Opinione

E shtunë, 20 Prill, 2024
E shtunë, 20 Prill, 2024

Opinione

NDIEJ VS NDJEJ

 Kur një “j” në vend të “i” e ndryshon...

Pushtimi turk i baladave shqiptare!

Çfarë ndodhi me baladën e mrekullueshme “Sytë e tu”...

Gëzuar Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare nga familja e madhe “Alba Life”!

Do punoj për Mëmëdhenë, gjithë jetën sa të rroj, do t'i...

Në Philadelphia festohet ditëlindja e Kosovës

Pas shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë më 28 nëntor...

Blinken dhe investimet amerikane në Shqipëri

Sipas Dhomës Shqiptaro-Amerikane të Tregtisë, investimet amerikane janë trefishuar...

Gjuha e bukës Giuseppe Skirò di Maggio Zef Skiro di Maxho

Gjatë vizitës së promovimit të librit” Fotosintezë e shpirtit...

Për Elvirën…

Në ditën e Vitit të Ri na vjen një...

Përshtypje nga Linzi

Muzën e tij të përditshme, jepja artistit, o Zot! Për...

Gjaku arbëror!

...duke e lexuar reportazhin e studiueses Ornela Radovicka me...

NDIEJ VS NDJEJ

 Kur një “j” në vend të “i” e ndryshon...

Pushtimi turk i baladave shqiptare!

Çfarë ndodhi me baladën e mrekullueshme “Sytë e tu”...

Gëzuar Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare nga familja e madhe “Alba Life”!

Do punoj për Mëmëdhenë, gjithë jetën sa të rroj, do t'i...

Në Philadelphia festohet ditëlindja e Kosovës

Pas shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë më 28 nëntor...

Blinken dhe investimet amerikane në Shqipëri

Sipas Dhomës Shqiptaro-Amerikane të Tregtisë, investimet amerikane janë trefishuar...

Gjuha e bukës Giuseppe Skirò di Maggio Zef Skiro di Maxho

Gjatë vizitës së promovimit të librit” Fotosintezë e shpirtit...

Për Elvirën…

Në ditën e Vitit të Ri na vjen një...

Përshtypje nga Linzi

Muzën e tij të përditshme, jepja artistit, o Zot! Për...

Gjaku arbëror!

...duke e lexuar reportazhin e studiueses Ornela Radovicka me...

Të fundit

At Bellusci kujton në 100-vjetorin e lindjes profesorin e madh Jup Kastrati

Arbëreshi At Antonio Bellusci, kujton mikun e tij me rastin e 100- vjetorit të lindjes së tij me anë të një interviste. At Bellusci, sot...

Ramë Lahaj dhe Dëshira Ahmeti shkelqejnë në koncertin e ST. George Theater

Diaspora shqiptaro-amerikane nga zonat e trishtetëshit New York, New Jersey, Connecticut dhe më gjerë morën pjesë në koncertin gala që u shfaq në “St....

“Hënë e përgjakur” eklips në New York  

Eklipsi kaloi dhe pranë Shkollës sonë “Susan E. Wagner” high school dhe natyrisht kureshtjen e kisha të padurueshme. I vura syzet dhe unë pashë...

“Mama Klorin” një histori universale emigracioni

Pak ditë më parë në ambientet e Universitetit New York College, në Athinë, u zhvillua promovimi i projektit “Mama Klorin”, me ideatore artisten Doreida...

SHBA/ Më 19 maj në New York mbahet panairi i tretë “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”

Për të tretin vit radhazi do të organizohet në New York panairi shqiptar “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”. Kjo traditë festive nisi në vitin 2022 me rastin...