Aktualitet

E premte, 9 Qershor, 2023
E premte, 9 Qershor, 2023

Aktualitet

Parada Shqiptare në New York të ftuar shqiptarë edhe nga Kanadaja

Pjesë integrale e Paradës Shqiptare në New York që...

Mijëra shqiptar morën pjesë në Ditën e Trashëgimisë Shqiptare në Westchester

Në “Kensico Dam Plaza”, Qendra “Nënë Tereza” e Famullisë...

Dhoma e Biznesit të Diasporës nis takimet “Doing business accross borders”

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare nis sot "Doing...

SHBA/ Një rrugë në Masaçustes do të mbajë emrin e Gjergj Kastriot Skënderbeut

Festivali i Kulturës Shqiptare feston 40 vjetorin. Ky jubile...

Një vështrimi i shkurtër i arkitektit Atanasio Pizzi mbi krahinën arbërereshe

Adriatiku së bashku me Jonin e sipërm dhe Tirrenin...

“Ismail Qemali”, ati themeltar i shtetit modern shqiptar nderohet në New York

"Ismail Qemali" perjetësohet në emrin e një rrugë në...

1968/ Nelo Drizari, bakllava dhe një biografi për 500 vjetorin e Skënderbeut

“Carmel Valley Outlook” ka botuar, me 7 shkurt 1968,...

Kanada/Ambasadori shqiptar Ermal Muça shpallet “Ambasadori i Vitit”

Ambasadori shqiptar në Kanada Ermal Muça është shpallur “Ambasadori...

Në konferencën e XVIII të Federatës së Mjekëve Shqiptarë në Europë

Javën që e lamë pas e karakterizojnë dy ngjarje...

Gjermani/ “Shqiponja Adler Apotheke”, dy vjet në shërbim të komunitetit

Këto dy vite kanë qenë një rrugëtim me sfida,...

Parada Shqiptare në New York të ftuar shqiptarë edhe nga Kanadaja

Pjesë integrale e Paradës Shqiptare në New York që...

Mijëra shqiptar morën pjesë në Ditën e Trashëgimisë Shqiptare në Westchester

Në “Kensico Dam Plaza”, Qendra “Nënë Tereza” e Famullisë...

Dhoma e Biznesit të Diasporës nis takimet “Doing business accross borders”

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare nis sot "Doing...

SHBA/ Një rrugë në Masaçustes do të mbajë emrin e Gjergj Kastriot Skënderbeut

Festivali i Kulturës Shqiptare feston 40 vjetorin. Ky jubile...

Një vështrimi i shkurtër i arkitektit Atanasio Pizzi mbi krahinën arbërereshe

Adriatiku së bashku me Jonin e sipërm dhe Tirrenin...

“Ismail Qemali”, ati themeltar i shtetit modern shqiptar nderohet në New York

"Ismail Qemali" perjetësohet në emrin e një rrugë në...

1968/ Nelo Drizari, bakllava dhe një biografi për 500 vjetorin e Skënderbeut

“Carmel Valley Outlook” ka botuar, me 7 shkurt 1968,...

Kanada/Ambasadori shqiptar Ermal Muça shpallet “Ambasadori i Vitit”

Ambasadori shqiptar në Kanada Ermal Muça është shpallur “Ambasadori...

Në konferencën e XVIII të Federatës së Mjekëve Shqiptarë në Europë

Javën që e lamë pas e karakterizojnë dy ngjarje...

Gjermani/ “Shqiponja Adler Apotheke”, dy vjet në shërbim të komunitetit

Këto dy vite kanë qenë një rrugëtim me sfida,...

Të fundit

Napoli kryeqyteti i arbëreshëve

Dikush ka thënë që Napoli është nga ato qytete që kalon nga 1 deri tek 10 pa kaluar nga 0 deri 9. Për të...

Çmim i parë për poeten Irma Kurti në SHBA

Një tjetër vlerësim për krijimtarinë e poetes shqiptare Irma Kurti, e cila vlerësohet me çmim të parë në Amerikë në konkursin letrar “Poetry Thymes...

Shkolla “Gjuha Jonë”  në Philadelphia kremton mbylljen e vitit mësimor

4 Qershori 2023 nuk mund të konsiderohej për gjithë komunitetin shqiptar të Filadelfias thjesht si Dita e mbylljes së vitit mësimor 2022-2023 në shkollën...

Je në Prishtinë? Mos e humb prezantimin e Abetares Mbarëkombëtare

Me moton “Libri triumfon” ditën e djeshme është çelur edicioni i 23-të i Panairit të Librit në Prishtinë . Një aktivitet ku është paralajmëruar të...

Takim me kryesinë e “Shkollës Shqipe” në Zvicër

Në prag të përfundimit të vitit shkollor 2022/2023, të mësimit shqip në Zvicër  sot  në mjediset e Ambasadës së Shqipërisë u organizua një takim...