Arbëresh

E hënë, 25 Tetor, 2021
E hënë, 25 Tetor, 2021

Arbëresh

QSPA marrëveshje bashkëpunimi me bibliotekën e Kosovës

Në mjediset e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”...

QSPA memorandum bashkëpunimi me Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Kosovës

Qendra e Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët (QSPA) ka...

Shkrimtari italian: Deri në moshën 6-vjeçare flisja vetëm arbëresh

“Shkrimtari i njohur italian me origjinë arbëreshe, Carmine Abate,...

Ginestra, fshati i shijeve arbëreshe

“Fshati i shijeve arbëreshe”, Ginestra, historia shqiptare dhe gastronomia...

Arbëresh / Publikohet dorëshkrimi i rrallë i Dhimitër Kamardës

Arbëreshi Francesco S. Marchianò, studiuesi i gjuhës dhe letërsisë...

Arbëreshët…krijuesit e atdheut të humbur

”E ardhmja e kulturës arbëreshe, sfidat”, ishte kjo tema...

Giuseppe Gangale, studiuesi arbëresh i kulturave minoritare në Itali dhe Europë

Giuseppe Gangale është një ndër kontribuesit e parë për...

Pasardhësja e familjes Schiro : Është një mrekulli që ne flasim ende gjuhën tonë

Ajo është pasardhëse e një prej familjeve më të...

Arbëresh / Qyteti më i vogël në Lucania ruan traditat që vijnë nga larg

San Paolo Albanese, komuna më e vogël në Lucania,...

Shkrimtari me origjinë arbëreshe sjell librin “Motori i Skendërbeut”

Shkrimtari me origjinë arbëreshe Carmine Abate, në librin e...

QSPA marrëveshje bashkëpunimi me bibliotekën e Kosovës

Në mjediset e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”...

QSPA memorandum bashkëpunimi me Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Kosovës

Qendra e Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët (QSPA) ka...

Shkrimtari italian: Deri në moshën 6-vjeçare flisja vetëm arbëresh

“Shkrimtari i njohur italian me origjinë arbëreshe, Carmine Abate,...

Ginestra, fshati i shijeve arbëreshe

“Fshati i shijeve arbëreshe”, Ginestra, historia shqiptare dhe gastronomia...

Arbëresh / Publikohet dorëshkrimi i rrallë i Dhimitër Kamardës

Arbëreshi Francesco S. Marchianò, studiuesi i gjuhës dhe letërsisë...

Arbëreshët…krijuesit e atdheut të humbur

”E ardhmja e kulturës arbëreshe, sfidat”, ishte kjo tema...

Giuseppe Gangale, studiuesi arbëresh i kulturave minoritare në Itali dhe Europë

Giuseppe Gangale është një ndër kontribuesit e parë për...

Pasardhësja e familjes Schiro : Është një mrekulli që ne flasim ende gjuhën tonë

Ajo është pasardhëse e një prej familjeve më të...

Arbëresh / Qyteti më i vogël në Lucania ruan traditat që vijnë nga larg

San Paolo Albanese, komuna më e vogël në Lucania,...

Shkrimtari me origjinë arbëreshe sjell librin “Motori i Skendërbeut”

Shkrimtari me origjinë arbëreshe Carmine Abate, në librin e...

Të fundit

Ambasadorja shqiptare në Greqi takim me mjekët shqiptarë në Diasporë

Ambasadorja znj. Luela Hajdaraga, priti në ambietet e ambasadës një grup mjekësh shqiptarë me qëllim vendosjen e bashkëpunimit me komunitetin, promovimin e vlerave të...

SHBA / Promovohet libri i autores shqiptare në Kolegjin e Harvardit

Libri 'Barrë dhe Bekim' i autores shqiptare me bazë në Zvicër, Shqipe Sylejmani, u promovua për herë të parë në SHBA në Kolegjin e...

Fuqia e mediave për të ushtruar pushtet

Mediat nuk mund ta pasqyrojnë realitetin. E parë hollë, kjo as nuk është e mundur. Për ne, njerëzit, realiteti është i paarritshëm. Të arritshme...

SHBA/ Mjeku Arben Domi tregon a duhet marrë vaksina kundër gripit

Drejtori i zhvillimit të vaksinave pranë “Geovax” Arben Domi, gjatë një interviste për emisionin “Abc-ja e mëngjesit”, rekomandoi bërjen e vaksinës kundër gripit pavarësisht...

Norvegji/ Shkolla Shqipe “Naim Frashëri” pajiset me tekstet mësimore nga QBD

Shkolla Shqipe “Naim Frashëri” në Oslo të Norvegjisë, ka filluar mësimin e gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare. Shkolla është pajisur me tekstet didaktike për...