Opinione

E diel, 14 Prill, 2024
E diel, 14 Prill, 2024

Opinione

Ndikimi i COVID-19 në sipërmarrje dhe biznese 

COVID-19 ka ndikuar në pothuajse çdo sektor të ekonomisë...

Një vështrim mbi studimin e Jup Kastratit mbi Jeronim de Radën

(Në përkujtim të 96-vjetorit të lindjes të Prof.Dr. Jup...

Shqiptarët në Itali, në limbon e pensioneve

Shqiptarët në Itali përbëjnë një nga bashkësitë më të...

Si po ndikon COVID -19 te bizneset shqiptare në Greqi

Është e vërtetë që COVID-19 ka alarmuar tërë botën,...

Mësuesit e gjuhës shqipe në Zvicër vazhdojnë misionin e tyre on line

Nga Vaxhid Sejdiu   Gresa, Gentonis, Aurela dhe Andi Shala gjatë...

Të drejtat e shqiptarëve në Greqi

Nga Fotini Shehu Demokracia është sistemi politik në të cilin...

Ja cilat janë zonat e lira ekonomike në Shqipëri

Ekonomitë e Ballkanit Perëndimor kanë qenë vazhdimisht nën vëmendjen...

Si na gjeti Pandemia fiskalisht?

Nga Koço Broka  Paketa fiskale e vendit tonë nuk mund...

Roli i teknologjisë në mësimdhënien dhe mësimin e gjuhës së huaj

Nga Mirlinda  Shehu Roli i teknologjisë në mësimdhënien dhe mësimin...

Sot kemi arritur në një fazë të re…

  Nga Ardian Lekaj Të dashur lexues, Nëse deri pak kohë më...

Ndikimi i COVID-19 në sipërmarrje dhe biznese 

COVID-19 ka ndikuar në pothuajse çdo sektor të ekonomisë...

Një vështrim mbi studimin e Jup Kastratit mbi Jeronim de Radën

(Në përkujtim të 96-vjetorit të lindjes të Prof.Dr. Jup...

Shqiptarët në Itali, në limbon e pensioneve

Shqiptarët në Itali përbëjnë një nga bashkësitë më të...

Si po ndikon COVID -19 te bizneset shqiptare në Greqi

Është e vërtetë që COVID-19 ka alarmuar tërë botën,...

Mësuesit e gjuhës shqipe në Zvicër vazhdojnë misionin e tyre on line

Nga Vaxhid Sejdiu   Gresa, Gentonis, Aurela dhe Andi Shala gjatë...

Të drejtat e shqiptarëve në Greqi

Nga Fotini Shehu Demokracia është sistemi politik në të cilin...

Ja cilat janë zonat e lira ekonomike në Shqipëri

Ekonomitë e Ballkanit Perëndimor kanë qenë vazhdimisht nën vëmendjen...

Si na gjeti Pandemia fiskalisht?

Nga Koço Broka  Paketa fiskale e vendit tonë nuk mund...

Roli i teknologjisë në mësimdhënien dhe mësimin e gjuhës së huaj

Nga Mirlinda  Shehu Roli i teknologjisë në mësimdhënien dhe mësimin...

Sot kemi arritur në një fazë të re…

  Nga Ardian Lekaj Të dashur lexues, Nëse deri pak kohë më...

Të fundit

“Hënë e përgjakur” eklips në New York  

Eklipsi kaloi dhe pranë Shkollës sonë “Susan E. Wagner” high school dhe natyrisht kureshtjen e kisha të padurueshme. I vura syzet dhe unë pashë...

“Mama Klorin” një histori universale emigracioni

Pak ditë më parë në ambientet e Universitetit New York College, në Athinë, u zhvillua promovimi i projektit “Mama Klorin”, me ideatore artisten Doreida...

SHBA/ Më 19 maj në New York mbahet panairi i tretë “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”

Për të tretin vit radhazi do të organizohet në New York panairi shqiptar “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”. Kjo traditë festive nisi në vitin 2022 me rastin...

SHBA/ Dr. Yllka Filipi në krye të Shoqatës së Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë

Në një atmosferë plotë entuziazëm dhe të kulturuar, Shoqata e Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë mbajti zgjedhjet e reja më 7 prill 2024, në bibliotekën e qytetit...

Mjedisi si faktor i ndikimit të drejtëpërdrejtë në shëndetin publik

Javën e fundit te muajit te kaluar, më 25 dhe 26 mars mora pjesë në një konferencë të dytë vjetore të shëndetit publik dhe...