Shqiptarët, një komb i vogël,por që i kemi dhënë botës shumë njerëz të medhenjë!

E shtunë, 24 Shkurt, 2024
E shtunë, 24 Shkurt, 2024

Shqiptarët, një komb i vogël,por që i kemi dhënë botës shumë njerëz të medhenjë!

Skëndërbeu, dhe dy Nobelist Nëna Tereza dhe Dr. Ferid Murat

NEW YORK CITY: Shqiptarët që janë bërë të njohur në botë, duke nxjerr emra të cilët mbarë bota i ka vlerësuar, dhe çmuar ata kanë bërë dhe janë duke bër histori. Në fletët e historisë botërore gjejmë emra të shqiptarve që ia kanë dalë të fitojnë një emër në mbarë botën, dhe këtë pavarësisht se janë në Shqipëri, Kosovë, viset shqiptare apo diasporë. Më pas me anë të këtij emri që tingëllon bukur dhe fuqishëm SHQIPETAR- ata ia kanë dalë që po nëpërmjet këtij emri të përcjellin vlerat e kombit tonë në mbarë botën – mbasi e gjithë bota i njeh ata vetëm si shqiptarë – bijët e Shqipes.

Në të gjitha kohërat ka pasur shumë shqiptarë, që kanë shërbyer si ambasadorë të kulturës dhe vlerave shqiptare në botë, qoftë si përfaqësues i Shqipërisë apo Kosovës – por edhe me gjak shqipëtarë. Dhe në këtë kohë, janë dhjetëra shqiptarët, sportistë, muzikan, këngëtar, artistë, aktor, poet, shkrimtarë, shkencëtar, politikan e atyre që fama dhe emri i të cilëve, si shqipëtar, tani qarkullon nëpër gjithë botën.

Megjithëse, ne jemi një komb i vogël – por kemi nxjerr dhe i kemi dhënë botës shumë njerëz të medhenjë. Një komb i vogël jemi i vetmi që i kemi dhënë botës dy fitues të çmimit Nobel – por kemi edhe Gjergj Kastrioti – Skëndërbeun , Heroi Kombetar Shqiptar, Atlet i Krishtit, Mbrojtes i Europes nga perandoria osmane.

Nënë Tereza laureate e Çmimit Nobel – që jo vetëm është shqiptarja më e famshme, por është edhe shqiptarja me të cilën e gjithë Shqipëtaria krenohet, fituese çmimit Nobel për Paqe (1979)

Dhe, Ferid Murati – Nobelisti me baba shqiptar dhe nënë amerikane, Ferid Murati, fitoi çmimin “Nobel” në mjekësi në vitin 1998.

Fakti i pa kundërshtueshem se dy emrave të shquar dhe laureatëve të çmimit Nobel: Nënë Tereza dhe Ferid Murati janë shqiptarë dhe me prejardhje nga e njëjta trevë me gjak të kulluar shqiptarë , do të thotë se “kur i përmend këta emra, e bën për t’u treguar të gjithëve se shqiptarët e Maqedonisë jo vetëm nuk janë “ashtu si në quajnë sllavo-maqedonasit”, por përkundrazi, i kanë dhënë botës kontribute të njerëzve të kalibrit të Nobelit.

Skëndërbeu, dhe dy Nobelist Nëna Tereza dhe Dr. Ferid Murat

NEW YORK CITY: Shqiptarët që janë bërë të njohur në botë, duke nxjerr emra të cilët mbarë bota i ka vlerësuar, dhe çmuar ata kanë bërë dhe janë duke bër histori. Në fletët e historisë botërore gjejmë emra të shqiptarve që ia kanë dalë të fitojnë një emër në mbarë botën, dhe këtë pavarësisht se janë në Shqipëri, Kosovë, viset shqiptare apo diasporë. Më pas me anë të këtij emri që tingëllon bukur dhe fuqishëm SHQIPETAR- ata ia kanë dalë që po nëpërmjet këtij emri të përcjellin vlerat e kombit tonë në mbarë botën – mbasi e gjithë bota i njeh ata vetëm si shqiptarë – bijët e Shqipes.

Në të gjitha kohërat ka pasur shumë shqiptarë, që kanë shërbyer si ambasadorë të kulturës dhe vlerave shqiptare në botë, qoftë si përfaqësues i Shqipërisë apo Kosovës – por edhe me gjak shqipëtarë. Dhe në këtë kohë, janë dhjetëra shqiptarët, sportistë, muzikan, këngëtar, artistë, aktor, poet, shkrimtarë, shkencëtar, politikan e atyre që fama dhe emri i të cilëve, si shqipëtar, tani qarkullon nëpër gjithë botën.

Megjithëse, ne jemi një komb i vogël – por kemi nxjerr dhe i kemi dhënë botës shumë njerëz të medhenjë. Një komb i vogël jemi i vetmi që i kemi dhënë botës dy fitues të çmimit Nobel – por kemi edhe Gjergj Kastrioti – Skëndërbeun , Heroi Kombetar Shqiptar, Atlet i Krishtit, Mbrojtes i Europes nga perandoria osmane.

Nënë Tereza laureate e Çmimit Nobel – që jo vetëm është shqiptarja më e famshme, por është edhe shqiptarja me të cilën e gjithë Shqipëtaria krenohet, fituese çmimit Nobel për Paqe (1979)

Dhe, Ferid Murati – Nobelisti me baba shqiptar dhe nënë amerikane, Ferid Murati, fitoi çmimin “Nobel” në mjekësi në vitin 1998.

Fakti i pa kundërshtueshem se dy emrave të shquar dhe laureatëve të çmimit Nobel: Nënë Tereza dhe Ferid Murati janë shqiptarë dhe me prejardhje nga e njëjta trevë me gjak të kulluar shqiptarë , do të thotë se “kur i përmend këta emra, e bën për t’u treguar të gjithëve se shqiptarët e Maqedonisë jo vetëm nuk janë “ashtu si në quajnë sllavo-maqedonasit”, por përkundrazi, i kanë dhënë botës kontribute të njerëzve të kalibrit të Nobelit.

Skëndërbeu, dhe dy Nobelist Nëna Tereza dhe Dr. Ferid Murat

NEW YORK CITY: Shqiptarët që janë bërë të njohur në botë, duke nxjerr emra të cilët mbarë bota i ka vlerësuar, dhe çmuar ata kanë bërë dhe janë duke bër histori. Në fletët e historisë botërore gjejmë emra të shqiptarve që ia kanë dalë të fitojnë një emër në mbarë botën, dhe këtë pavarësisht se janë në Shqipëri, Kosovë, viset shqiptare apo diasporë. Më pas me anë të këtij emri që tingëllon bukur dhe fuqishëm SHQIPETAR- ata ia kanë dalë që po nëpërmjet këtij emri të përcjellin vlerat e kombit tonë në mbarë botën – mbasi e gjithë bota i njeh ata vetëm si shqiptarë – bijët e Shqipes.

Në të gjitha kohërat ka pasur shumë shqiptarë, që kanë shërbyer si ambasadorë të kulturës dhe vlerave shqiptare në botë, qoftë si përfaqësues i Shqipërisë apo Kosovës – por edhe me gjak shqipëtarë. Dhe në këtë kohë, janë dhjetëra shqiptarët, sportistë, muzikan, këngëtar, artistë, aktor, poet, shkrimtarë, shkencëtar, politikan e atyre që fama dhe emri i të cilëve, si shqipëtar, tani qarkullon nëpër gjithë botën.

Megjithëse, ne jemi një komb i vogël – por kemi nxjerr dhe i kemi dhënë botës shumë njerëz të medhenjë. Një komb i vogël jemi i vetmi që i kemi dhënë botës dy fitues të çmimit Nobel – por kemi edhe Gjergj Kastrioti – Skëndërbeun , Heroi Kombetar Shqiptar, Atlet i Krishtit, Mbrojtes i Europes nga perandoria osmane.

Nënë Tereza laureate e Çmimit Nobel – që jo vetëm është shqiptarja më e famshme, por është edhe shqiptarja me të cilën e gjithë Shqipëtaria krenohet, fituese çmimit Nobel për Paqe (1979)

Dhe, Ferid Murati – Nobelisti me baba shqiptar dhe nënë amerikane, Ferid Murati, fitoi çmimin “Nobel” në mjekësi në vitin 1998.

Fakti i pa kundërshtueshem se dy emrave të shquar dhe laureatëve të çmimit Nobel: Nënë Tereza dhe Ferid Murati janë shqiptarë dhe me prejardhje nga e njëjta trevë me gjak të kulluar shqiptarë , do të thotë se “kur i përmend këta emra, e bën për t’u treguar të gjithëve se shqiptarët e Maqedonisë jo vetëm nuk janë “ashtu si në quajnë sllavo-maqedonasit”, por përkundrazi, i kanë dhënë botës kontribute të njerëzve të kalibrit të Nobelit.