Galeri

E diel, 25 Tetor, 2020
E diel, 25 Tetor, 2020

Galeri

Foto dite / Vajza me kostum tradicional të Tiranës në “National Geographic”

Foto e realizuar në Tiranë në vitin 1928 nga...

Foto dite/ Suzana Gjekaj nën-kolonelja shqiptare e ushtrisë amerikane

Shqiptarja Suzana Gjekaj jeton në SHBA dhe është emëruar...

Foto dite / Diploma e kompozitorit Tish Daija, firmosur nga Dmitri Shastakovich

Tish Daija një prej kolosëve të muzikës shqiptare ka...

Foto dite/ Kanada 1999, djali nga Kosova puth zonjën që i dhuroi një biçikletë

Në këtë foto të realizuar në vitin 1999 shihet...

Foto dite / Viti 1917, transporti publik në Shqipëri autobusi Ersekë-Jorgucat

Transporti publik, autobusi nga Erseka për në Jorgucat (në...

Foto dite/SHBA 1969, kori i vajzave arbëreshe, në 60-vjetorin e gazetës “Dielli”

Kori i vajzave arbëreshe nga Italia, në 60-vjetorin e...

Foto dite / Nënë Tereza në komunitetin shqiptaro-amerikan në New York 1976

Nga e majta Nënë Tereza, Monsinjor Zef Oroshi (katolik)...

Foto dite/ Edith Durham duke biseduar me një Bajraktar në Koplik në vitin 1912

Mary Edith Durham (1863-1944) ishte një intelektuale udhëpërshkruese, artiste,...

Foto Dite / Përfundon muralja madhështore dedikuar Skëndërbeut në qytezën Ururi

Ururi (Ruriu) është një qytezë arbëreshe në Molise të...

Foto Dite /Sami Frashëri në dhomën e tij duke dhënë intervistë për Serveti Funun

Intelektuali dhe ideologu themelor i Rilindjes Kombëtare, Sami Frashëri...

Foto dite / Vajza me kostum tradicional të Tiranës në “National Geographic”

Foto e realizuar në Tiranë në vitin 1928 nga...

Foto dite/ Suzana Gjekaj nën-kolonelja shqiptare e ushtrisë amerikane

Shqiptarja Suzana Gjekaj jeton në SHBA dhe është emëruar...

Foto dite / Diploma e kompozitorit Tish Daija, firmosur nga Dmitri Shastakovich

Tish Daija një prej kolosëve të muzikës shqiptare ka...

Foto dite/ Kanada 1999, djali nga Kosova puth zonjën që i dhuroi një biçikletë

Në këtë foto të realizuar në vitin 1999 shihet...

Foto dite / Viti 1917, transporti publik në Shqipëri autobusi Ersekë-Jorgucat

Transporti publik, autobusi nga Erseka për në Jorgucat (në...

Foto dite/SHBA 1969, kori i vajzave arbëreshe, në 60-vjetorin e gazetës “Dielli”

Kori i vajzave arbëreshe nga Italia, në 60-vjetorin e...

Foto dite / Nënë Tereza në komunitetin shqiptaro-amerikan në New York 1976

Nga e majta Nënë Tereza, Monsinjor Zef Oroshi (katolik)...

Foto dite/ Edith Durham duke biseduar me një Bajraktar në Koplik në vitin 1912

Mary Edith Durham (1863-1944) ishte një intelektuale udhëpërshkruese, artiste,...

Foto Dite / Përfundon muralja madhështore dedikuar Skëndërbeut në qytezën Ururi

Ururi (Ruriu) është një qytezë arbëreshe në Molise të...

Foto Dite /Sami Frashëri në dhomën e tij duke dhënë intervistë për Serveti Funun

Intelektuali dhe ideologu themelor i Rilindjes Kombëtare, Sami Frashëri...

Të fundit

Gazeta italiane për romanin e shqiptarit Elvis Malaj “Il mare e rotondo”

Portali italian "Il Fatto Quotidiano", në kolonën javore kushtuar raftit të librave ka shkruar për librin e shqiptarit Elvis Malaj "Il mare e rotondo"...

SHBA/ Poeti Gjekë Marinaj fiton çmimin “KS International Literary Prize”

Gjekë Marinaj, poeti shqiptar i vlerësuar nga kritika ndërkombëtare, i cili jeton që nga viti 1991 në SHBA dhe aktualisht jep mësim në kolegjin...

79 vite nga krijimi i Horës së Arbëreshëve/ Në zbulim të Shqipërisë në Sicili

79 vjet më parë, pikërisht me 25 tetor të vitit 1941 kolonia më e madhe e Arbëreshëve të Sicilisë e quajtur "Piana dei Greci"...

Arnold von Harff: Si e fliste Skënderbeu gjuhën shqipe

Arnold von Harff, një kalorës, udhëtar dhe shkrimtar gjerman, u lind rreth vitit 1471 në një familje fisnikësh në Rhinelandin e poshtëm (Harffi mbi...

Përpjekjet për alfabetin e gjuhës shqipe dhe kongresi i Corigliano Calabro

Asnjëherë nuk ka qenë vetëm një problem stili apo estetike vendosja e e shkronjave të alfabetitit të një gjuhe, pra rregullat gramatikore të një...