Opinione

E diel, 21 Prill, 2024
E diel, 21 Prill, 2024

Opinione

Gjaku nuk bëhet ujë

Që nga dita kur u arratiset Islami prindërit, motrat,...

Mjeku dhe njeriu Panajotis Kolomihalis

Presidenti  i Republikës së Shqipërisë Ilir Meta dekoroi dje...

Një histori e emigrimit shqiptar në Itali

Emigrimi shqiptar në Itali u zhvillua gjatë një periudhe...

Për një nacionalizëm modern shqiptar

Nacionalizmi modern, një shkencë e munguar por gjithmonë prezente...

Australi, shqiptarët asnjëherë se ndaluan angazhimin për ruajtjen e identiteti

Sabedin Nuredini nga Ostreci, komuna e Manastirit  është ndër...

Inaugurimi i politikës Ballkanike të Italisë dhe Shqiptarët

Shqipëria me pozitën e rëndësishme që zinte në Ballkanin...

Fati i pandemisë është tani në duart tona

Pavarësisht kufizimeve te jetës së përditshme COVID-19 do të...

Isopolifonia dhe vazhdimësia në Diasporë

Iso-polifonia shqiptare është pjesë e muzikës tradicionale shqiptare dhe,...

Përse Diaspora duhet të votojë…

Si rezultat i globalizimit, konflikteve dhe migrimit, shumë shtete...

Gjaku nuk bëhet ujë

Që nga dita kur u arratiset Islami prindërit, motrat,...

Mjeku dhe njeriu Panajotis Kolomihalis

Presidenti  i Republikës së Shqipërisë Ilir Meta dekoroi dje...

Një histori e emigrimit shqiptar në Itali

Emigrimi shqiptar në Itali u zhvillua gjatë një periudhe...

Për një nacionalizëm modern shqiptar

Nacionalizmi modern, një shkencë e munguar por gjithmonë prezente...

Australi, shqiptarët asnjëherë se ndaluan angazhimin për ruajtjen e identiteti

Sabedin Nuredini nga Ostreci, komuna e Manastirit  është ndër...

Inaugurimi i politikës Ballkanike të Italisë dhe Shqiptarët

Shqipëria me pozitën e rëndësishme që zinte në Ballkanin...

Fati i pandemisë është tani në duart tona

Pavarësisht kufizimeve te jetës së përditshme COVID-19 do të...

Isopolifonia dhe vazhdimësia në Diasporë

Iso-polifonia shqiptare është pjesë e muzikës tradicionale shqiptare dhe,...

Përse Diaspora duhet të votojë…

Si rezultat i globalizimit, konflikteve dhe migrimit, shumë shtete...

Të fundit

“Forbes” vlerëson shkodranin Kevin Sekniqin për idenë novatore

Kevin Sekniqi është shqiptari i radhës i përfshirë në renditjen e prestigjiozes Forbes. 30 vjeçari shqiptar është një nga themeluesit e start-up-et më të suksesshme...

Edicioni i parë i FjalaFest, ja katër titujt finalist për çmimin e përkthimit

Janë katër libra në garë për Çmimin e Përkthimit nw festivalin e parë “FjalaFest 2024”, aktivitet i organizuar nga Albania Letteraria, Slow Mill dhe...

Foto Dite/ Nga Selaniku në Vjenë për të mësuar bashkë gjuhën shqipe

Ditën e djeshme në ambientet e SHFMU Jagdgasse 22, në Vjenë ku edhe mbahet mësimi i gjuhës shqipe për fëmijët e komunitetit shqiptar në...

Kroaci/Vizita e Destanit e Jakurtit pasqyrë e marrëdhënieve të forta në Diasporë

Aktivitetet e komunitetit shqiptarë në Kroaci këtë fundjavë janë pësuara nga vizita e dy personaliteteve në Diasporë, Kryetarit të Nderit të Rrjetit Global të...

1894/ “The Youth’s Companion”: Jehona” – Telefoni shqiptar

Thuhet se shqiptarët flasin në distancë pa ndihmën e rrymës elektrike. Në vendin e tyre malor, ata e transmetojnë fjalën nga maja në majë...