Shkolla Shqipe

E diel, 23 Qershor, 2024
E diel, 23 Qershor, 2024

Shkolla Shqipe

Historike/ Themelohet Lidhja e Mësuesve Shqiptarë në Mbretërinë e Bashkuar

Për herë të parë, në historinë e mësimdhënies së...

Festohet 7- 8 Marsi në Philadelphia nga Shoqata Mbarëshqiptare “Bijtë e shqipes”

Organizimi i festave të 7-8 Marsit nga Shoqata “...

“Mësueses sime”/ Në Hania të Kretës u kremtua dita e arsimtarëve

Ditën e djeshme, në qytetin e Haniasë në Kretë,...

Greqi/ Festa e 7 marsit në gjimnazin publik ndërkulturor në Athinë

Kursi i mësimit plotësues të gjuhës shqipe dhe kulturës...

SHBA/ 10 vjet shkolla shqipe “Children of the Eagle”

Në një mbrëmje të bukur Gala, Shkolla Shqipe “Children...

Në shërbim të gjuhës shqipe!

Të dielën me datë 25 shkurt 2024, anëtarët e...

Suedi/ 30 vjet shkolla shqipe në komunën e Ängelholm

Për udhën 30 vjeçare të shkronjave shqipe në Ängelholm...

Greqi/ Nxënësit e klasës së gjuhës shqipe në Kiplesi festuan Pavarësinë e Kosovës

Në kuadër të Ditës së Pavarësisë së Republikës së...

Historike/ Themelohet Lidhja e Mësuesve Shqiptarë në Mbretërinë e Bashkuar

Për herë të parë, në historinë e mësimdhënies së...

Festohet 7- 8 Marsi në Philadelphia nga Shoqata Mbarëshqiptare “Bijtë e shqipes”

Organizimi i festave të 7-8 Marsit nga Shoqata “...

“Mësueses sime”/ Në Hania të Kretës u kremtua dita e arsimtarëve

Ditën e djeshme, në qytetin e Haniasë në Kretë,...

Greqi/ Festa e 7 marsit në gjimnazin publik ndërkulturor në Athinë

Kursi i mësimit plotësues të gjuhës shqipe dhe kulturës...

SHBA/ 10 vjet shkolla shqipe “Children of the Eagle”

Në një mbrëmje të bukur Gala, Shkolla Shqipe “Children...

Në shërbim të gjuhës shqipe!

Të dielën me datë 25 shkurt 2024, anëtarët e...

Suedi/ 30 vjet shkolla shqipe në komunën e Ängelholm

Për udhën 30 vjeçare të shkronjave shqipe në Ängelholm...

Greqi/ Nxënësit e klasës së gjuhës shqipe në Kiplesi festuan Pavarësinë e Kosovës

Në kuadër të Ditës së Pavarësisë së Republikës së...

Të fundit

Fëmijët e Diasporës nisin shkollën verore “Jam Shqiptar”

Me pjesëmarrjen e 20 nxënësve nga diaspora shqiptare në Itali, ka nisur ditën e sotme shkolla verore “Jam Shqiptar”. Kjo nismë mbështetet nga Ministria...

Franca, vendi më i kërkuar nga shqiptarët për azil

Franca vijon të mbetet destinacioni kryesor ku shtetasit shqiptarë drejtohen për të kërkuar azil. Teksa në 2022 dhe 2023 një pjesë e konsiderueshme e shqiptarëve...

Lamtumirë At Antonio Bellushi, Bilbil i Gjuhës Shqipe dhe Arbërisë

Edhe pse të larguar 600 vjet më parë, pas vdekjes së Skënderbeut, Arbëreshët e Italisë nuk i harruan kurrë rrënjët e tyre të lashta. Arbëreshi...

Shuhet Atë Antonio Bellusci

Ditën e djeshme është ndarë nga jeta Atë Antonio Bellusci, hulumtuesi i përkushtuar i kulturës iliro-shqiptare, studimet etnografike të së cilit hodhë ndritë mbi...

Tiranë-Zagreb fluturime direkte deri në tetor 2024

Kompania ajrore e Kroacisë dhe anëtare e Star Alliance "Croatia Airlines" ka njoftuar se do të kryejë fluturime direkte Zagreb-Tiranë deri në muajin tetor...