Financë

E shtunë, 24 Shkurt, 2024
E shtunë, 24 Shkurt, 2024

Financë

“EasyPay”, Inovacioni në industrinë e pagesave

Lidhjet e Diasporës me vendlindjen kanë qenë gjithmonë të...

Forcohet dollari amerikan, euro humbet terren

Në tregun e këmbimit valutor vendas, të mërkurën dollari...

“OneFor app” e ardhmja e sistemit bankar

Të gjithë jemi dëshmitarë që zhvillimi i teknologjisë dhe...

Sa do ta ndikojë lufta tregun financiar shqiptar?

Megjithëse tregu financiar shqiptar nuk është i ekspozuar në...

Moody’s rikonfirmon vlerësimin: Ekonomia shqiptare me perspektivë të qëndrueshme

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit të kredibilitetit “Moddy’s” rikonfirmon vlerësimin...

Migracioni dhe Diaspora në perspektivën e Edukimit Financiar dhe Remitancave

Gjermania u shndërrua në destinacionin e preferuar për emigrim...

Ekspertja Katiaj:Reforma në drejtësi e fiskalizimi, efekte pozitive në ekonomi

Informaliteti i pagave është një çështje historike, që në...

Rritet inflacioni në Eurozonë. Si pritet të ndikojë në Shqipëri?

Inflacioni në Eurozonë ka kërcyer në 5% në dhjetor,...

Të ardhurat nga puna jashtë vendit iu kthyen rritjes në 2021

Të ardhurat e shqiptarëve nga puna jashtë vendit i...

“EasyPay”, Inovacioni në industrinë e pagesave

Lidhjet e Diasporës me vendlindjen kanë qenë gjithmonë të...

Forcohet dollari amerikan, euro humbet terren

Në tregun e këmbimit valutor vendas, të mërkurën dollari...

“OneFor app” e ardhmja e sistemit bankar

Të gjithë jemi dëshmitarë që zhvillimi i teknologjisë dhe...

Sa do ta ndikojë lufta tregun financiar shqiptar?

Megjithëse tregu financiar shqiptar nuk është i ekspozuar në...

Moody’s rikonfirmon vlerësimin: Ekonomia shqiptare me perspektivë të qëndrueshme

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit të kredibilitetit “Moddy’s” rikonfirmon vlerësimin...

Migracioni dhe Diaspora në perspektivën e Edukimit Financiar dhe Remitancave

Gjermania u shndërrua në destinacionin e preferuar për emigrim...

Ekspertja Katiaj:Reforma në drejtësi e fiskalizimi, efekte pozitive në ekonomi

Informaliteti i pagave është një çështje historike, që në...

Rritet inflacioni në Eurozonë. Si pritet të ndikojë në Shqipëri?

Inflacioni në Eurozonë ka kërcyer në 5% në dhjetor,...

Të ardhurat nga puna jashtë vendit iu kthyen rritjes në 2021

Të ardhurat e shqiptarëve nga puna jashtë vendit i...

Të fundit

NDIEJ VS NDJEJ

 Kur një “j” në vend të “i” e ndryshon krejtësisht kuptimin!  Pse gabojmë kaq shumë me këto dy folje?   Para disa kohësh nisa të...

Diaspora redakton Wikipedia-n

Prej 20 shkurtit  Wikimedian-ët e Gjuhës Shqipe kanë nisur një fushatë për redaktimin e gjuhës shqipe në platformën wikipedia. Misioni i kësaj nisme të përbashkët...

Pushtimi turk i baladave shqiptare!

Çfarë ndodhi me baladën e mrekullueshme “Sytë e tu” të Frederik Ndocit? Përse u shua balada e pavdekshme “Kur një ditë të kthehesh ti”...

Poetja Irma Kurti botohet në gjuhën spanjolle në Kolumbi

Poetja dhe shkrimtarja Irma Kurti boton në Kolumbi përmbledhjen e saj me poezi në gjuhën spanjolle të titulluar: “Un pétalo de flor” (Një petël...

“Dialogu Letrar Midis Italisë dhe Shqipërisë” sipas shkrimtarëve Vera Bekteshi dhe Liridon Mulaj

Takimi “Letërsia Shqiptare dhe ura gjeneracionale, midis Italisë dhe Shqipërisë” u zhvillua mbrëmjen e djeshme në librarinë Tirana Times. Shkrimtarja Vera Bekteshi dhe autori...