Opinione

E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021
E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021

Opinione

Hapat drejt standardizimit të gjuhës shqipe

Vendosja e një alfabeti të vetëm e mbylli odisenë...

Forum / 5 ide mbi gjuhën shqipe në mërgatë nga Entela Tabaku

Në javën kushtuar mësimit të gjuhës shqipe në mërgatë,...

Perspektiva: Çështjet e identitetit

Integrimi është gjithashtu një çështje e brezit. Zvicerano-Kosovarët Emine...

Ne po mundohemi, edhe pse …

Një domethënie kuptimplotë për këdo që në këtë periudhë...

Forum / 5 ide mbi gjuhën shqipe në mërgatë nga Ardian Vehbiu

Në javën kushtuar mësimit të gjuhës shqipe në mërgatë,...

Parakalim dinjitoz i shqiptarëve në Ditën e Falenderimeve në Philadelphia 

Të shumta janë veprimtaritë që organizon shoqata “Bijtë e...

“I ngujuari” i Telemak Koçës tashmë flet edhe frëngjisht

Fillimisht ky roman nisi rrugën e tij drejt lexuesit...

Dhjetë vite “Papa Klementi XI Albani” në Suedi

Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë “Papa Klementi i...

Forum/ 5 ide mbi gjuhën shqipe në mërgatë nga Luan Topçiu

Në javën kushtuar mësimit të gjuhës shqipe në mërgatë,...

Hapat drejt standardizimit të gjuhës shqipe

Vendosja e një alfabeti të vetëm e mbylli odisenë...

Forum / 5 ide mbi gjuhën shqipe në mërgatë nga Entela Tabaku

Në javën kushtuar mësimit të gjuhës shqipe në mërgatë,...

Perspektiva: Çështjet e identitetit

Integrimi është gjithashtu një çështje e brezit. Zvicerano-Kosovarët Emine...

Ne po mundohemi, edhe pse …

Një domethënie kuptimplotë për këdo që në këtë periudhë...

Forum / 5 ide mbi gjuhën shqipe në mërgatë nga Ardian Vehbiu

Në javën kushtuar mësimit të gjuhës shqipe në mërgatë,...

Parakalim dinjitoz i shqiptarëve në Ditën e Falenderimeve në Philadelphia 

Të shumta janë veprimtaritë që organizon shoqata “Bijtë e...

“I ngujuari” i Telemak Koçës tashmë flet edhe frëngjisht

Fillimisht ky roman nisi rrugën e tij drejt lexuesit...

Dhjetë vite “Papa Klementi XI Albani” në Suedi

Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë “Papa Klementi i...

Forum/ 5 ide mbi gjuhën shqipe në mërgatë nga Luan Topçiu

Në javën kushtuar mësimit të gjuhës shqipe në mërgatë,...

Të fundit

Sot përkujtohet 8 dhjetori, Dita Kombëtare e Rinisë!

Shënohet sot Dita Kombëtare e Rinisë. Prej vitit 2009, me vendim të marrë nga Kuvendi i Shqipërisë, kjo datë përkujtohet si festë kombëtare në...

Destani me ministrin e Jashtëm të Maqedonisë së Veriut: Prioritet bashkëpunimi

Presidenti i nderit i Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare z. Lazim Destani ka zhvilluar një takim me ministrin e Punëve të Jashtme të...

Mëso!Shqip – platforma që i mëson gjuhëamtare fëmijëve të Diasporës

Në kërkim të një jete më të mirë për ta dhe familjen, shqiptarët përgjatë historisë janë detyruar që të emigrojnë në vendet më të...

Austri/ Fëmijët e shkollës shqipe qëndisin flamurin dhe ja dhurojnë ambasadorit

Me rastin e Ditës së Flamurit, 109 vjetorit të shpalljes së pavarësisë,  nxënësit e mësimit të gjuhës shqipe në Austri, i kanë dhuruar Ambasadorit...

Përpjekjet e Arbëreshëve për mbledhjen e këngëve tradicionale të 3 shekujve

149 vjet më parë, më 20 dhjetor të vitit 1871 Giusepe Kamarda mblodhi disa këngë tradicionale në ngulimin arbëresh Palazzo Adriano. Këngëve të mbledhura...