Shkolla Shqipe

E premte, 9 Dhjetor, 2022
E premte, 9 Dhjetor, 2022

Shkolla Shqipe

Shkolla Shqipe Zvicër/ Festë e Madhe në Bernë

Të dielën që lamë pas “Shkolla Shqipe” në Zvicër...

Foto Dite/ Nxënësit e mësimit të gjuhës shqipe në Vjenë, festojnë 28 Nëntorin

Nxënësit e mësimit të gjuhës shqipe në Vjenë, kanë...

Gjermani/ Fëmijët e shkollës shqipe në Tuttlingen urojnë 28 nëntorin

Fëmijët e shkollës shqipe në Tuttlingen nëpërmjet një serie...

Shqipja në diasporë/ Rrjeti i “Shkollave Shqipe” në Zvicër një model suksesi

Në takimin “Shqipja në diasporë” organizuar nga Qendra e...

Shqipja në diasporë/ Pas tekstit të unifikuar, i rëndësishëm trajnimi i mësuesve

Në aktivitetin “Shqipja në diasporë” diskutimi i panelit të...

Shqipja në diasporë/ Malo rikthekson angazhimin e qeverisë ndaj diasporës

"Shqipja në diasporë" është aktiviteti që po zhvillohet ditën...

Shqipja në diasporë/Kushi: Dialog ndërinstitucional për ruajtjen e gjuhës shqipe

Në fjalën e saj përshëndetëse në aktivitetin "Shqipja në...

Shqipja në diasporë/ QBD bashkon mësues, gjuhëtarë dhe studiues të gjuhës shqipe

Qendra e Botimeve për Diasporën ka nisur paraditen e...

Kroaci/ “Sënduku i gjyshes” mbledh fëmijët e klasave të mësimit shqip në Zagreb

“Arka/Sënduku i gjyshes” një takim ku nxënësit e klasave...

Greqi/ Hapet kursi i gjuhës shqipe “Kostandin Kristoforidhi” në bashkinë Palini

Unioni Shoqatave Shqiptare në Greqi në bashkëpunim me Shoqatën...

Shkolla Shqipe Zvicër/ Festë e Madhe në Bernë

Të dielën që lamë pas “Shkolla Shqipe” në Zvicër...

Foto Dite/ Nxënësit e mësimit të gjuhës shqipe në Vjenë, festojnë 28 Nëntorin

Nxënësit e mësimit të gjuhës shqipe në Vjenë, kanë...

Gjermani/ Fëmijët e shkollës shqipe në Tuttlingen urojnë 28 nëntorin

Fëmijët e shkollës shqipe në Tuttlingen nëpërmjet një serie...

Shqipja në diasporë/ Rrjeti i “Shkollave Shqipe” në Zvicër një model suksesi

Në takimin “Shqipja në diasporë” organizuar nga Qendra e...

Shqipja në diasporë/ Pas tekstit të unifikuar, i rëndësishëm trajnimi i mësuesve

Në aktivitetin “Shqipja në diasporë” diskutimi i panelit të...

Shqipja në diasporë/ Malo rikthekson angazhimin e qeverisë ndaj diasporës

"Shqipja në diasporë" është aktiviteti që po zhvillohet ditën...

Shqipja në diasporë/Kushi: Dialog ndërinstitucional për ruajtjen e gjuhës shqipe

Në fjalën e saj përshëndetëse në aktivitetin "Shqipja në...

Shqipja në diasporë/ QBD bashkon mësues, gjuhëtarë dhe studiues të gjuhës shqipe

Qendra e Botimeve për Diasporën ka nisur paraditen e...

Kroaci/ “Sënduku i gjyshes” mbledh fëmijët e klasave të mësimit shqip në Zagreb

“Arka/Sënduku i gjyshes” një takim ku nxënësit e klasave...

Greqi/ Hapet kursi i gjuhës shqipe “Kostandin Kristoforidhi” në bashkinë Palini

Unioni Shoqatave Shqiptare në Greqi në bashkëpunim me Shoqatën...

Të fundit

Historia/ Kush ishte balerina shqiptare në Teatrin Bolshoi

Melushe Bebeziqi (1933-1967) balerina e famshme shqiptare e Balshoj teater… Eshte nje e vertete e padiskutueshme qe balerinat e famshme ruse si Mathilde Kschessinska (1872-1971),...

Ekspozitë për 30-vjetorin e Butrintit në UNESCO

Në kuadër të 30-vjetorit të Butrintit në UNESCO, në muzeun arkeologjik është vendosur një ekspozitë fotografike. Në të shfaqen gjithë etapat e zhvillimit të...

Shqipëria e Kroacia finalizojnë marrëveshjen për njohjen e pensioneve

Shqipëria dhe Kroacia kanë finalizuar me sukses marrëveshjen kuadër dhe atë administrative për njohjen e pensioneve të qytetarëve në të dy vendet. Ministria e Financave...

Përpjekjet e Arbëreshëve për mbledhjen e këngëve tradicionale të 3 shekujve

151 vjet më parë, më 20 dhjetor të vitit 1871 Giusepe Kamarda mblodhi disa këngë tradicionale në ngulimin arbëresh Palazzo Adriano. Këngëve të mbledhura...

Irma Kurti sjell në shqip poetin me famë ndërkombëtare germain Droogenbrood

Poetja dhe përkthyesja Irma Kurti sjell në shqip poetin me famë botërore Germain Droogenbroodt. Libri titullohet “Imazh qielli” dhe mban logon e shtëpisë Botuese...