Arbëresh

E hënë, 25 Tetor, 2021
E hënë, 25 Tetor, 2021

Arbëresh

Arbëresh/ Mimmo Imbrogno: Urojmë të kemi mbështetje nga Tirana dhe Prishtina

Në Tiranë u zhvillua para pak ditësh Kuvendi “Gjendja...

Giuseppe Chiaramonte: Lidhjet e Shqipërisë me arbëreshët

Giuseppe Chiaramonte është studiues arbëresh dhe ka ardhur të...

Arbneshi i Zarës dhe dhimbja e së kaluarës

Si të presin njerëzit që jetojnë me mallin për...

Opera “Dasma arbëreshe” në sheshin Shën Sofia

Opera “Dasma arbëreshe” është improvizuar në sheshin Shën Sofia,...

Mbyllet konferenca shkencore për projektin “Moti i Madh” në UNESCO

Në qytezën arbëreshe Vakarici (Vaccarizzo Albanese) u zhvillua konferenca...

“Gjendja aktuale e studimeve arbëreshe”, QSPA çel kuvendin e I

Qendra e Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët (QSPA), çeli...

Sot Tirana mirpret Kuvendin e parë Diturak mbi gjendjen e studimeve arbëreshe

Sot nis për herë të parë punimet Kuvendi Diturak...

Itali/ Rikthehet pas pandemisë Panairi i Veshjeve Arbëreshe

Prej 39 vjetësh në komunitetin arbëresh të Vakaricit (ital....

Nga Kalabria me dashuri ….

Kolë Kamsi, është një ndër studiuesit më të njohur...

Arbëresh/ Mimmo Imbrogno: Urojmë të kemi mbështetje nga Tirana dhe Prishtina

Në Tiranë u zhvillua para pak ditësh Kuvendi “Gjendja...

Giuseppe Chiaramonte: Lidhjet e Shqipërisë me arbëreshët

Giuseppe Chiaramonte është studiues arbëresh dhe ka ardhur të...

Arbneshi i Zarës dhe dhimbja e së kaluarës

Si të presin njerëzit që jetojnë me mallin për...

Opera “Dasma arbëreshe” në sheshin Shën Sofia

Opera “Dasma arbëreshe” është improvizuar në sheshin Shën Sofia,...

Mbyllet konferenca shkencore për projektin “Moti i Madh” në UNESCO

Në qytezën arbëreshe Vakarici (Vaccarizzo Albanese) u zhvillua konferenca...

“Gjendja aktuale e studimeve arbëreshe”, QSPA çel kuvendin e I

Qendra e Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët (QSPA), çeli...

Sot Tirana mirpret Kuvendin e parë Diturak mbi gjendjen e studimeve arbëreshe

Sot nis për herë të parë punimet Kuvendi Diturak...

Itali/ Rikthehet pas pandemisë Panairi i Veshjeve Arbëreshe

Prej 39 vjetësh në komunitetin arbëresh të Vakaricit (ital....

Nga Kalabria me dashuri ….

Kolë Kamsi, është një ndër studiuesit më të njohur...

Të fundit

Ambasadorja shqiptare në Greqi takim me mjekët shqiptarë në Diasporë

Ambasadorja znj. Luela Hajdaraga, priti në ambietet e ambasadës një grup mjekësh shqiptarë me qëllim vendosjen e bashkëpunimit me komunitetin, promovimin e vlerave të...

SHBA / Promovohet libri i autores shqiptare në Kolegjin e Harvardit

Libri 'Barrë dhe Bekim' i autores shqiptare me bazë në Zvicër, Shqipe Sylejmani, u promovua për herë të parë në SHBA në Kolegjin e...

Fuqia e mediave për të ushtruar pushtet

Mediat nuk mund ta pasqyrojnë realitetin. E parë hollë, kjo as nuk është e mundur. Për ne, njerëzit, realiteti është i paarritshëm. Të arritshme...

SHBA/ Mjeku Arben Domi tregon a duhet marrë vaksina kundër gripit

Drejtori i zhvillimit të vaksinave pranë “Geovax” Arben Domi, gjatë një interviste për emisionin “Abc-ja e mëngjesit”, rekomandoi bërjen e vaksinës kundër gripit pavarësisht...

Norvegji/ Shkolla Shqipe “Naim Frashëri” pajiset me tekstet mësimore nga QBD

Shkolla Shqipe “Naim Frashëri” në Oslo të Norvegjisë, ka filluar mësimin e gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare. Shkolla është pajisur me tekstet didaktike për...