Libra

E hënë, 20 Shtator, 2021
E hënë, 20 Shtator, 2021

Libra

Botimet e QBD, miratohen çmimet e shitjes dhe kategoritë përfituese falas

“Tregime të moçme shqiptare” dhe revistën letrare “Letra nga...

Martin Camaj, gjuhëtari që studioi dialektet shqiptare tek Arbëreshët e Italisë

Sot shënohet 96-vjetori i lindjes së shkrimtarit, gjuhëtarit dhe...

LIBRI/ Një incident diplomatik në Shkodër, mars 1865

Një libër i botuar në Itali për jetën e...

Renzo Collura, një artist i humbur në Shqipëri

“Renzo Collura…” është libri i parë kushtuar një artisti...

“Ikja është kthim”, romani që pasqyron jetën e emigrantëve shqiptarë

Në Bibliotekën Publike "Marin Barleti" në Shkodër, u prezantua...

“Nënë më fol për ëndërrimtarët”, një libër mbi emigrmin nga Shkumbin Gashi

Zymer Kuqaj ka publikur një shkrim mbi librin “Nënë...

“Një prani në ikje”, së shpejti në italisht libri i Durim Taçit

Shkrimtari shqiptar me banim në Itali, Durim Taçi, autor...

Itali/ Festivali “Il Libro Possibile” i dedikohet autorëve shqiptarë

Në festivalin e librit, “Il Libro Possibile” në Polignano...

Finlandë/ Shkrimtari shqiptar boton në gjuhën angleze romanin “Bolla”

Shkrimtari shqiptaro-finlandez, Pajtim Statovci, sjell në gjuhën angleze romanin...

Arbëreshë, prezantohet libri i Nicola Bavasso

Më 10 korrik në Ungër (Lungro) në Kalabri do...

Botimet e QBD, miratohen çmimet e shitjes dhe kategoritë përfituese falas

“Tregime të moçme shqiptare” dhe revistën letrare “Letra nga...

Martin Camaj, gjuhëtari që studioi dialektet shqiptare tek Arbëreshët e Italisë

Sot shënohet 96-vjetori i lindjes së shkrimtarit, gjuhëtarit dhe...

LIBRI/ Një incident diplomatik në Shkodër, mars 1865

Një libër i botuar në Itali për jetën e...

Renzo Collura, një artist i humbur në Shqipëri

“Renzo Collura…” është libri i parë kushtuar një artisti...

“Ikja është kthim”, romani që pasqyron jetën e emigrantëve shqiptarë

Në Bibliotekën Publike "Marin Barleti" në Shkodër, u prezantua...

“Nënë më fol për ëndërrimtarët”, një libër mbi emigrmin nga Shkumbin Gashi

Zymer Kuqaj ka publikur një shkrim mbi librin “Nënë...

“Një prani në ikje”, së shpejti në italisht libri i Durim Taçit

Shkrimtari shqiptar me banim në Itali, Durim Taçi, autor...

Itali/ Festivali “Il Libro Possibile” i dedikohet autorëve shqiptarë

Në festivalin e librit, “Il Libro Possibile” në Polignano...

Finlandë/ Shkrimtari shqiptar boton në gjuhën angleze romanin “Bolla”

Shkrimtari shqiptaro-finlandez, Pajtim Statovci, sjell në gjuhën angleze romanin...

Arbëreshë, prezantohet libri i Nicola Bavasso

Më 10 korrik në Ungër (Lungro) në Kalabri do...

Të fundit

Turistë polakë në malin e Tomorrit

Turistë polakë iu ngjitën malit të Tomorrit në një guidë të gjatë turistike me ndihmën e operatorëve turistikë lokalë të Beratit. Lajmi bëhet i ditur...

Gjermani / Lazim Destani në takimin tradicional letrar “Azem Shkreli”

Sot në Dyseldorf u mbajt Takimi Tradicional Letrar “Azem Shkreli”. Nën organizimin e Lidhjes së Shkrimtarëve, Artistëve dhe Krijuesve Shqiptarë në Gjermani ky manifestim...

Kujtime nga jeta dhe veprimtaria e tij e Pino Cacozza në muajin e tij të lindjes

Federata e Shoqatave Arbëreshe (FAA) kujtoi në muajin e tij të lindjes arbëreshin Pino Cacozza. U zgjodh pikërisht kolegji ku Cacozza studioi, “Shën Adrian” për...

Kosovë-Shqipëri, drejt mbledhjes së shtatë të dy qeverive

Qeveritë e Kosovës e Shqipërisë pritet të mbajnë mbledhjen e shtatë të përbashkët në Prishtinë, këtë vit, pas të gjashtës në Tiranë në 2...

Në punë me pasaportë vaksinimi/ Italia e bën me detyrim si në shtet dhe privat

Nga 15 tetori, Italia do të kërkojë pasaportë vaksinimi për të gjithë punonjës si në sektorin shtetëror ashtu edhe atë privat. administrata publike është...