Marjana Bulku

E hënë, 20 Shtator, 2021
E hënë, 20 Shtator, 2021

AUTHOR NAME

Marjana Bulku

72 POSTIME
0 KOMENTET

Sot në Vatër promohet libri “Lideri nuk lind …bëhet” i studiueses Iris Halili

Libri i autores shqiptare, Iris Halili “Lideri nuk lind …bëhet” do të prezantohet në ambientet e Vatrës paraditen e sotme. Ky libër vjen në dorën...

Gjuha, damari kryesor i gjakut për të ushqyer të gjitha aspektet e kulturës.

E dashur Mirjana Lukic, a mund të ndani me ne dhe lexuesit tanë disa kujtime nga vendlindja juaj? Ka kaq shumë kujtime të mrekullueshme të...

SHBA/ Finishi i një procesi mësimor plot sfida

Në përmbyllje të vitit akademik 2020-2021 “Albanian-American Dual Language & Culture” dhe Shkolla Shqipe “Children of the eagle” nën kujdesin dhe drejtimin e Zonjës...

Eternal love for the homeland Kosovo

Everything has remained so warm and fresh perhaps because I keep those days and years of past as precious. Afternoon tea with my father...

Dashuria e përjetshme për vendlindjen Kosovë

Gjithçka ka mbetur kaq e ngrohtë dhe e freskët ndofta ngaqë i ruaj si të shtrenjta ato ditë e vite të shkuara. Çaji i...

Mesazhet e përjetshme të Nënë Terezës në Vatrën Panshqiptare

Nuk janë të shumtë autorët shqiptarë që kanë shkruar për të madhen shenjtore Nënë Terezë, por nuk ka shqiptar që nuk krenohet për të...

Gazetaria e lirë dhe pa-liria gazetareske

Gazetaria e lirë dhe pa-liria si dy shina paralele që ecin pafundësisht bashkë për të mos u ndarë kurrë dhe pa u përputhur me...

Adem Belliu, 24 vjet në shërbim të komunitetit shqiptar në Amerikë

Zoti Belliu keni dy dekada që qëndroni pas kamerave dhe ndiqni jetën dinamike të shqiptaro-amerikanëve dhe pak ju bie radha për të qenë përballë...

Mbi veprën studimore “The old bridge” të Arjeta Ferlushkaj

Me një audiencë optimale selia e Federatës Panshqiptare “Vatra” në bashkëpunim me Shoqatën e shkrimtarëve shqiptaro -amerikanë dhe “Albanian American Dual Language and Culture”...

Intervista / Të fotografosh të bukurën si Ilir Rizaj

Ilir Rizaj është një nga emrat më të njohur shqiptarë në botën e fotografisë. Pasardhës i denjë i të tjerë emrash të mëdhenj shqiptarë...

Të fundit

Turistë polakë në malin e Tomorrit

Turistë polakë iu ngjitën malit të Tomorrit në një guidë të gjatë turistike me ndihmën e operatorëve turistikë lokalë të Beratit. Lajmi bëhet i ditur...

Gjermani / Lazim Destani në takimin tradicional letrar “Azem Shkreli”

Sot në Dyseldorf u mbajt Takimi Tradicional Letrar “Azem Shkreli”. Nën organizimin e Lidhjes së Shkrimtarëve, Artistëve dhe Krijuesve Shqiptarë në Gjermani ky manifestim...

Kujtime nga jeta dhe veprimtaria e tij e Pino Cacozza në muajin e tij të lindjes

Federata e Shoqatave Arbëreshe (FAA) kujtoi në muajin e tij të lindjes arbëreshin Pino Cacozza. U zgjodh pikërisht kolegji ku Cacozza studioi, “Shën Adrian” për...

Kosovë-Shqipëri, drejt mbledhjes së shtatë të dy qeverive

Qeveritë e Kosovës e Shqipërisë pritet të mbajnë mbledhjen e shtatë të përbashkët në Prishtinë, këtë vit, pas të gjashtës në Tiranë në 2...

Në punë me pasaportë vaksinimi/ Italia e bën me detyrim si në shtet dhe privat

Nga 15 tetori, Italia do të kërkojë pasaportë vaksinimi për të gjithë punonjës si në sektorin shtetëror ashtu edhe atë privat. administrata publike është...