Aktualitet

E diel, 25 Shkurt, 2024
E diel, 25 Shkurt, 2024

Aktualitet

181-vjetori i lindjes së atdhetarit dhe personalitetit, Abdyl Frashëri

Më 1 qershor të vitit 1839 lindi Abdyl Frashëri,...

Deutsche Welle në shqip në 28 vjetorin e saj

Të punosh në media gjermane, veçanërisht në “Deutsche Welle”,...

KKD mbledhje online, diskutohet e drejta e votës dhe Kuvendi i Diasporës

Këshilli Koordinues i Diasporës mbajti dje mbledhjen e dytë...

SHBA / Pandemia nxit novacionet në fushën e mjekësisë

Një pandemi shkakton fatkeqësi dhe vuajtje, por nga ana...

Një libër për mërgatën shqiptare në Gjermani

Pas një pune relativisht të gjatë kërkimore katër vjeçare...

Fëmijët shqiptarë në Gjermani dhe sfidat e nënave në rritjen dhe edukimin e tyre

1 Qershori është Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve dhe kjo...

“Nder të luaja me Veronën”/ Amir Rrahmani i bashkohet Napolit

Mbrojtësi kosovar, Amir Rrahmani do t'i bashkohet Napolit sapo...

Bimët aromatiko-mjekësore, sekreti i ekonomisë së fermerëve në Malësi të Madhe

Malësia e Madhe është në Shqipëri eksportuesi kryesor i...

Greqi / Komuniteti shqiptar nismë vullnetare për pastrimin e plazheve në Kretë

Komuniteti shqiptar në Kissamu Hania, në Kretë ka treguar...

Mjeku shqiptar në Zvicër: Rikthim në normalitet, para zbulimit të vaksinës

Shumë vende në botë i kanë lehtësuar masat e...

181-vjetori i lindjes së atdhetarit dhe personalitetit, Abdyl Frashëri

Më 1 qershor të vitit 1839 lindi Abdyl Frashëri,...

Deutsche Welle në shqip në 28 vjetorin e saj

Të punosh në media gjermane, veçanërisht në “Deutsche Welle”,...

KKD mbledhje online, diskutohet e drejta e votës dhe Kuvendi i Diasporës

Këshilli Koordinues i Diasporës mbajti dje mbledhjen e dytë...

SHBA / Pandemia nxit novacionet në fushën e mjekësisë

Një pandemi shkakton fatkeqësi dhe vuajtje, por nga ana...

Një libër për mërgatën shqiptare në Gjermani

Pas një pune relativisht të gjatë kërkimore katër vjeçare...

Fëmijët shqiptarë në Gjermani dhe sfidat e nënave në rritjen dhe edukimin e tyre

1 Qershori është Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve dhe kjo...

“Nder të luaja me Veronën”/ Amir Rrahmani i bashkohet Napolit

Mbrojtësi kosovar, Amir Rrahmani do t'i bashkohet Napolit sapo...

Bimët aromatiko-mjekësore, sekreti i ekonomisë së fermerëve në Malësi të Madhe

Malësia e Madhe është në Shqipëri eksportuesi kryesor i...

Greqi / Komuniteti shqiptar nismë vullnetare për pastrimin e plazheve në Kretë

Komuniteti shqiptar në Kissamu Hania, në Kretë ka treguar...

Mjeku shqiptar në Zvicër: Rikthim në normalitet, para zbulimit të vaksinës

Shumë vende në botë i kanë lehtësuar masat e...

Të fundit

Greqi/ Nxënësit e klasës së gjuhës shqipe në Kiplesi festuan Pavarësinë e Kosovës

Në kuadër të Ditës së Pavarësisë së Republikës së Kosovës, mësuesja Lefteri Metkaj dhe Me rastin e 16 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës nxënësit e...

Noli TV, kulturë, informacion, identitet kombëtar në SHBA

Noli TV është një shembull i suksesit të një kanali televiziv lokal që shërben si një zë i rëndësishëm për komunitetin shqiptar. Noli TV...

16 vjetori i Pavarësisë së Kosovës, kryeministri Kurti i pranishëm në kremtimet në Britani

Ditën e djeshme Ambasada e Republikës së Kosovës organizoi një pritje me rastin e 16 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës. Në pritjen e organizuar...

NDIEJ VS NDJEJ

 Kur një “j” në vend të “i” e ndryshon krejtësisht kuptimin!  Pse gabojmë kaq shumë me këto dy folje?   Para disa kohësh nisa të...

Diaspora redakton Wikipedia-n

Prej 20 shkurtit  Wikimedian-ët e Gjuhës Shqipe kanë nisur një fushatë për redaktimin e gjuhës shqipe në platformën wikipedia. Misioni i kësaj nisme të përbashkët...