Opinione

E shtunë, 20 Prill, 2024
E shtunë, 20 Prill, 2024

Opinione

Pandemia po trondit epërsinë e dollarit

Nga Benjamin J. Cohen Me fillimin e krizës së COVID-19,...

Si u sollën eshtrat e Vaso Pashës nga Libani në Shqipëri

Nga Melhem Mobarak Rreth fundit të vitit 1977, unë mësova...

Përralla për shpërbërjen e BE-së prej krizës së Coronës

Për shkak të pandemisë dhe mungesës së solidaritetit BE-ja...

Duart dhe intelekti i shqiptarëve në ekonominë greke

Nisur nga një bisedë midis dy kryeministrave... Para disa vjetësh...

27 vite jeta e një komuniteti në ekran

Një ndër ekranet më të vjetra të Diasporës së...

Mediat së pari duhet të kontrollojnë vetveten

Dikur ne mbështeteshim për të bërë një lajm apo...

Turizmi dhe COVID! Ku do ti kalojmë pushimet këtë vit?

Në këtë periudhë të vështirë për njerëzimin, çdokush përpiqet...

Kadare për dashurinë, femrat, pasionin dhe pendesën

Sipas një bisedë të lirë me shkrimtarin Ismail Kadare...

Ndërtuesit shqiptarë në ekonominë greke

”Mbi kurrizin tim kanë peshuar aq gurë sa do...

Libra Pecuniaria apo Balanca Financiare!

Edhe kapitalizmi, sot në kohën e COVID-19, është në...

Pandemia po trondit epërsinë e dollarit

Nga Benjamin J. Cohen Me fillimin e krizës së COVID-19,...

Si u sollën eshtrat e Vaso Pashës nga Libani në Shqipëri

Nga Melhem Mobarak Rreth fundit të vitit 1977, unë mësova...

Përralla për shpërbërjen e BE-së prej krizës së Coronës

Për shkak të pandemisë dhe mungesës së solidaritetit BE-ja...

Duart dhe intelekti i shqiptarëve në ekonominë greke

Nisur nga një bisedë midis dy kryeministrave... Para disa vjetësh...

27 vite jeta e një komuniteti në ekran

Një ndër ekranet më të vjetra të Diasporës së...

Mediat së pari duhet të kontrollojnë vetveten

Dikur ne mbështeteshim për të bërë një lajm apo...

Turizmi dhe COVID! Ku do ti kalojmë pushimet këtë vit?

Në këtë periudhë të vështirë për njerëzimin, çdokush përpiqet...

Kadare për dashurinë, femrat, pasionin dhe pendesën

Sipas një bisedë të lirë me shkrimtarin Ismail Kadare...

Ndërtuesit shqiptarë në ekonominë greke

”Mbi kurrizin tim kanë peshuar aq gurë sa do...

Libra Pecuniaria apo Balanca Financiare!

Edhe kapitalizmi, sot në kohën e COVID-19, është në...

Të fundit

At Bellusci kujton në 100-vjetorin e lindjes profesorin e madh Jup Kastrati

Arbëreshi At Antonio Bellusci, kujton mikun e tij me rastin e 100- vjetorit të lindjes së tij me anë të një interviste. At Bellusci, sot...

Ramë Lahaj dhe Dëshira Ahmeti shkelqejnë në koncertin e ST. George Theater

Diaspora shqiptaro-amerikane nga zonat e trishtetëshit New York, New Jersey, Connecticut dhe më gjerë morën pjesë në koncertin gala që u shfaq në “St....

“Hënë e përgjakur” eklips në New York  

Eklipsi kaloi dhe pranë Shkollës sonë “Susan E. Wagner” high school dhe natyrisht kureshtjen e kisha të padurueshme. I vura syzet dhe unë pashë...

“Mama Klorin” një histori universale emigracioni

Pak ditë më parë në ambientet e Universitetit New York College, në Athinë, u zhvillua promovimi i projektit “Mama Klorin”, me ideatore artisten Doreida...

SHBA/ Më 19 maj në New York mbahet panairi i tretë “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”

Për të tretin vit radhazi do të organizohet në New York panairi shqiptar “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”. Kjo traditë festive nisi në vitin 2022 me rastin...