiptar Romeo Çollaku

Gazeta italiane "La Republica" në suplementin "Robinson" kushtuar shkrimeve...

Testamenti i Mitrush Kutelit / “Atdheu është atdhe edhe kur të lëndon”

Dëgjo! Shenjat nuk i kam të mira. Tensioni ngrihet e...

Itali/ Nga mjekësia në letërsi, Arben Dedja boton librin me tregime

Arben Dedja, pas një karriere të gjatë si kirurg...

Sot 149 vite nga lindja Homerit shqiptar Gjergj Fishtës

149 vjet më parë, më 23 tetor 1871, lindi...

Naim Frashëri, 120 vite nga vdekja e Apostullit të Shqiptarizmës

Si sot 120 vite më parë mbylli sytë në...

“Vajza anonime”, romani me i shitur i New York Times tashmë dhe në shqip

“Vajza anonime“ është një thriller psikologjik, i cili të...

Itali / Me poezinë kushtuar Nënë Terezës, shqiptari fiton “Veritas Splendor”

Poeti i ri shqiptar në Itali, Klaudio Findiku së...

Gazeta italiane për romanin e shqiptarit Elvis Malaj “Il mare e rotondo”

Portali italian "Il Fatto Quotidiano", në kolonën javore kushtuar...

SHBA/ Poeti Gjekë Marinaj fiton çmimin “KS International Literary Prize”

Gjekë Marinaj, poeti shqiptar i vlerësuar nga kritika ndërkombëtare,...

Itali/ “La Repubblica” për librin e shkrimtarit shqiptar Romeo Çollaku

Gazeta italiane "La Republica" në suplementin "Robinson" kushtuar shkrimeve...

Testamenti i Mitrush Kutelit / “Atdheu është atdhe edhe kur të lëndon”

Dëgjo! Shenjat nuk i kam të mira. Tensioni ngrihet e...

Itali/ Nga mjekësia në letërsi, Arben Dedja boton librin me tregime

Arben Dedja, pas një karriere të gjatë si kirurg...

Sot 149 vite nga lindja Homerit shqiptar Gjergj Fishtës

149 vjet më parë, më 23 tetor 1871, lindi...

Naim Frashëri, 120 vite nga vdekja e Apostullit të Shqiptarizmës

Si sot 120 vite më parë mbylli sytë në...

“Vajza anonime”, romani me i shitur i New York Times tashmë dhe në shqip

“Vajza anonime“ është një thriller psikologjik, i cili të...

Itali / Me poezinë kushtuar Nënë Terezës, shqiptari fiton “Veritas Splendor”

Poeti i ri shqiptar në Itali, Klaudio Findiku së...

Të fundit

Gazeta italiane për romanin e shqiptarit Elvis Malaj “Il mare e rotondo”

Portali italian "Il Fatto Quotidiano", në kolonën javore kushtuar raftit të librave ka shkruar për librin e shqiptarit Elvis Malaj "Il mare e rotondo"...

SHBA/ Poeti Gjekë Marinaj fiton çmimin “KS International Literary Prize”

Gjekë Marinaj, poeti shqiptar i vlerësuar nga kritika ndërkombëtare, i cili jeton që nga viti 1991 në SHBA dhe aktualisht jep mësim në kolegjin...

79 vite nga krijimi i Horës së Arbëreshëve/ Në zbulim të Shqipërisë në Sicili

79 vjet më parë, pikërisht me 25 tetor të vitit 1941 kolonia më e madhe e Arbëreshëve të Sicilisë e quajtur "Piana dei Greci"...

Arnold von Harff: Si e fliste Skënderbeu gjuhën shqipe

Arnold von Harff, një kalorës, udhëtar dhe shkrimtar gjerman, u lind rreth vitit 1471 në një familje fisnikësh në Rhinelandin e poshtëm (Harffi mbi...

Përpjekjet për alfabetin e gjuhës shqipe dhe kongresi i Corigliano Calabro

Asnjëherë nuk ka qenë vetëm një problem stili apo estetike vendosja e e shkronjave të alfabetitit të një gjuhe, pra rregullat gramatikore të një...