Arbëresh

E hënë, 25 Tetor, 2021
E hënë, 25 Tetor, 2021

Arbëresh

Puhëriu apo Pallagorio, qytezë arbëreshe që të mahnit me poezi

Gjatë vizitës sime me 23 gusht të këtij viti,...

Arbëresh/ Si u ripopullua Marcedusa me shqiptarë

Marcedusa (Marçëdhuza) është një komunë me 400 banorë (sipas...

Prezantohet “Riti muzikor i Llazarit në bashkësitë arbëreshe të Sicilisë”

Libri “Riti muzikor i Llazarit në bashkësitë arbëreshe të...

Antonio Bellushi nderohet me çmimin ndërkombëtar  “Aleksandër Stipçeviq 2021”

Kolegji “Iliria” ka nderuar me çmimin shkencor ndërkombëtar “Aleksandër...

Mikel Markianoi, 161 vjet nga lindja e folkloristit të njohur arbëresh

Më 8 tetor 1860 lindi Mikel Markianoi, historian i...

Shën Kolli arbëresh, krenar me Skënderbeun në shesh

Në vazhdën e prezantimeve të ngulimeve arbëreshe, prezantojmë Shën...

4 tetor 1818 lindi, kryeministri parë i Italisë me origjinë arbëreshe

Më 4 tetor 1818, në Ribera, Sicili, Itali, lindi...

“Jam Arbënesh, jam Arbënesh!’’ Këngë qindra vjeçare të Arbëneshëve të Zarës

Dy këngë qindra vjeçare të Arbëneshëve të Zarës vijnë...

Puhëriu apo Pallagorio, qytezë arbëreshe që të mahnit me poezi

Gjatë vizitës sime me 23 gusht të këtij viti,...

Arbëresh/ Si u ripopullua Marcedusa me shqiptarë

Marcedusa (Marçëdhuza) është një komunë me 400 banorë (sipas...

Prezantohet “Riti muzikor i Llazarit në bashkësitë arbëreshe të Sicilisë”

Libri “Riti muzikor i Llazarit në bashkësitë arbëreshe të...

Antonio Bellushi nderohet me çmimin ndërkombëtar  “Aleksandër Stipçeviq 2021”

Kolegji “Iliria” ka nderuar me çmimin shkencor ndërkombëtar “Aleksandër...

Mikel Markianoi, 161 vjet nga lindja e folkloristit të njohur arbëresh

Më 8 tetor 1860 lindi Mikel Markianoi, historian i...

Shën Kolli arbëresh, krenar me Skënderbeun në shesh

Në vazhdën e prezantimeve të ngulimeve arbëreshe, prezantojmë Shën...

4 tetor 1818 lindi, kryeministri parë i Italisë me origjinë arbëreshe

Më 4 tetor 1818, në Ribera, Sicili, Itali, lindi...

“Jam Arbënesh, jam Arbënesh!’’ Këngë qindra vjeçare të Arbëneshëve të Zarës

Dy këngë qindra vjeçare të Arbëneshëve të Zarës vijnë...

Të fundit

SHBA / Promovohet libri i autores shqiptare në Kolegjin e Harvardit

Libri 'Barrë dhe Bekim' i autores shqiptare me bazë në Zvicër, Shqipe Sylejmani, u promovua për herë të parë në SHBA në Kolegjin e...

Fuqia e mediave për të ushtruar pushtet

Mediat nuk mund ta pasqyrojnë realitetin. E parë hollë, kjo as nuk është e mundur. Për ne, njerëzit, realiteti është i paarritshëm. Të arritshme...

SHBA/ Mjeku Arben Domi tregon a duhet marrë vaksina kundër gripit

Drejtori i zhvillimit të vaksinave pranë “Geovax” Arben Domi, gjatë një interviste për emisionin “Abc-ja e mëngjesit”, rekomandoi bërjen e vaksinës kundër gripit pavarësisht...

Norvegji/ Shkolla Shqipe “Naim Frashëri” pajiset me tekstet mësimore nga QBD

Shkolla Shqipe “Naim Frashëri” në Oslo të Norvegjisë, ka filluar mësimin e gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare. Shkolla është pajisur me tekstet didaktike për...

Mediat greke: Hapet pas 218 vitesh në Sul shtëpia e Llambro Xhavellës

Zjarri është ndezur sërish në shtëpinë e Llambro Xhavellës në Greqi. Mediat greke shkruajnë se pas më shumë se dy shekujsh, është thyer mallkimi i Ali...