Arbëresh

E hënë, 20 Shtator, 2021
E hënë, 20 Shtator, 2021

Arbëresh

Komuniteti Arbëresh feston edicionin e 14 -të të festivalit “Croce e Basilico”

Komuniteti Arbëresh në San Paolo Albanese, më 14 shtator...

“Katundet arbëreshe”, ekspozon për herë të parë 2 botime të Kamardës dhe Skiroit

Në hollin kryesor të Muzeut Historik Kombëtar u çel...

“Udhëtimi i Zemrës”, përmbyll aktivitetet në Horën e Arbëreshëve

Prej datës 30 gusht po vijojnë aktivitet e programuara...

Qendra e Studimeve për Arbëreshët i dhuron libra bibliotekës “Giussepe Schiro”

Në kuadër të vizitave në Kalabri, të organizuara nga...

Drejtoresha e Agjencisë së Diasporës për RAI: Të gatshëm për projekte të reja

Historia 533 vjecare e Horës së Arbëreshëve është sjell...

533 vjetori/ Agjencia Kombëtare e Diasporës vlerëson kontributin e Arbëreshëve

Në 533 vjetorin e krijimit të Horës së Arbëreshëve,...

Busti i Heroi Kombëtar Skënderbeu do të vendoset në Castrovillari, Kalabri

Sot në ditën e kremtimit të 533 vjetorit të...

Sot 533 vjet Hora e Arbëreshëve

Sot kremtohet dita e themelimit të ngulimit arbëresh në...

Arbëreshi që shkruante vetëm shqip

Sot shënohet 97-vjetorit të lindjes një nga emrat më...

553 vjetori i themelimit të Horës së Arbëreshëve, festë 3-ditore

Data 30 gusht shënën 533 vjetorin e themelimit të...

Komuniteti Arbëresh feston edicionin e 14 -të të festivalit “Croce e Basilico”

Komuniteti Arbëresh në San Paolo Albanese, më 14 shtator...

“Katundet arbëreshe”, ekspozon për herë të parë 2 botime të Kamardës dhe Skiroit

Në hollin kryesor të Muzeut Historik Kombëtar u çel...

“Udhëtimi i Zemrës”, përmbyll aktivitetet në Horën e Arbëreshëve

Prej datës 30 gusht po vijojnë aktivitet e programuara...

Qendra e Studimeve për Arbëreshët i dhuron libra bibliotekës “Giussepe Schiro”

Në kuadër të vizitave në Kalabri, të organizuara nga...

Drejtoresha e Agjencisë së Diasporës për RAI: Të gatshëm për projekte të reja

Historia 533 vjecare e Horës së Arbëreshëve është sjell...

533 vjetori/ Agjencia Kombëtare e Diasporës vlerëson kontributin e Arbëreshëve

Në 533 vjetorin e krijimit të Horës së Arbëreshëve,...

Busti i Heroi Kombëtar Skënderbeu do të vendoset në Castrovillari, Kalabri

Sot në ditën e kremtimit të 533 vjetorit të...

Sot 533 vjet Hora e Arbëreshëve

Sot kremtohet dita e themelimit të ngulimit arbëresh në...

Arbëreshi që shkruante vetëm shqip

Sot shënohet 97-vjetorit të lindjes një nga emrat më...

553 vjetori i themelimit të Horës së Arbëreshëve, festë 3-ditore

Data 30 gusht shënën 533 vjetorin e themelimit të...

Të fundit

Turistë polakë në malin e Tomorrit

Turistë polakë iu ngjitën malit të Tomorrit në një guidë të gjatë turistike me ndihmën e operatorëve turistikë lokalë të Beratit. Lajmi bëhet i ditur...

Gjermani / Lazim Destani në takimin tradicional letrar “Azem Shkreli”

Sot në Dyseldorf u mbajt Takimi Tradicional Letrar “Azem Shkreli”. Nën organizimin e Lidhjes së Shkrimtarëve, Artistëve dhe Krijuesve Shqiptarë në Gjermani ky manifestim...

Kujtime nga jeta dhe veprimtaria e tij e Pino Cacozza në muajin e tij të lindjes

Federata e Shoqatave Arbëreshe (FAA) kujtoi në muajin e tij të lindjes arbëreshin Pino Cacozza. U zgjodh pikërisht kolegji ku Cacozza studioi, “Shën Adrian” për...

Kosovë-Shqipëri, drejt mbledhjes së shtatë të dy qeverive

Qeveritë e Kosovës e Shqipërisë pritet të mbajnë mbledhjen e shtatë të përbashkët në Prishtinë, këtë vit, pas të gjashtës në Tiranë në 2...

Në punë me pasaportë vaksinimi/ Italia e bën me detyrim si në shtet dhe privat

Nga 15 tetori, Italia do të kërkojë pasaportë vaksinimi për të gjithë punonjës si në sektorin shtetëror ashtu edhe atë privat. administrata publike është...