Opinione

E mërkurë, 21 Tetor, 2020
E mërkurë, 21 Tetor, 2020

Opinione

Sfidat ekonomike të COVID-19

Mendimi i ri ekonomik-strategjia Shfaqja e pandemisë globale të koronavirusit,...

Patrioti liberal Veli Hashorva dhe Gazeta “Drita” e Gjirokastrës 1920-1924

Dr. Dorian Koçi  Gazetaria moderne shqiptare i ka rrënjët e...

Remitancat në kushtet e Covid – 19

Në shkurt të vitit 2015, Asambleja e Përgjithshme e...

Luigj Gurakuqi, të pathënat për ekonominë e Shqipërisë!

Luigj Gurakuqi  ka lindur në Shkodër në një familje...

Kush do ta paguajë faturën e Covid-19?!

Natyrisht që situata e sotme nuk është e lehtë,...

Efekti fiskal i COVID-19 në xhepin e shtetit dhe gjithsecilit gjatë prillit 2020

Pas tërmetit të Nëntorit të vitit të kaluar, rënies...

Pandemia po trondit epërsinë e dollarit

Nga Benjamin J. Cohen Me fillimin e krizës së COVID-19,...

Përralla për shpërbërjen e BE-së prej krizës së Coronës

Për shkak të pandemisë dhe mungesës së solidaritetit BE-ja...

Si po ndikon COVID -19 te bizneset shqiptare në Greqi

Është e vërtetë që COVID-19 ka alarmuar tërë botën,...

Ja cilat janë zonat e lira ekonomike në Shqipëri

Ekonomitë e Ballkanit Perëndimor kanë qenë vazhdimisht nën vëmendjen...

Sfidat ekonomike të COVID-19

Mendimi i ri ekonomik-strategjia Shfaqja e pandemisë globale të koronavirusit,...

Patrioti liberal Veli Hashorva dhe Gazeta “Drita” e Gjirokastrës 1920-1924

Dr. Dorian Koçi  Gazetaria moderne shqiptare i ka rrënjët e...

Remitancat në kushtet e Covid – 19

Në shkurt të vitit 2015, Asambleja e Përgjithshme e...

Luigj Gurakuqi, të pathënat për ekonominë e Shqipërisë!

Luigj Gurakuqi  ka lindur në Shkodër në një familje...

Kush do ta paguajë faturën e Covid-19?!

Natyrisht që situata e sotme nuk është e lehtë,...

Efekti fiskal i COVID-19 në xhepin e shtetit dhe gjithsecilit gjatë prillit 2020

Pas tërmetit të Nëntorit të vitit të kaluar, rënies...

Pandemia po trondit epërsinë e dollarit

Nga Benjamin J. Cohen Me fillimin e krizës së COVID-19,...

Përralla për shpërbërjen e BE-së prej krizës së Coronës

Për shkak të pandemisë dhe mungesës së solidaritetit BE-ja...

Si po ndikon COVID -19 te bizneset shqiptare në Greqi

Është e vërtetë që COVID-19 ka alarmuar tërë botën,...

Ja cilat janë zonat e lira ekonomike në Shqipëri

Ekonomitë e Ballkanit Perëndimor kanë qenë vazhdimisht nën vëmendjen...

Të fundit

Britani / Organizata shqiptare fiton çmimin “Charity of the Year”

“Qendra për Refugjatë dhe Migrantë” e drejtuar nga shqiptari Arten Llazari ka fituar çmimin "Charity of the Year" (Bamirësia e vitit). Kjo organizatë ka degët...

Studiuesi Elmo publikon regjistrimin e parë të një kënge dasme arbëreshe

Të parën këngë dasme arbëreshe e ka dokumentuar Jeronim De Rada, dhe titullohet “Somenat dita m’u di” (Që me natë dita m’u gdhi). Në videon...

Virusi / Gazetari shqiptar tregon si arriti Kina të shmang valën e dytë të Covid

Edison Myrteza ka mbaruar studimet për gazetari në Shqipëri dhe prej vitesh jeton në Kinë. Në një lidhje skype mëngjesin e sotëm në emisionin...

Greqi/ Mësuesit shqiptarë në Athinë marrin tekstet mësimore të dërguara nga QBD

Oficerja koordinuese për Diasporën në Athinë, Joneda Dodaj, në ambientet e ambasadës shqiptare në Athinë organizoi një takim me mësuesen e kursit të mësimit...

Gjuha shqipe dhe sfidat e saj pas Kongresit të Drejtshkrimit

Sa herë që bëhet fjalë për shqipen e sotme letrare, në përgjithësi, përmendet edhe Kongresi i Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe i viti 1972. Kjo...