Histori

E diel, 28 Shkurt, 2021
E diel, 28 Shkurt, 2021

Histori

Më 27 shkurt 1879 botohej “Alfabetarja e gjuhës shqipe” në Stamboll

Me nismën e Sami Frashërit, Jani Vretos e Pashko...

Gino Luka në gjurmët plot dritëhije të princeshës Dora d’Istria në Firence

Intervistoi: Adela Kolea Shkrimi me titull Dov’è Dora d’Istria? i Gino Lukës...

134 vite nga lindja e albanologut austriak Norbert Jokl

Norbert Jokl, albanolog austriak me prejardhje hebreje, gjuhëtar dhe...

Cili është shkrimi më i vjetër shqip?

Kërkimet nuk kanë reshtur, por rezultatet deri tash kanë...

150 vite më parë lindi Sevasti Qiriazi, ikona e përpjekjeve për arsimin e grave

Sevasti Qiriazi-Dako ishte njëra prej femrave atdhetare shqiptare dhe...

Shqiptarët në Hungari: Klementinasit që jetonin përgjatë rrjedhës së lumit Sava

Në territorin e Hungarisë, veçanërisht në pjesën jugore të...

23 shkurt 1848, De Rada botonte gazetën “L’Albanese d’Italia”

Gazeta “L’Albanese d’Italia” (Shqiptari i Italisë), e njohur dhe...

Një letër e rrallë e Eqrem Çabejt dhe një poemë e panjohur e Lasgushit

Në kryeqytetin Sofje në Bullgari, në 20 pril 2002...

Luigj Gurakuqi, 142 vite nga lindja e veprimtarit të çështjes kombëtare

142 vite më parë lindi Luigj Gurakuqi, veprimtar i...

Grigor Përliçevi, rilindasi nga Ohri dhe poemat e tij për Skënderbeun

Poema “Skënderbeu” është shkruar në greqisht nga Grigor Përliçevi...

Më 27 shkurt 1879 botohej “Alfabetarja e gjuhës shqipe” në Stamboll

Me nismën e Sami Frashërit, Jani Vretos e Pashko...

Gino Luka në gjurmët plot dritëhije të princeshës Dora d’Istria në Firence

Intervistoi: Adela Kolea Shkrimi me titull Dov’è Dora d’Istria? i Gino Lukës...

134 vite nga lindja e albanologut austriak Norbert Jokl

Norbert Jokl, albanolog austriak me prejardhje hebreje, gjuhëtar dhe...

Cili është shkrimi më i vjetër shqip?

Kërkimet nuk kanë reshtur, por rezultatet deri tash kanë...

150 vite më parë lindi Sevasti Qiriazi, ikona e përpjekjeve për arsimin e grave

Sevasti Qiriazi-Dako ishte njëra prej femrave atdhetare shqiptare dhe...

Shqiptarët në Hungari: Klementinasit që jetonin përgjatë rrjedhës së lumit Sava

Në territorin e Hungarisë, veçanërisht në pjesën jugore të...

23 shkurt 1848, De Rada botonte gazetën “L’Albanese d’Italia”

Gazeta “L’Albanese d’Italia” (Shqiptari i Italisë), e njohur dhe...

Një letër e rrallë e Eqrem Çabejt dhe një poemë e panjohur e Lasgushit

Në kryeqytetin Sofje në Bullgari, në 20 pril 2002...

Luigj Gurakuqi, 142 vite nga lindja e veprimtarit të çështjes kombëtare

142 vite më parë lindi Luigj Gurakuqi, veprimtar i...

Grigor Përliçevi, rilindasi nga Ohri dhe poemat e tij për Skënderbeun

Poema “Skënderbeu” është shkruar në greqisht nga Grigor Përliçevi...

Të fundit

Francë/ Avokatja shqiptare Roxane Gjoni dhe kontributi për bashkëkombësit

Roxane Gjoni me profesion avokate rrëfen se ka shkuar që e vogël në Francë ndaj edhe nuk ndjen diferenca kulturore mes të rinjve francezë...

SHBA/ Mjekja Cenko: Tek ata që kanë kaluar Covid të aplikohet një dozë vaksine

Ekspertët po rekomandojnë që personat që kanë kaluar koronavirusin të marrin vetëm një doze vaksine. Këtij rekomandimi i bashkohet edhe epidemiologia në Amerikë, Erta Cenko,...

Gjermani/ Ambasada në Berlin sqaron tarifat për dokumentet biometrike

Në ambasadën shqiptare në Berlin më 4 shkurt u çel dhe zyra e aplikimit për dokumente biometrike. Ambasada sqaron përmes postimit tarifat e aplikimit dhe...

Destinacione shqiptare/ Ura e Haskovës në Gjirokastër, një monument kulture

Ura e Haskovës është një ndër urat historike të Shqipërisë që së fundmi do i nënshtrohet restaurimit. Ajo ndodhet në Dropullin e poshtëm në Gjirokastër...

Greqia departament të dedikuar për lejet e qëndrimit për investitorët e huaj

Duke filluar nga e hëna, 1 mars, një departament i ri do të hap dyert për lëshimin e lejeve të qëndrimit për investitorët e...