Opinione

E diel, 21 Prill, 2024
E diel, 21 Prill, 2024

Opinione

Përse fëmijët tanë nuk flasin shqip…

" ... kombi nuk qytetërohet, me mësimin e gjuhëve...

Kur ditët e kalendarit sfidohen nga shkrimtarët…

Shoqata e Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë prej më se 100 anëtarësh...

Organizata “Jeta” në Greqi në mbështetje të gruas: Stop Dhunës ndaj grave

Dhuna ndaj grave dhe vajzave është një nga shkeljet...

Gjermania, një komb i dashuruar pas klasikes

Nëse do ti referohesh vetëm shifrave zyrtare, bindesh  menjëherë...

At Gjergj Fishta, Homeri i pavdekshëm shqiptar

Në 80 vjetorin e vdekjes një shënim i shkurtër...

Dy fjalë për mbylljen e një viti të pazakontë

Të dashur bashkatdhetarë, Shpresoj dhe uroj që Ju dhe gjithë...

Dhjetori i lirisë dhe demokracia e vështirë shqiptare

Turrja jonë drejt lirisë në këto 30 vite i...

Profesor Alfred Uçi, një jetë kushtuar filozofisë dhe estetikës

90 vjet më parë, pikërisht në 15 dhjetorin e...

Toscana Lockdown, 250 shkrepje e shkrime nga fotografë, shkrimtarë e gazetarë 

Firenze, Siena, Pienza, Montepulciano, Cortona, Castellina in Chianti, Monteriggioni,...

Përse fëmijët tanë nuk flasin shqip…

" ... kombi nuk qytetërohet, me mësimin e gjuhëve...

Kur ditët e kalendarit sfidohen nga shkrimtarët…

Shoqata e Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë prej më se 100 anëtarësh...

Organizata “Jeta” në Greqi në mbështetje të gruas: Stop Dhunës ndaj grave

Dhuna ndaj grave dhe vajzave është një nga shkeljet...

Gjermania, një komb i dashuruar pas klasikes

Nëse do ti referohesh vetëm shifrave zyrtare, bindesh  menjëherë...

At Gjergj Fishta, Homeri i pavdekshëm shqiptar

Në 80 vjetorin e vdekjes një shënim i shkurtër...

Dy fjalë për mbylljen e një viti të pazakontë

Të dashur bashkatdhetarë, Shpresoj dhe uroj që Ju dhe gjithë...

Dhjetori i lirisë dhe demokracia e vështirë shqiptare

Turrja jonë drejt lirisë në këto 30 vite i...

Profesor Alfred Uçi, një jetë kushtuar filozofisë dhe estetikës

90 vjet më parë, pikërisht në 15 dhjetorin e...

Toscana Lockdown, 250 shkrepje e shkrime nga fotografë, shkrimtarë e gazetarë 

Firenze, Siena, Pienza, Montepulciano, Cortona, Castellina in Chianti, Monteriggioni,...

Të fundit

“Forbes” vlerëson shkodranin Kevin Sekniqin për idenë novatore

Kevin Sekniqi është shqiptari i radhës i përfshirë në renditjen e prestigjiozes Forbes. 30 vjeçari shqiptar është një nga themeluesit e start-up-et më të suksesshme...

Edicioni i parë i FjalaFest, ja katër titujt finalist për çmimin e përkthimit

Janë katër libra në garë për Çmimin e Përkthimit nw festivalin e parë “FjalaFest 2024”, aktivitet i organizuar nga Albania Letteraria, Slow Mill dhe...

Foto Dite/ Nga Selaniku në Vjenë për të mësuar bashkë gjuhën shqipe

Ditën e djeshme në ambientet e SHFMU Jagdgasse 22, në Vjenë ku edhe mbahet mësimi i gjuhës shqipe për fëmijët e komunitetit shqiptar në...

Kroaci/Vizita e Destanit e Jakurtit pasqyrë e marrëdhënieve të forta në Diasporë

Aktivitetet e komunitetit shqiptarë në Kroaci këtë fundjavë janë pësuara nga vizita e dy personaliteteve në Diasporë, Kryetarit të Nderit të Rrjetit Global të...

1894/ “The Youth’s Companion”: Jehona” – Telefoni shqiptar

Thuhet se shqiptarët flasin në distancë pa ndihmën e rrymës elektrike. Në vendin e tyre malor, ata e transmetojnë fjalën nga maja në majë...