Ylber Bibaj, shqiptari që punon në një nga restorantet më të mira në botë

E hënë, 6 Maj, 2024
E hënë, 6 Maj, 2024

Ylber Bibaj, shqiptari që punon në një nga restorantet më të mira në botë

Ylber Bibaj me origjinë nga Ferizaj, punon prej shumë vitesh në restorantin vegjetarian “HILTL AG” në Cyrih të Gjermanisë.

I lindur në Ferizaj ku edhe kreu shkollën fillore dhe gjimnazin me rezultate të shkëlqyera detyrohet të ndërpresë studimet në vitit e tretë të Fakultetin elektronik pasi kushtet e vështira ekonomike e detyruan të emigronte në Perëndim.

Ishte viti 1997 kur ai emigroi në Zvicër ku më pas krijoi familje. Përpos kësaj, iu përkushtua edhe karrierës profesionale.

“Që nga viti 1998 kam fillua punën në Hotelin me 5 yje MARRIOTT Zürich, ku kam punuar dhe mësuar profesioni në detaje universale të kuzhinës për afër 12 vite, madje 1 vit e gjysmë kam punuar në Restorant të Rezidencës së të moshuarëve në Zolikerberg, ndërsa nga viti 2013 punoj në Restorantin vegjetarian më të njohur në bot HILTL AG në, Zyrih, pra qe 7 vite, deri më sot.”- është shprehur kuzhinieri.

Por, Ylberi nuk mjaftohet vetëm me punën që bën në këtë hotel si kuzhinier. Tanimë, ai  dëshiron që recetat e ushqimeve më të veçanta që përgatit ti ndajë edhe me të tjerët.

Ylberi ka krijuar një faqe ku vazhdimisht publikon recetat e ushqimeve që përgatit, e që kanë ngjallur interesimin e shumë adhuruesve të ushqimeve vegjetariane, megjithëse shqiptarët janë më shumë të dhënë në ushqimet me përmbajtje kryesore mishin!

Por ai në faqen e tij Arti i ushqimit univerzal & YLA 73, nuk i harron as ushqimet tradicionale shqiptare. Prointergra

 

Ylber Bibaj me origjinë nga Ferizaj, punon prej shumë vitesh në restorantin vegjetarian “HILTL AG” në Cyrih të Gjermanisë.

I lindur në Ferizaj ku edhe kreu shkollën fillore dhe gjimnazin me rezultate të shkëlqyera detyrohet të ndërpresë studimet në vitit e tretë të Fakultetin elektronik pasi kushtet e vështira ekonomike e detyruan të emigronte në Perëndim.

Ishte viti 1997 kur ai emigroi në Zvicër ku më pas krijoi familje. Përpos kësaj, iu përkushtua edhe karrierës profesionale.

“Që nga viti 1998 kam fillua punën në Hotelin me 5 yje MARRIOTT Zürich, ku kam punuar dhe mësuar profesioni në detaje universale të kuzhinës për afër 12 vite, madje 1 vit e gjysmë kam punuar në Restorant të Rezidencës së të moshuarëve në Zolikerberg, ndërsa nga viti 2013 punoj në Restorantin vegjetarian më të njohur në bot HILTL AG në, Zyrih, pra qe 7 vite, deri më sot.”- është shprehur kuzhinieri.

Por, Ylberi nuk mjaftohet vetëm me punën që bën në këtë hotel si kuzhinier. Tanimë, ai  dëshiron që recetat e ushqimeve më të veçanta që përgatit ti ndajë edhe me të tjerët.

Ylberi ka krijuar një faqe ku vazhdimisht publikon recetat e ushqimeve që përgatit, e që kanë ngjallur interesimin e shumë adhuruesve të ushqimeve vegjetariane, megjithëse shqiptarët janë më shumë të dhënë në ushqimet me përmbajtje kryesore mishin!

Por ai në faqen e tij Arti i ushqimit univerzal & YLA 73, nuk i harron as ushqimet tradicionale shqiptare. Prointergra

 

Ylber Bibaj me origjinë nga Ferizaj, punon prej shumë vitesh në restorantin vegjetarian “HILTL AG” në Cyrih të Gjermanisë.

I lindur në Ferizaj ku edhe kreu shkollën fillore dhe gjimnazin me rezultate të shkëlqyera detyrohet të ndërpresë studimet në vitit e tretë të Fakultetin elektronik pasi kushtet e vështira ekonomike e detyruan të emigronte në Perëndim.

Ishte viti 1997 kur ai emigroi në Zvicër ku më pas krijoi familje. Përpos kësaj, iu përkushtua edhe karrierës profesionale.

“Që nga viti 1998 kam fillua punën në Hotelin me 5 yje MARRIOTT Zürich, ku kam punuar dhe mësuar profesioni në detaje universale të kuzhinës për afër 12 vite, madje 1 vit e gjysmë kam punuar në Restorant të Rezidencës së të moshuarëve në Zolikerberg, ndërsa nga viti 2013 punoj në Restorantin vegjetarian më të njohur në bot HILTL AG në, Zyrih, pra qe 7 vite, deri më sot.”- është shprehur kuzhinieri.

Por, Ylberi nuk mjaftohet vetëm me punën që bën në këtë hotel si kuzhinier. Tanimë, ai  dëshiron që recetat e ushqimeve më të veçanta që përgatit ti ndajë edhe me të tjerët.

Ylberi ka krijuar një faqe ku vazhdimisht publikon recetat e ushqimeve që përgatit, e që kanë ngjallur interesimin e shumë adhuruesve të ushqimeve vegjetariane, megjithëse shqiptarët janë më shumë të dhënë në ushqimet me përmbajtje kryesore mishin!

Por ai në faqen e tij Arti i ushqimit univerzal & YLA 73, nuk i harron as ushqimet tradicionale shqiptare. Prointergra