Arbëresh

E hënë, 20 Shtator, 2021
E hënë, 20 Shtator, 2021

Arbëresh

Garrafa, qyteti arbëresh nga mund të admironi Detin Jon dhe Tirren

Garrafa është e vendosur në pikën më të ngushtë...

Shën Sofia, katundi arbëresh ku gjuha antike gërshetohet me traditën

Katundi arbëresh Shën Sofia  (Ital: Santa Sofia d’Epiro, me...

Për poeten arbëreshe Enza Scutari

Poezia bashkëkohore arbëreshe përfaqësohet sot edhe nga një plejadë...

Foto dite / Paja e nuses arbëresh si thesar

Është vështirë të ruash traditën shekullore në epokën e...

Vina një qytezë arbëreshe, ku veshjet e grave shquhen me elemente arkaike ilire

Në rrugëtimin tim të fundit në Kalabri dhe provincat...

“Festa dell’Anatra”, rikthehet festivali i traditës së kulinarisë arbëreshe

Pas ndërprerjes për shkak të pandemisë, si shumë aktivitete...

Jeta e Arbëreshëve në Kalabri gjatë viteve 1950

Rimëkëmbja e pasluftës në komunitetet italo-shqiptare në periudhën 1945...

Arbëresh / Shprehje dhe fjalë të urta popullore të Shën Kostandinit

Shprehitë dhe fjalët e urta popullore janë ruajtur me...

Arbëreshët e Argjentinës, gjuha elementi që dallonte popullin shqiptar

Shqiptarët në Argjentinë përbëjnë një komunitet prej rreth 50...

Rikthehet “Festivali i Rrënjëve të Vjetra” në San Paolo Albanese

Në komunën arbëreshe San Paolo Albanese do të organizohet...

Garrafa, qyteti arbëresh nga mund të admironi Detin Jon dhe Tirren

Garrafa është e vendosur në pikën më të ngushtë...

Shën Sofia, katundi arbëresh ku gjuha antike gërshetohet me traditën

Katundi arbëresh Shën Sofia  (Ital: Santa Sofia d’Epiro, me...

Për poeten arbëreshe Enza Scutari

Poezia bashkëkohore arbëreshe përfaqësohet sot edhe nga një plejadë...

Foto dite / Paja e nuses arbëresh si thesar

Është vështirë të ruash traditën shekullore në epokën e...

Vina një qytezë arbëreshe, ku veshjet e grave shquhen me elemente arkaike ilire

Në rrugëtimin tim të fundit në Kalabri dhe provincat...

“Festa dell’Anatra”, rikthehet festivali i traditës së kulinarisë arbëreshe

Pas ndërprerjes për shkak të pandemisë, si shumë aktivitete...

Jeta e Arbëreshëve në Kalabri gjatë viteve 1950

Rimëkëmbja e pasluftës në komunitetet italo-shqiptare në periudhën 1945...

Arbëresh / Shprehje dhe fjalë të urta popullore të Shën Kostandinit

Shprehitë dhe fjalët e urta popullore janë ruajtur me...

Arbëreshët e Argjentinës, gjuha elementi që dallonte popullin shqiptar

Shqiptarët në Argjentinë përbëjnë një komunitet prej rreth 50...

Rikthehet “Festivali i Rrënjëve të Vjetra” në San Paolo Albanese

Në komunën arbëreshe San Paolo Albanese do të organizohet...

Të fundit

Turistë polakë në malin e Tomorrit

Turistë polakë iu ngjitën malit të Tomorrit në një guidë të gjatë turistike me ndihmën e operatorëve turistikë lokalë të Beratit. Lajmi bëhet i ditur...

Gjermani / Lazim Destani në takimin tradicional letrar “Azem Shkreli”

Sot në Dyseldorf u mbajt Takimi Tradicional Letrar “Azem Shkreli”. Nën organizimin e Lidhjes së Shkrimtarëve, Artistëve dhe Krijuesve Shqiptarë në Gjermani ky manifestim...

Kujtime nga jeta dhe veprimtaria e tij e Pino Cacozza në muajin e tij të lindjes

Federata e Shoqatave Arbëreshe (FAA) kujtoi në muajin e tij të lindjes arbëreshin Pino Cacozza. U zgjodh pikërisht kolegji ku Cacozza studioi, “Shën Adrian” për...

Kosovë-Shqipëri, drejt mbledhjes së shtatë të dy qeverive

Qeveritë e Kosovës e Shqipërisë pritet të mbajnë mbledhjen e shtatë të përbashkët në Prishtinë, këtë vit, pas të gjashtës në Tiranë në 2...

Në punë me pasaportë vaksinimi/ Italia e bën me detyrim si në shtet dhe privat

Nga 15 tetori, Italia do të kërkojë pasaportë vaksinimi për të gjithë punonjës si në sektorin shtetëror ashtu edhe atë privat. administrata publike është...