Arbëresh

E enjte, 6 Gusht, 2020
E enjte, 6 Gusht, 2020

Arbëresh

“Vjeshe Popullore”, sekretet në vargjet e këngëve arbëreshe

Rapsoditë tradicionale dhe serenatat e hershme pasqyrohen në librin...

Itali/ Greci, një cep i Shqipërisë në Irpinia

‘L’altra Campania’ reportazh për komunitetin arbëresh në Greçi (it.Grecci)...

Itali / “La Repubblica” video promovuese për ngulimin arbëresh Civita në Kalabri

Gazeta italiane "La Repubblica" ka realizuar një video promovuese...

Arbëresh / 45 vite nga publikimi i revistës “Mondo Albanese”

Poeti dhe dramaturgu i mirënjohur arbëresh, Giuseppe Schirò di...

Arbëresh / 1 gusht 1897 botohej numri i parë revistës “Ili i Arbrešvet”

123 vjet më parë, pikërisht me 1 gusht 1897...

Manastiri i Deçanit/Monument i rrallë ku ruhet shandani i dhuruar nga Skënderbeu

 Manastiri i Deçanit ndodhet rrëzë Bjeshkëve të Nemuna, në...

“Nga Kalabria me dashuri”, si janë ruajtur me fanatizëm ritet tradicionale

Kolë Kamsi, është një ndër studiuesit më të njohur...

Arbëresh / Giuseppe Chiaramonte, një studiues erudit, me përmasa ndërkombëtare

Prej pakë kohës anëtar i Këshillit Koordinues të institucionit...

Barile, qyteza arbëreshe dhe rrugët me emërtime shqip në provincën e Potenzës

Komuna Barile (Barili në arbërisht), është një fshat me...

Rrëfimi i pazakontë i arbëreshit/ A ishin aristokratë shqiptarët që emigruan?!

Emigrimi i shqiptarëve në Itali, të paktën duke nisur...

“Vjeshe Popullore”, sekretet në vargjet e këngëve arbëreshe

Rapsoditë tradicionale dhe serenatat e hershme pasqyrohen në librin...

Itali/ Greci, një cep i Shqipërisë në Irpinia

‘L’altra Campania’ reportazh për komunitetin arbëresh në Greçi (it.Grecci)...

Itali / “La Repubblica” video promovuese për ngulimin arbëresh Civita në Kalabri

Gazeta italiane "La Repubblica" ka realizuar një video promovuese...

Arbëresh / 45 vite nga publikimi i revistës “Mondo Albanese”

Poeti dhe dramaturgu i mirënjohur arbëresh, Giuseppe Schirò di...

Arbëresh / 1 gusht 1897 botohej numri i parë revistës “Ili i Arbrešvet”

123 vjet më parë, pikërisht me 1 gusht 1897...

Manastiri i Deçanit/Monument i rrallë ku ruhet shandani i dhuruar nga Skënderbeu

 Manastiri i Deçanit ndodhet rrëzë Bjeshkëve të Nemuna, në...

“Nga Kalabria me dashuri”, si janë ruajtur me fanatizëm ritet tradicionale

Kolë Kamsi, është një ndër studiuesit më të njohur...

Arbëresh / Giuseppe Chiaramonte, një studiues erudit, me përmasa ndërkombëtare

Prej pakë kohës anëtar i Këshillit Koordinues të institucionit...

Barile, qyteza arbëreshe dhe rrugët me emërtime shqip në provincën e Potenzës

Komuna Barile (Barili në arbërisht), është një fshat me...

Rrëfimi i pazakontë i arbëreshit/ A ishin aristokratë shqiptarët që emigruan?!

Emigrimi i shqiptarëve në Itali, të paktën duke nisur...

Të fundit

Studentët shqiptarë në universitetet amerikane përballen me paqartësinë e vizave

Kolegjet dhe universitetet amerikane kanë muaj që diskutojnë për mënyrën më të sigurt të mësimdhënies duke ndryshuar disa herë planet pas shtimit të rasteve...

Itali / “Key of Montevergine” vepra monumentale e artistit shqiptar Milot

“Çelësat“ e artistit italo-shqiptar Milot dëshirojnë të jenë një simbol universal i lirisë kundër sistemit të vështirë politik të shoqërisë bashkëkohore, dhe veçanërisht kundër...

“Vjeshe Popullore”, sekretet në vargjet e këngëve arbëreshe

Rapsoditë tradicionale dhe serenatat e hershme pasqyrohen në librin “Vjeshe Popullore” (Canti popolari) të autorit arbëresh Carmine Stamile. Vëllimi sjell vargje të këngëve arbëreshe, këngë...

Zgjedhjet në Itali, në garë dhe një shqiptare

Më 20 dhe 21 shtator Italia do ti drejtohet kutive të votimit për të zgjedhur përfaqësuesit në këshillat komunal dhe rajonal. Ariana Kosova Hoxha...

Maska të detyrueshme/ Konfirmohen 27 udhëtime për nesër

Aeroporti Ndërkombëtar “Nënë Tereza” njoftoi se janë konfirmuar për ditën e nesërme 27 fluturime. Vlen të theksohet se personat që u lejohet të udhëtojnë janë...