Opinione

E shtunë, 24 Shkurt, 2024
E shtunë, 24 Shkurt, 2024

Opinione

NDIEJ VS NDJEJ

 Kur një “j” në vend të “i” e ndryshon...

Pushtimi turk i baladave shqiptare!

Çfarë ndodhi me baladën e mrekullueshme “Sytë e tu”...

Gëzuar Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare nga familja e madhe “Alba Life”!

Do punoj për Mëmëdhenë, gjithë jetën sa të rroj, do t'i...

Në Philadelphia festohet ditëlindja e Kosovës

Pas shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë më 28 nëntor...

Blinken dhe investimet amerikane në Shqipëri

Sipas Dhomës Shqiptaro-Amerikane të Tregtisë, investimet amerikane janë trefishuar...

Gjuha e bukës Giuseppe Skirò di Maggio Zef Skiro di Maxho

Gjatë vizitës së promovimit të librit” Fotosintezë e shpirtit...

Për Elvirën…

Në ditën e Vitit të Ri na vjen një...

Përshtypje nga Linzi

Muzën e tij të përditshme, jepja artistit, o Zot! Për...

Gjaku arbëror!

...duke e lexuar reportazhin e studiueses Ornela Radovicka me...

NDIEJ VS NDJEJ

 Kur një “j” në vend të “i” e ndryshon...

Pushtimi turk i baladave shqiptare!

Çfarë ndodhi me baladën e mrekullueshme “Sytë e tu”...

Gëzuar Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare nga familja e madhe “Alba Life”!

Do punoj për Mëmëdhenë, gjithë jetën sa të rroj, do t'i...

Në Philadelphia festohet ditëlindja e Kosovës

Pas shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë më 28 nëntor...

Blinken dhe investimet amerikane në Shqipëri

Sipas Dhomës Shqiptaro-Amerikane të Tregtisë, investimet amerikane janë trefishuar...

Gjuha e bukës Giuseppe Skirò di Maggio Zef Skiro di Maxho

Gjatë vizitës së promovimit të librit” Fotosintezë e shpirtit...

Për Elvirën…

Në ditën e Vitit të Ri na vjen një...

Përshtypje nga Linzi

Muzën e tij të përditshme, jepja artistit, o Zot! Për...

Gjaku arbëror!

...duke e lexuar reportazhin e studiueses Ornela Radovicka me...

Të fundit

NDIEJ VS NDJEJ

 Kur një “j” në vend të “i” e ndryshon krejtësisht kuptimin!  Pse gabojmë kaq shumë me këto dy folje?   Para disa kohësh nisa të...

Diaspora redakton Wikipedia-n

Prej 20 shkurtit  Wikimedian-ët e Gjuhës Shqipe kanë nisur një fushatë për redaktimin e gjuhës shqipe në platformën wikipedia. Misioni i kësaj nisme të përbashkët...

Pushtimi turk i baladave shqiptare!

Çfarë ndodhi me baladën e mrekullueshme “Sytë e tu” të Frederik Ndocit? Përse u shua balada e pavdekshme “Kur një ditë të kthehesh ti”...

Poetja Irma Kurti botohet në gjuhën spanjolle në Kolumbi

Poetja dhe shkrimtarja Irma Kurti boton në Kolumbi përmbledhjen e saj me poezi në gjuhën spanjolle të titulluar: “Un pétalo de flor” (Një petël...

“Dialogu Letrar Midis Italisë dhe Shqipërisë” sipas shkrimtarëve Vera Bekteshi dhe Liridon Mulaj

Takimi “Letërsia Shqiptare dhe ura gjeneracionale, midis Italisë dhe Shqipërisë” u zhvillua mbrëmjen e djeshme në librarinë Tirana Times. Shkrimtarja Vera Bekteshi dhe autori...