Anila Kadija

E shtunë, 24 Shkurt, 2024
E shtunë, 24 Shkurt, 2024

AUTHOR NAME

Anila Kadija

24 POSTIME
0 KOMENTET

Komuniteti shqiptar në Londër feston 16 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës

Bashkimi bën fuqinë, moto e tri shoqatava së bashku, të cilat mblodhën krijmtarinë e tyre artistike dhe u bashkuan në një organizim unik për...

Takimi “Leading Albanian Women“, nis kremtimet e Pavarësisë së Kosovës në Britani

Sot në ambientin e bukur të Ambasadës së Republikës së Kosovës në Londër u realizua një pasdite kulturore kushtuar figurave femërore me titullin kuptimplotë...

Muza e jetës

“Poetët janë si buka shpirti i tyre nuk të lë të vdesësh urie..” (Marrë nga poezia “Poetët” me autore Erina Çoku.) Vargje të cilat iu...

Një komunitet i bashkuar që ka krahë shqiponje!

Ditën e diel, 26 nëntor 2023, shoqata "Ardhmëria" në bashkëpunim me shoqatën "Arbëria" organizuan festën e madhe me rastin e 28 Nëntorit, Ditës së...

London City Philharmonic, një sukses tjetër me dirigjentin shqiptar Olsi Qinami

Është bërë zakon tashmë që t’i ndjekim koncertet e kësaj filarmonie me qindra spektatorë në salla apo ambiente të ndryshme të Londrës. I fundit u...

Seminar nga Shkolla e Gjuhës Shqipe “Mësojmë Shqip” e Bursës në Turqi

Ky seminar u zhvillua mbrëmë nëpërmjet një platforme online, pati një interesim të gjerë nga të gjithë të ftuarit e pranishëm. Ishin me fjalën...

Një e shtunë e veçantë në Londër

Emocionet e një dite, ku pasioni ndërthuret me dashurinë për gjuhën dhe brezat. Nuk kanë të numëruara eksperiencat ndër vite të stafit pedagogjik të shkollave...

Koncert Gala në Londër i dirigjentit shqiptar Olsi Qinami

Orkestra “London City Philharmonic” nën drejtimin artistik të dirigjentit shqiptar Olsi Qinami na dhuroi një koncert simfonik me të rinj nga vende të ndryshme...

Londër/ Komuniteti me fëmijët në festën më të madhe popullore shqiptare

Shoqata “Ardhmëria” festoi 15 vjetorin me Ditën e Komunitetit, Festën Ndërkombëtare të Fëmijëve e cila përkon me 1 Qershorin po ashtu edhe festimin e...

Takim në Londër/ Kodet kanunore në dramaturgjinë shqiptare

Shoqata e Artistëve Shqiptarë & Britanikë  (BAAA) në bashkëpunim me Ambasadën e Kosovës në Londër patën kënaqësinë të ftojnë për një pasdite, promovim të...

Të fundit

NDIEJ VS NDJEJ

 Kur një “j” në vend të “i” e ndryshon krejtësisht kuptimin!  Pse gabojmë kaq shumë me këto dy folje?   Para disa kohësh nisa të...

Diaspora redakton Wikipedia-n

Prej 20 shkurtit  Wikimedian-ët e Gjuhës Shqipe kanë nisur një fushatë për redaktimin e gjuhës shqipe në platformën wikipedia. Misioni i kësaj nisme të përbashkët...

Pushtimi turk i baladave shqiptare!

Çfarë ndodhi me baladën e mrekullueshme “Sytë e tu” të Frederik Ndocit? Përse u shua balada e pavdekshme “Kur një ditë të kthehesh ti”...

Poetja Irma Kurti botohet në gjuhën spanjolle në Kolumbi

Poetja dhe shkrimtarja Irma Kurti boton në Kolumbi përmbledhjen e saj me poezi në gjuhën spanjolle të titulluar: “Un pétalo de flor” (Një petël...

“Dialogu Letrar Midis Italisë dhe Shqipërisë” sipas shkrimtarëve Vera Bekteshi dhe Liridon Mulaj

Takimi “Letërsia Shqiptare dhe ura gjeneracionale, midis Italisë dhe Shqipërisë” u zhvillua mbrëmjen e djeshme në librarinë Tirana Times. Shkrimtarja Vera Bekteshi dhe autori...