Art pamor

E premte, 9 Qershor, 2023
E premte, 9 Qershor, 2023

Art pamor

Zyra për Interesat të Kosovës në Athinë mikpert ekspozitën e Librand Dhrami

Zyra për Interesat të Kosovës në Athinë hap dyert...

Angli/ Piktorja Suela Pulaha Brown, merr çmimin “Kurorëzimi i Mbretit Karli III”

Prej vitesh piktorja shqiptare Suela Pulaha Brown e cila...

Austri/ Gazmend Freitag vlerësohet nga Lidhja e Krijuesve Shqiptarë në Mërgatë

Piktori i njohur shqiptar Gazmend Freitag, i cili prej...

Turqi/ Punëtoria e 100 pikturave në 100 vjetorin e Republikës

Artistë nga vendet e Ballkanit morën pjesë në "Punëtorinë...

Itali/ “Shkrirje Drite” ekspozita e përbashkët Helidon Xhixha dhe Milot

Bashkia “Certaldo” me patronazhin e Presidencës së Këshillit Rajonal...

Artisti shqiptar vendos në Napoli skulpturën monumentale “Çelësi i së sotmes”

Në Piazza Mercato, Napoli përurohet prani të kryebashkiakut Manfredi...

SHBA/ Shqipëria pjesë e ekspozitës lëvizëse “Mbretërit e Parë të Europës”

17 objekte që i përkasin periudhës së hershme të...

Tempo 1971/ Kur piktori Ibrahim Kodra merrte vlerësimin e veçantë në Paris

“Tempo” ka botuar, me 19 qershor 1971, një shkrim...

10 artistë bashkëkohor midis Shqipërisë dhe Austrisë ekspozitë të përbashkëtt

Piktura, instalacione, fotografi dhe skulptura janë pjesë e ekspozitës...

Zyra për Interesat të Kosovës në Athinë mikpert ekspozitën e Librand Dhrami

Zyra për Interesat të Kosovës në Athinë hap dyert...

Angli/ Piktorja Suela Pulaha Brown, merr çmimin “Kurorëzimi i Mbretit Karli III”

Prej vitesh piktorja shqiptare Suela Pulaha Brown e cila...

Austri/ Gazmend Freitag vlerësohet nga Lidhja e Krijuesve Shqiptarë në Mërgatë

Piktori i njohur shqiptar Gazmend Freitag, i cili prej...

Turqi/ Punëtoria e 100 pikturave në 100 vjetorin e Republikës

Artistë nga vendet e Ballkanit morën pjesë në "Punëtorinë...

Itali/ “Shkrirje Drite” ekspozita e përbashkët Helidon Xhixha dhe Milot

Bashkia “Certaldo” me patronazhin e Presidencës së Këshillit Rajonal...

Artisti shqiptar vendos në Napoli skulpturën monumentale “Çelësi i së sotmes”

Në Piazza Mercato, Napoli përurohet prani të kryebashkiakut Manfredi...

SHBA/ Shqipëria pjesë e ekspozitës lëvizëse “Mbretërit e Parë të Europës”

17 objekte që i përkasin periudhës së hershme të...

Tempo 1971/ Kur piktori Ibrahim Kodra merrte vlerësimin e veçantë në Paris

“Tempo” ka botuar, me 19 qershor 1971, një shkrim...

10 artistë bashkëkohor midis Shqipërisë dhe Austrisë ekspozitë të përbashkëtt

Piktura, instalacione, fotografi dhe skulptura janë pjesë e ekspozitës...

Të fundit

Napoli kryeqyteti i arbëreshëve

Dikush ka thënë që Napoli është nga ato qytete që kalon nga 1 deri tek 10 pa kaluar nga 0 deri 9. Për të...

Çmim i parë për poeten Irma Kurti në SHBA

Një tjetër vlerësim për krijimtarinë e poetes shqiptare Irma Kurti, e cila vlerësohet me çmim të parë në Amerikë në konkursin letrar “Poetry Thymes...

Shkolla “Gjuha Jonë”  në Philadelphia kremton mbylljen e vitit mësimor

4 Qershori 2023 nuk mund të konsiderohej për gjithë komunitetin shqiptar të Filadelfias thjesht si Dita e mbylljes së vitit mësimor 2022-2023 në shkollën...

Je në Prishtinë? Mos e humb prezantimin e Abetares Mbarëkombëtare

Me moton “Libri triumfon” ditën e djeshme është çelur edicioni i 23-të i Panairit të Librit në Prishtinë . Një aktivitet ku është paralajmëruar të...

Takim me kryesinë e “Shkollës Shqipe” në Zvicër

Në prag të përfundimit të vitit shkollor 2022/2023, të mësimit shqip në Zvicër  sot  në mjediset e Ambasadës së Shqipërisë u organizua një takim...