Opinione

E mërkurë, 21 Prill, 2021
E mërkurë, 21 Prill, 2021

Opinione

Gjuha që flet arbëreshi dhe fillesat e shkrimit shqip

Lidhur me ekzistencën e gjuhës shqipe, për herë të...

Kur sillja “Rrugën e Arbrit” në Athinë

Kryeredaktor në një gazetë jetëshkurtër shqipe, si shumë gazeta...

Pas rënies së komunizmit, pse shqiptarët iu drejtuan ksenocentrizmit…

Çdo popull karakterizohet nga traditat, zakonet, kultura, gjuha, të...

Çështja e Shkodrës e ndërlikuar nga veprimi i Esat Pashës

Në artikullin "Momenti vendimtar" publikuar në gazetën "L'ITALIA" bëhet...

Prof. Jup Kastrati, personaliteti i shquar i shkencës dhe kulturës shqiptare

Veprimtaria e gjerë diturake e prof. Jup Kastratit në...

Dhjetë legjenda në troje shqiptare

Legjenda apo gojëdhëna është një tekst apo rrëfyes që...

Flamuri e Nëna

Mësuesja e gjuhës angleze, diku 30 vjeçe, e bardhë...

Odiseja e djalit të Skënderbeut, Gjon Kastriotit për shpëtimin e arbëreshëve  

Mbas vdekjes së Skënderbeut, i biri i tij, Gjoni,...

Një shënim për madhështinë e Fan Nolit

Dëgjova një video incizim me zërin e Fan Nolit...

Kronikë “digjitale“

Pothuajse te gjitha “fjalitë“ që përshkruajnë shoqërinë shqiptare ose...

Gjuha që flet arbëreshi dhe fillesat e shkrimit shqip

Lidhur me ekzistencën e gjuhës shqipe, për herë të...

Kur sillja “Rrugën e Arbrit” në Athinë

Kryeredaktor në një gazetë jetëshkurtër shqipe, si shumë gazeta...

Pas rënies së komunizmit, pse shqiptarët iu drejtuan ksenocentrizmit…

Çdo popull karakterizohet nga traditat, zakonet, kultura, gjuha, të...

Çështja e Shkodrës e ndërlikuar nga veprimi i Esat Pashës

Në artikullin "Momenti vendimtar" publikuar në gazetën "L'ITALIA" bëhet...

Prof. Jup Kastrati, personaliteti i shquar i shkencës dhe kulturës shqiptare

Veprimtaria e gjerë diturake e prof. Jup Kastratit në...

Dhjetë legjenda në troje shqiptare

Legjenda apo gojëdhëna është një tekst apo rrëfyes që...

Flamuri e Nëna

Mësuesja e gjuhës angleze, diku 30 vjeçe, e bardhë...

Odiseja e djalit të Skënderbeut, Gjon Kastriotit për shpëtimin e arbëreshëve  

Mbas vdekjes së Skënderbeut, i biri i tij, Gjoni,...

Një shënim për madhështinë e Fan Nolit

Dëgjova një video incizim me zërin e Fan Nolit...

Kronikë “digjitale“

Pothuajse te gjitha “fjalitë“ që përshkruajnë shoqërinë shqiptare ose...

Të fundit

Qendra Kulturore Shqiptaro-Amerikane e Texasit në ndihmë të Spitalit Tetovës

Qendra Kulturore Shqiptaro-Amerikane e Texasit i dorëzoi sot donacionet e mbledhura nga bashkëkombasit për Spitalin Klinik të Tetovës. Në donacion janë përfshirë 500 pako të...

Botohen dy fjalorë, Memisha: Në vitin 2023 vjen fjalori i madh i gjuhës shqipe

Akademia e Shkencave të Shqipërisë ka botuar dy fjalorë të rinj. Njëri prej tyre përmban të plotë kërkimet që la pas një prej gjuhëtarëve...

Gjuha që flet arbëreshi dhe fillesat e shkrimit shqip

Lidhur me ekzistencën e gjuhës shqipe, për herë të parë, kjo gjuhë dëshmohet në vitin 1462 kur u shkrua me alfabet latin,  Formula e...

Turqi/ Cikalleshi “show” për 6 minuta, dhuron asist dhe shënon gol

Sulmuesi i Kombëtares shqiptare, Sokol Cikalleshi sapo ka shënuar gol dhe ka dhënë një asist në ndeshjen që ekipi i tij Koniaspor po luan ...

Botime në Diasporë/ “BULLETIN ALBANAIS” botohej në frengjisht më 1919-ën

“BULLETIN ALBANAIS” (Buletini shqiptar) ishte një e përkohshme politike e cila botohej në gjuhën frëngjisht me përgjegjës Jean Dorsenne. Numri i parë u botua...