Aktualitet

E shtunë, 24 Shkurt, 2024
E shtunë, 24 Shkurt, 2024

Aktualitet

Ditëlindja e Kosovës, një moment për të nderuar Veteranët e Klinës

Grupimi për kundërshtimin e ndërtimit të fabrikës së çimentos...

Midis Italisë dhe Shqipërisë, letërsia si urë lidhëse mes dy kulturave

Dy shkrimtar të dy brezave të ndryshëm, dy filozofi,...

Shkollat Shqipe “Alba Life” New York në këmbë për Kosovën

Tv dhe Shkollat Shqipe “Alba Life” u krijuan 17...

Shqipëria ul borxhin e saj nën 60 përqind të prodhimit kombëtar!

Në fund të vitit të kaluar, më 31 dhjetor...

Filmi dokumentar “Bekim Fehmiu” premierë në Manhattan

Dokumentari artistik rreth jetës dhe veprës së jashtëzakonshme të...

Komuniteti shqiptar në Londër feston 16 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës

Bashkimi bën fuqinë, moto e tri shoqatava së bashku,...

Gjin Gjoka: Ja përse kushtojnë kaq shumë apartamentet në Shqipëri!

Shqipëria po shkakton një kureshtje dhe interes në arenën...

Çelet edhe një tjetër klasë e gjuhë shqipe në Zvicër

Ditën e djeshme ka hapur dyert për herë të...

Në Philadelphia festohet ditëlindja e Kosovës

Pas shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë më 28 nëntor...

Ditëlindja e Kosovës, një moment për të nderuar Veteranët e Klinës

Grupimi për kundërshtimin e ndërtimit të fabrikës së çimentos...

Midis Italisë dhe Shqipërisë, letërsia si urë lidhëse mes dy kulturave

Dy shkrimtar të dy brezave të ndryshëm, dy filozofi,...

Shkollat Shqipe “Alba Life” New York në këmbë për Kosovën

Tv dhe Shkollat Shqipe “Alba Life” u krijuan 17...

Shqipëria ul borxhin e saj nën 60 përqind të prodhimit kombëtar!

Në fund të vitit të kaluar, më 31 dhjetor...

Filmi dokumentar “Bekim Fehmiu” premierë në Manhattan

Dokumentari artistik rreth jetës dhe veprës së jashtëzakonshme të...

Komuniteti shqiptar në Londër feston 16 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës

Bashkimi bën fuqinë, moto e tri shoqatava së bashku,...

Gjin Gjoka: Ja përse kushtojnë kaq shumë apartamentet në Shqipëri!

Shqipëria po shkakton një kureshtje dhe interes në arenën...

Çelet edhe një tjetër klasë e gjuhë shqipe në Zvicër

Ditën e djeshme ka hapur dyert për herë të...

Në Philadelphia festohet ditëlindja e Kosovës

Pas shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë më 28 nëntor...

Të fundit

NDIEJ VS NDJEJ

 Kur një “j” në vend të “i” e ndryshon krejtësisht kuptimin!  Pse gabojmë kaq shumë me këto dy folje?   Para disa kohësh nisa të...

Diaspora redakton Wikipedia-n

Prej 20 shkurtit  Wikimedian-ët e Gjuhës Shqipe kanë nisur një fushatë për redaktimin e gjuhës shqipe në platformën wikipedia. Misioni i kësaj nisme të përbashkët...

Pushtimi turk i baladave shqiptare!

Çfarë ndodhi me baladën e mrekullueshme “Sytë e tu” të Frederik Ndocit? Përse u shua balada e pavdekshme “Kur një ditë të kthehesh ti”...

Poetja Irma Kurti botohet në gjuhën spanjolle në Kolumbi

Poetja dhe shkrimtarja Irma Kurti boton në Kolumbi përmbledhjen e saj me poezi në gjuhën spanjolle të titulluar: “Un pétalo de flor” (Një petël...

“Dialogu Letrar Midis Italisë dhe Shqipërisë” sipas shkrimtarëve Vera Bekteshi dhe Liridon Mulaj

Takimi “Letërsia Shqiptare dhe ura gjeneracionale, midis Italisë dhe Shqipërisë” u zhvillua mbrëmjen e djeshme në librarinë Tirana Times. Shkrimtarja Vera Bekteshi dhe autori...