Arbëresh

E mërkurë, 8 Shkurt, 2023
E mërkurë, 8 Shkurt, 2023

Arbëresh

Edicioni VI i “Skënderbeku Prindi i Arbërisë”,risjell betejat e heroit kombëtar

"Skënderbeku Prindi i Arbërisë" quhet manifestimi i cili do...

Arbëreshët, shqiptarët, dhe hebrenjtë

Hebrenjtë nuk ishin pushtues, vetëm me pushtuesit shqiptari është...

Disa nga mjediset ruajtëse tipike të shqipes në Diasporën arbëreshe

Arbëreshët e Italisë, ashtu si dhe krejt diasporat e...

Aktori Massimo Lopez takon kulturën arbëreshe në Kalabri

Aktori, dubluesi, imituesi dhe prezantuesi i njohur televiziv Massimo...

La Reppublica përfshin në guidat e saj botën antike të traditës arbëreshe

Është një "mrekulli antropologjike, (po përdorim fjalët e fjalët...

Ishulli arbëresh në Montreal

Gjatë udhëtimit etnografik në Montreal në vitet 201902021 gjeta...

Profesor Altimari: “Shqipja ishte gjuhë zyrtare e Vatikanit”

Gjatë vizitës më 11 nëntor 2022 të profesor Francesco...

Historia tenorit arbëresh Tito Schipa

Më 2 janar 1889, në Lecce të Italisë, në...

Kanunet shqiptare, thesar i rrallë në bibliotekën arbëreshe të Antonio Belluscit

Sa herë që gjendem në Bibliotekën Internacionale Arbëreshe «A....

208 vite nga lindja e Jeronim De Radës

Jeronim De Rada, një ndër figurat më të ndritura...

Edicioni VI i “Skënderbeku Prindi i Arbërisë”,risjell betejat e heroit kombëtar

"Skënderbeku Prindi i Arbërisë" quhet manifestimi i cili do...

Arbëreshët, shqiptarët, dhe hebrenjtë

Hebrenjtë nuk ishin pushtues, vetëm me pushtuesit shqiptari është...

Disa nga mjediset ruajtëse tipike të shqipes në Diasporën arbëreshe

Arbëreshët e Italisë, ashtu si dhe krejt diasporat e...

Aktori Massimo Lopez takon kulturën arbëreshe në Kalabri

Aktori, dubluesi, imituesi dhe prezantuesi i njohur televiziv Massimo...

La Reppublica përfshin në guidat e saj botën antike të traditës arbëreshe

Është një "mrekulli antropologjike, (po përdorim fjalët e fjalët...

Ishulli arbëresh në Montreal

Gjatë udhëtimit etnografik në Montreal në vitet 201902021 gjeta...

Profesor Altimari: “Shqipja ishte gjuhë zyrtare e Vatikanit”

Gjatë vizitës më 11 nëntor 2022 të profesor Francesco...

Historia tenorit arbëresh Tito Schipa

Më 2 janar 1889, në Lecce të Italisë, në...

Kanunet shqiptare, thesar i rrallë në bibliotekën arbëreshe të Antonio Belluscit

Sa herë që gjendem në Bibliotekën Internacionale Arbëreshe «A....

208 vite nga lindja e Jeronim De Radës

Jeronim De Rada, një ndër figurat më të ndritura...

Të fundit

I shpëtuan tërmetit/Mundësit e Kosovës heronj, ndihmojnë njerëzit nën rrënoja

Tërmeti i fuqishëm që goditi sot Turqinë, e ka përjetuar edhe ekipi i mundjes nga Kosova. Ekipi i të rinjve gjendej në Turqi për...

Fenomeni “Barbara” godet Greqinë, dëbora arrin në qëndrën e Athinës.

Meteorologët paralajmërojnë për vijimin e fenomeneve edhe ditën e sotme ndërsa mekanizmi shtetëror është aktibizuar në maksimum, duke marrë një sërë.masash drastike. Në shumë...

Kryetari i Komunë së Tuzit takim me komunitetin shqiptar në New York

Vetëm katër javë më parë se të mbahen zgjedhjet lokale në Komunën e Tuzit-Mal të zi, të shtunën më datën 4 shkurt në sallën...

Britani/ Dirigjenti shqiptar drejton Filarmoninë e Londrës në një koncert unik

Bashkohuni me Filarmoninë e Qytetit të Londrës në një udhëtim nëpër disa nga pjesët më të dashura të muzikës klasike nga Debussy, Saint-Saens dhe...

Gratë e Shqipërisë në Itali, mikpritje, integrim, perspektivë

Ditën e mërkurë me datë 15 shkurt në orën 15.30 salla “Aldo Cossu” e Pallatit Ateneo të Universitetit të Barit “Aldo Moro”, do të...