Libra

E shtunë, 8 Gusht, 2020
E shtunë, 8 Gusht, 2020

Libra

Botohet vepra “Kujtime” e historianit Injac Zamputti

Instituti Albanologjik Albnanisches, Instituti në Sant Gallen Zvicër, dhe...

Kanada / Inis Jorgo: Ju rrëfej nënën time, Rushen Golemin

Inis Jorgo është ekonomiste me profesion, e cila muaj...

112 vite nga lindja e albanologut Eqrem Çabej

Më 6 gusht lindi arsimtari, gjuhëtari dhe albanologu shqiptar,...

268 vite nga vdekja e Nikollë Kazazit, zbuluesi i “Mesharit” të Gjon Buzukut

Kujtojmë sot me rastin e 268-vjetorit të vdekjes, përkthyesin...

Austri 1927, studentët shqiptarë kërkonin ndihmë për botimin e “Djalëria”

Në vitin 1927, me anë të një letre, shoqëria...

Gjermani / Një studim për ciklin “Kanali” të Arshi Pipës

Studiuesi shqiptar në Gjermani, Hysni Ndreu, në 100-vjetorin e...

Angazhimi i Austro-Hungarisë për librin e parë shqip të historisë së shqiptarëve

Në kuadër të aksionit që Vjena planifikoi të ndërmerrte...

Mbi studimin “Toponimia e Gollobordës”, vepër e çmuar për vlerat etnokulturore

Vepra “Toponimia e Gollobordës” e studiuesit Prof Dr Fatmir...

Botohet vepra “Kujtime” e historianit Injac Zamputti

Instituti Albanologjik Albnanisches, Instituti në Sant Gallen Zvicër, dhe...

Kanada / Inis Jorgo: Ju rrëfej nënën time, Rushen Golemin

Inis Jorgo është ekonomiste me profesion, e cila muaj...

112 vite nga lindja e albanologut Eqrem Çabej

Më 6 gusht lindi arsimtari, gjuhëtari dhe albanologu shqiptar,...

268 vite nga vdekja e Nikollë Kazazit, zbuluesi i “Mesharit” të Gjon Buzukut

Kujtojmë sot me rastin e 268-vjetorit të vdekjes, përkthyesin...

Austri 1927, studentët shqiptarë kërkonin ndihmë për botimin e “Djalëria”

Në vitin 1927, me anë të një letre, shoqëria...

Gjermani / Një studim për ciklin “Kanali” të Arshi Pipës

Studiuesi shqiptar në Gjermani, Hysni Ndreu, në 100-vjetorin e...

Angazhimi i Austro-Hungarisë për librin e parë shqip të historisë së shqiptarëve

Në kuadër të aksionit që Vjena planifikoi të ndërmerrte...

Mbi studimin “Toponimia e Gollobordës”, vepër e çmuar për vlerat etnokulturore

Vepra “Toponimia e Gollobordës” e studiuesit Prof Dr Fatmir...

Të fundit

Sektorët që “ushqejnë” punësimin, bujqësia e para, industritë e rënda në fund

Pavarësisht se bujqësia e ka humbur interesin gjatë viteve të fundit për shkak të migrimit të popullsisë drejt qendrave urbane, emigracionit apo të ardhurave...

Foto dite/ Selanik mars 2001, rregjistrimi i fëmijëve në shkollën e parë shqipe

Kjo foto është realizuar gjatë kohës kur bëheshin regjistrimet e fëmijëve për hapjen e shkollës së parë shqipe në Selanik të Greqisë më 7...

Elez Isuf Ndreu, Gjenerali me shajak që me vite nuk iu përkul serbit

Në vitet 1920 gazeta “Liria Kombëtare” që botohej jashtë vendit, në mes të tjerash shkruante: “Elez Isuf Ndreu, burrë dibran me karakterin e shqiptarëve...

Video e rrallë/ 8 gusht 1991, Arbëreshët prisnin në Brindisi vëllezërit e gjakut

8 gushti i vitit 1991 dhe anija Vlora shënjuan vitet 90 duke u shndërruar në simbolin eksodit shqiptar drejt Italisë. Një Itali, që atëkohë ishte...

Botohet vepra “Kujtime” e historianit Injac Zamputti

Instituti Albanologjik Albnanisches, Instituti në Sant Gallen Zvicër, dhe Shtëpia Botuese “Faik Konica” në Prishtinë kanë botuar veprën “Kujtime” të historianit Injac Zamputti (1910-1998). “Kujtimet”...