Arsim

E shtunë, 20 Prill, 2024
E shtunë, 20 Prill, 2024

Arsim

QBD projekte të reja, prioritet tekstet për vitin shkollor 2020-2021

Qendra e Botimeve për Diasporën organizoi sot mbledhjen e...

SHBA/ Presidenti Trump nderon me medaljen e artë të ekselencës nxënësin shqiptar

Dario Toska është nxënësi shqiptar i cili për të...

QBD online me mësuesit shqiptarë në Turqi dhe Spanjë

Qendra e Botimeve për Diasporën zhvilloi sot një takim...

Itali / Mësuesit shqiptar peticion për përfshirjen e gjuhës shqipe në shkolla

Përfshirja e mësimdhënies së gjuhës shqipe në shkollat shtetërore...

QBD online me mësuesit e gjuhës shqipe në Kanada

Qendra e Botimeve për Diasporën zhvilloi sot mbledhje online...

Fëmijët shqiptarë në Gjermani dhe sfidat e nënave në rritjen dhe edukimin e tyre

1 Qershori është Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve dhe kjo...

QBD boton falas përrallat dy gjuhëshe për fëmijët shqiptarë të Diasporës

Qendra e Botimeve për Diasporën mundëson për këtë 1...

Raporti / Të diplomuarit në arsimin profesional zgjedhin sektorin privat

Sektori privat është më tërheqës për të rinjtë që...

QBD mbledhje online me mësuesit shqiptarë në Angli për mësimdhënien e shqipes

Qendra e Botimeve për Diasporën zhvilloi sot online mbledhje...

QBD takim online me mësuesit e Zvicrës për mesimdhënien e gjuhës shqipes

Qendra e Botimeve për Diasporën në vijimësi të mbledhjeve...

QBD projekte të reja, prioritet tekstet për vitin shkollor 2020-2021

Qendra e Botimeve për Diasporën organizoi sot mbledhjen e...

SHBA/ Presidenti Trump nderon me medaljen e artë të ekselencës nxënësin shqiptar

Dario Toska është nxënësi shqiptar i cili për të...

QBD online me mësuesit shqiptarë në Turqi dhe Spanjë

Qendra e Botimeve për Diasporën zhvilloi sot një takim...

Itali / Mësuesit shqiptar peticion për përfshirjen e gjuhës shqipe në shkolla

Përfshirja e mësimdhënies së gjuhës shqipe në shkollat shtetërore...

QBD online me mësuesit e gjuhës shqipe në Kanada

Qendra e Botimeve për Diasporën zhvilloi sot mbledhje online...

Fëmijët shqiptarë në Gjermani dhe sfidat e nënave në rritjen dhe edukimin e tyre

1 Qershori është Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve dhe kjo...

QBD boton falas përrallat dy gjuhëshe për fëmijët shqiptarë të Diasporës

Qendra e Botimeve për Diasporën mundëson për këtë 1...

Raporti / Të diplomuarit në arsimin profesional zgjedhin sektorin privat

Sektori privat është më tërheqës për të rinjtë që...

QBD mbledhje online me mësuesit shqiptarë në Angli për mësimdhënien e shqipes

Qendra e Botimeve për Diasporën zhvilloi sot online mbledhje...

QBD takim online me mësuesit e Zvicrës për mesimdhënien e gjuhës shqipes

Qendra e Botimeve për Diasporën në vijimësi të mbledhjeve...

Të fundit

At Bellusci kujton në 100-vjetorin e lindjes profesorin e madh Jup Kastrati

Arbëreshi At Antonio Bellusci, kujton mikun e tij me rastin e 100- vjetorit të lindjes së tij me anë të një interviste. At Bellusci, sot...

Ramë Lahaj dhe Dëshira Ahmeti shkelqejnë në koncertin e ST. George Theater

Diaspora shqiptaro-amerikane nga zonat e trishtetëshit New York, New Jersey, Connecticut dhe më gjerë morën pjesë në koncertin gala që u shfaq në “St....

“Hënë e përgjakur” eklips në New York  

Eklipsi kaloi dhe pranë Shkollës sonë “Susan E. Wagner” high school dhe natyrisht kureshtjen e kisha të padurueshme. I vura syzet dhe unë pashë...

“Mama Klorin” një histori universale emigracioni

Pak ditë më parë në ambientet e Universitetit New York College, në Athinë, u zhvillua promovimi i projektit “Mama Klorin”, me ideatore artisten Doreida...

SHBA/ Më 19 maj në New York mbahet panairi i tretë “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”

Për të tretin vit radhazi do të organizohet në New York panairi shqiptar “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”. Kjo traditë festive nisi në vitin 2022 me rastin...