English

E martë, 22 Qershor, 2021
E martë, 22 Qershor, 2021

English

“Marlee`s Got Talent”, a choir in Canada made by Albanian children

The Children's Song Festival in Albania and "Marlee`s Got...

It’s a great fortune to study in Germany

There is almost no branch for which study opportunities...

The ancient rites of engagement ceremony in Arbëresh culture

Among the traditions that the Arbëresh have preserved are...

“Bërbili”, the old forgotten song of Arbëresh of Croatia

One of the forgotten songs of the Croatian Arbëresh...

Akreoma Saliu a rising star in international ballet

Akreoma means the goddess of the Sun, which make...

Lawer Kristina Blushi about Albanians in Italy: Now they are more integrated

"Adrenaline makes you fall but also climbs a mountain...

Mimoza Guxo: Being a pandemic Albanian nurse in Canada

For more than twenty years, Mimoza Guxo has been...

Suela Jorgaqi an European citizen, with stable Albanian roots

Suela Jorgaqi after graduating from the Faculty of Foreign...

USA / The success of the Albanian brothers and their pizzeria “Zeneli”

New Haven is known for pizza and Zeneli is...

Publications in Diaspora / In 1915 in Chicago was published “THE ALBANIAN ERA”

"THE ALBANIAN ERA" was a political, social, historical and...

“Marlee`s Got Talent”, a choir in Canada made by Albanian children

The Children's Song Festival in Albania and "Marlee`s Got...

It’s a great fortune to study in Germany

There is almost no branch for which study opportunities...

The ancient rites of engagement ceremony in Arbëresh culture

Among the traditions that the Arbëresh have preserved are...

“Bërbili”, the old forgotten song of Arbëresh of Croatia

One of the forgotten songs of the Croatian Arbëresh...

Akreoma Saliu a rising star in international ballet

Akreoma means the goddess of the Sun, which make...

Lawer Kristina Blushi about Albanians in Italy: Now they are more integrated

"Adrenaline makes you fall but also climbs a mountain...

Mimoza Guxo: Being a pandemic Albanian nurse in Canada

For more than twenty years, Mimoza Guxo has been...

Suela Jorgaqi an European citizen, with stable Albanian roots

Suela Jorgaqi after graduating from the Faculty of Foreign...

USA / The success of the Albanian brothers and their pizzeria “Zeneli”

New Haven is known for pizza and Zeneli is...

Publications in Diaspora / In 1915 in Chicago was published “THE ALBANIAN ERA”

"THE ALBANIAN ERA" was a political, social, historical and...

Të fundit

Zvicër/ Filmi i regjisores shqiptare “Në kërkim të Venerës” shpërblehet me çmim

Filmi artistik “Në kërkim të Venerës” me skenar dhe regji nga Norika Sefa, i cili premierën botërore e kishte në festivalin ndërkombëtar të filmit...

Zgjedhjet në New York/ Rëndësia e votës së komunitetit shqiptar

Ditën e martë më datë 22 qershor qytetarët e New York-ut do të votojnë për të zgjedhur përfaqësuesit e rinj. Në këto zgjedhje është shumë...

Arbëresh/ “Pupugheji”, një ritual i veçantë në ditën e Shën Gjon Pagëzorit

Në kuadër të ditës së Shën Gjon Pagëzorit, më 24 qershor, në Pallagori fshatin që arbëreshët e quajnë “Pupugheji”, realizohet një ritual i veçantë:...

Foto Dite/ Festa e Abetares shqiptare në Athinë

Nxënësit e mësimit të gjuhës shqipe në qendrat e mësimit në Rendi dhe Aspropirgo, Athinë kanë kremtuar festën e Abetares dhe mbylljen e vitit...

Takimi/ “Muzetë e sirtarëve”, Elidor Mëhilli dhe Ardian Vehbiu mbi historibërjen

Ardian Vehbiu dhe Elidor Mëhilli një bisedë për të paraqitur një alternativë të historibërjes zyrtare dhe të qasjes konvencionale ndaj memories kolektive Më 22 qershor,...