Opinione

E premte, 9 Qershor, 2023
E premte, 9 Qershor, 2023

Opinione

Europa Mbretëreshë dhe Arbëria

Kjo është një hartë e vjetër e Europës e...

Rumani / Një urim për Baki Ymerin në 71-vjetorin e lindjes

Në Rumani jetojnë disa prej fëmijëve të Rilindasve tanë...

Përmasat e vërteta të shtetarit shqiptar dhe të pathënat e qeverisë së Vlorës

Kur lëvizja për Pavarësi mori përmasa gjithëkombëtare, në të...

Patrioti liberal Veli Hashorva dhe Gazeta “Drita” e Gjirokastrës 1920-1924

Dr. Dorian Koçi  Gazetaria moderne shqiptare i ka rrënjët e...

Mbi studimin “Toponimia e Gollobordës”, vepër e çmuar për vlerat etnokulturore

Vepra “Toponimia e Gollobordës” e studiuesit Prof Dr Fatmir...

69 vjetori i vdekjes së Ali Sami Frashërit, themeluesit të “Galatasaray”

Në 69 vjetorin e vdekjes u lartësua kujtimi për...

Një shënim për lëvdatën e gabuar

“Është gabim nëse nuk e lavdëron dikë që e...

Historia e hershme – Pellazgët, Ilirët dhe Epiriotët

Pas vdekjes së Aleksandrit të Madh në shekullin e...

Dashuria për atdhe nuk njeh as kufij, as pandemi

Në mbledhjen e fundit në një projekt të Departmentit...

Sa e lehtë është të jesh Patriot në vitin 2020

Sa e lehtë është të jesh sot Patriot,  jo...

Europa Mbretëreshë dhe Arbëria

Kjo është një hartë e vjetër e Europës e...

Rumani / Një urim për Baki Ymerin në 71-vjetorin e lindjes

Në Rumani jetojnë disa prej fëmijëve të Rilindasve tanë...

Përmasat e vërteta të shtetarit shqiptar dhe të pathënat e qeverisë së Vlorës

Kur lëvizja për Pavarësi mori përmasa gjithëkombëtare, në të...

Patrioti liberal Veli Hashorva dhe Gazeta “Drita” e Gjirokastrës 1920-1924

Dr. Dorian Koçi  Gazetaria moderne shqiptare i ka rrënjët e...

Mbi studimin “Toponimia e Gollobordës”, vepër e çmuar për vlerat etnokulturore

Vepra “Toponimia e Gollobordës” e studiuesit Prof Dr Fatmir...

69 vjetori i vdekjes së Ali Sami Frashërit, themeluesit të “Galatasaray”

Në 69 vjetorin e vdekjes u lartësua kujtimi për...

Një shënim për lëvdatën e gabuar

“Është gabim nëse nuk e lavdëron dikë që e...

Historia e hershme – Pellazgët, Ilirët dhe Epiriotët

Pas vdekjes së Aleksandrit të Madh në shekullin e...

Dashuria për atdhe nuk njeh as kufij, as pandemi

Në mbledhjen e fundit në një projekt të Departmentit...

Sa e lehtë është të jesh Patriot në vitin 2020

Sa e lehtë është të jesh sot Patriot,  jo...

Të fundit

Napoli kryeqyteti i arbëreshëve

Dikush ka thënë që Napoli është nga ato qytete që kalon nga 1 deri tek 10 pa kaluar nga 0 deri 9. Për të...

Çmim i parë për poeten Irma Kurti në SHBA

Një tjetër vlerësim për krijimtarinë e poetes shqiptare Irma Kurti, e cila vlerësohet me çmim të parë në Amerikë në konkursin letrar “Poetry Thymes...

Shkolla “Gjuha Jonë”  në Philadelphia kremton mbylljen e vitit mësimor

4 Qershori 2023 nuk mund të konsiderohej për gjithë komunitetin shqiptar të Filadelfias thjesht si Dita e mbylljes së vitit mësimor 2022-2023 në shkollën...

Je në Prishtinë? Mos e humb prezantimin e Abetares Mbarëkombëtare

Me moton “Libri triumfon” ditën e djeshme është çelur edicioni i 23-të i Panairit të Librit në Prishtinë . Një aktivitet ku është paralajmëruar të...

Takim me kryesinë e “Shkollës Shqipe” në Zvicër

Në prag të përfundimit të vitit shkollor 2022/2023, të mësimit shqip në Zvicër  sot  në mjediset e Ambasadës së Shqipërisë u organizua një takim...