Biznes

E mërkurë, 19 Janar, 2022
E mërkurë, 19 Janar, 2022

Biznes

Midis Italisë dhe Shqipërisë, realiteti i sipërmarrjes së Vjollca Lleshit

Janë rreth 800 kompanitë e regjistruara në Shqipëri në...

Sa fitojnë bizneset shqiptare në vit?

Sipërmarrja është jo vetëm shtylla kryesore e çdo ekonomie...

“L’ANISÉ”, brandi i gazetares shqiptare që po korr sukses në Gjermani

Mes gazetarisë dhe modës, Anisa Kurtaj është themeluesja e...

Intervista/ Ervin Toro rrëfen rrugëtimin e “Shq1pe” në Amerikë

“Shq1pe” është një brand veshjesh në Nju Jork, mjaft...

Dhoma e Biznesit dhe Germin, bashkë për evidentimin e sipërmarrësve në Diasporë

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare, Unioni i Sipërmarrësve...

Gjermani/Ambasadori Ajeti:Mbështetje për çdo biznes që do të investojë në Kosovë

Në krye të shërbimit diplomatik të Kosovës në Berlin...

Anëtarësimi në BE, Studimi: 43% e bizneseve nuk dinë nëse do përballonin kostot

Anëtarësimi i Shqipërisë në Bashkimin Europian mbetet ende në...

SHBA/ Nga këngëtar në sipërmarrës, Sinan Vllasalihu hap restorant në Celina

“Shija e Romës” është restoranti i hapur së fundmi...

SHBA/ Historia e suksesshme e sipërmarrëses shqiptare

Mirela Kanini sipërmarrësja shqiptare e suksesshme në Illinois, rrëfen...

Mblidhet pas pandemisë Kryesia e Unionit të Bizneseve Shqiptare Gjermane

Kryesia e Unionit të Bizneseve Shqiptare Gjermane, e kryesuar...

Midis Italisë dhe Shqipërisë, realiteti i sipërmarrjes së Vjollca Lleshit

Janë rreth 800 kompanitë e regjistruara në Shqipëri në...

Sa fitojnë bizneset shqiptare në vit?

Sipërmarrja është jo vetëm shtylla kryesore e çdo ekonomie...

“L’ANISÉ”, brandi i gazetares shqiptare që po korr sukses në Gjermani

Mes gazetarisë dhe modës, Anisa Kurtaj është themeluesja e...

Intervista/ Ervin Toro rrëfen rrugëtimin e “Shq1pe” në Amerikë

“Shq1pe” është një brand veshjesh në Nju Jork, mjaft...

Dhoma e Biznesit dhe Germin, bashkë për evidentimin e sipërmarrësve në Diasporë

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare, Unioni i Sipërmarrësve...

Gjermani/Ambasadori Ajeti:Mbështetje për çdo biznes që do të investojë në Kosovë

Në krye të shërbimit diplomatik të Kosovës në Berlin...

Anëtarësimi në BE, Studimi: 43% e bizneseve nuk dinë nëse do përballonin kostot

Anëtarësimi i Shqipërisë në Bashkimin Europian mbetet ende në...

SHBA/ Nga këngëtar në sipërmarrës, Sinan Vllasalihu hap restorant në Celina

“Shija e Romës” është restoranti i hapur së fundmi...

SHBA/ Historia e suksesshme e sipërmarrëses shqiptare

Mirela Kanini sipërmarrësja shqiptare e suksesshme në Illinois, rrëfen...

Mblidhet pas pandemisë Kryesia e Unionit të Bizneseve Shqiptare Gjermane

Kryesia e Unionit të Bizneseve Shqiptare Gjermane, e kryesuar...

Të fundit

Miratohet marrëveshja e patentave me Italinë

Këshilli i Ministrave ka miratuar sot marrëveshjen mbi njohjen e patentave shqiptare me shtetin fqinjt, Italine. Vendimi: Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të...

“Kanuni i Lekës” në tezën 100 vjeçare të Dr. Martin Ivanaj

Teza e Diplomës se Dr. Martin Ivanaj mbrojtur në Universitetin Mbretëror të Romës (La Sapienza) me 1921, është një studim për ligjet zakonore në...

Midis Italisë dhe Shqipërisë, realiteti i sipërmarrjes së Vjollca Lleshit

Janë rreth 800 kompanitë e regjistruara në Shqipëri në sektorin e prodhimit të tekstilit, veshjeve dhe këpucëve dhe përbëjnë shtyllën kurrizore të eksporteve të...

Gjermani/ Dokumentari i televizionit ARD për botën e egër shqiptare

Televizioni gjerman ARD i ka kushtuar një film dokumentar gjallesave të egra në Shqipëri, duke e cilësuar vendin tonë “plot sekrete dhe thesare natyrore të...

Trashëgimia kulturore/ 288 vjet nga hapja e Kolegjit arbëresh të Shën Ardianit

Një nga vatrat më të rëndësishme të mësimit dhe ruajtjes së kulturës shqiptare në Itali ka qenë padyshim edhe Kolegji arbëresh i Shën Adrianit. Ky...