Libra

E premte, 4 Dhjetor, 2020
E premte, 4 Dhjetor, 2020

Libra

Heroi kombëtar Gjergj Kastriot Skënderbeu në këngët arbëreshe

Në literaturën mbi Skënderbeun merret zakonisht si...

Fillon nga puna Qendra e Studimeve dhe Publikimeve të Arbëresheve në Shqipëri

Nisi sot punën pa zhurmën e zakonshme të prezantimeve...

Danimarkë / Biblioteka muze e studiuesit Ixhet Lutfiu

Ixhet Lutfiu është me origjinë nga Veshalla...

Ribotohen tri vepra të Lasgush Poradecit

Ribotohen tri vepra të Lasgush Poradecit të...

“Historia e Skënderbeut”, falas në audio book

“Kryqtari i fundit” historia e heroit tonë...

Punë e madhe krijuese e anëtarëve të shoqatës së shkrimtarëve shqiptar në Suedi

Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptar “...

Poeti arbëresh Lluka Perrone në 100-vjetorin e lindjes

Poezia arbëreshe, në rrafshin diakronik të saj,...

Një udhëtim me librat e Mandalàsë në kulturën arbëreshe

Vepra studimore e Matteo Mandalasë përfshin një...

Heroi kombëtar Gjergj Kastriot Skënderbeu në këngët arbëreshe

Në literaturën mbi Skënderbeun merret zakonisht si...

Fillon nga puna Qendra e Studimeve dhe Publikimeve të Arbëresheve në Shqipëri

Nisi sot punën pa zhurmën e zakonshme të prezantimeve...

Danimarkë / Biblioteka muze e studiuesit Ixhet Lutfiu

Ixhet Lutfiu është me origjinë nga Veshalla...

Ribotohen tri vepra të Lasgush Poradecit

Ribotohen tri vepra të Lasgush Poradecit të...

“Historia e Skënderbeut”, falas në audio book

“Kryqtari i fundit” historia e heroit tonë...

Punë e madhe krijuese e anëtarëve të shoqatës së shkrimtarëve shqiptar në Suedi

Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptar “...

Poeti arbëresh Lluka Perrone në 100-vjetorin e lindjes

Poezia arbëreshe, në rrafshin diakronik të saj,...

Një udhëtim me librat e Mandalàsë në kulturën arbëreshe

Vepra studimore e Matteo Mandalasë përfshin një...

Të fundit

108 vjet shërbim i jashtëm, përpjekjet për ngritjen e misioneve diplomatike

4 dhjetori 1912 pas shpalljes së Pavarësisë është një tjetër moment i rëndësishëm për shtetin shqiptar pasi shënon krijimin e shërbimit diplomatik dhe Forcave...

Nisi sot Konferenca Mjekësore Ndërkombëtare Multidisiplinare

Ka nisur sot Konferenca mjekësore ndërkombëtare multi-disiplinare e cila do të vijoi për tri ditë, 4-5-6 dhjetor 2020. Kjo konferencë është një bashkëpunim i Shoqatës...

Gjermani / Reperja shqiptare, artistja më e klikuar në Youtube për vitin 2020

Reperja shqiptare Loredana Zefi ka korrur sukses në Gjermani me këngët e saj. Këtë vit ajo është shpallur artistja më e dëgjuar në "Spotify"...

Raporti i KQZ: Shqiptarët jashtë vendit do të votojnë me postë

Në zgjedhjet e 25 prillit shqiptarët që jetojnë jashtë vendit me të drejtë vote do të votojnë përmes postës, thuhet në një raport të...

Greqi/ Konsullata në Selanik njofton mbërritjen e dokumentave

Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Shqipërisë në Selanik njofton se kanë mbërritur Pasaportat dhe Kartat ID për të gjithë shtetasit që kanë aplikuar...