Komuniteti shqiptar në Greqi i bashkohet nismës “Dhuro Libra”

E enjte, 25 Korrik, 2024
E enjte, 25 Korrik, 2024

Komuniteti shqiptar në Greqi i bashkohet nismës “Dhuro Libra”

Në përgjigje të nismës së Ministrisë së Diasporës Shqiptare “DHURO LIBRA!” pesë Përfaqësi të Komunitetit Shqiptar në Selanik kanë dhuruar libra për shtetasit shqiptarë që vuajnë heqjen e lirisë në Institucionet e Ekzekutimit të Vendimeve Penale në Greqi.

Koordinimi i veprimtarive mes përfaqësive u krye me përkushtueshmëri në kohë dhe udhëheqje nga Oficerja Koordinuese për Diasporën në Greqi znj. Aurela Konduri.

Dhurimi u bë në ambientet e Konsullatës Shqiptare në Selanik ku përfaqësitë i priti Konsulli i Përgjithshëm i shtetit Shqiptar. Librat sipas procedurave të parashikuar me ligj do të çohen zyrtarisht për në Institucionet e Vuajtjes së Dënimeve në shtetin Grek.

Për realizimin e kësaj iniciative u ngrit një grup pune me përfaqësues të shoqatave shqiptare si: Maria Taci dhe Majlinda Cano nga organizata “JETA”, Anila Rezhda dhe Sofia Tore nga Lidhja e të Diplomuarve në Universitetet Greke/Filiali i Veriut së Greqisë, Arian Gusho dhe Spiro Janaqi nga Lidhja Greko-Shqiptarë e Biznesmenëve të Greqisë së Veriut”, Bujar Muco dhe Anila Karapidhu nga Lidhja e krijuesve: “DEGA E BLERTË”  si dhe Eva Paloka dhe Arjan Polisi nga Shoqata “PROGRESI”. Gjithashtu pjesë e këti donacioni ishte edhe sipërmarrësi dhe ish kryetari i “PROGRESIT” për dy dekada, Thodhori Miho.

Impenjimi i Komunitetit Shqiptar të Selanikut për t’ju përgjigjur në kohë me gjithë vështirësitë e zbatimit të protokollit-Covid kësaj iniciative, tregoi shqiptarët në Greqi për të mbështetur iniciativat e shtetin Amë përtej kufijve cilado qofshin ato.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Në përgjigje të nismës së Ministrisë së Diasporës Shqiptare “DHURO LIBRA!” pesë Përfaqësi të Komunitetit Shqiptar në Selanik kanë dhuruar libra për shtetasit shqiptarë që vuajnë heqjen e lirisë në Institucionet e Ekzekutimit të Vendimeve Penale në Greqi.

Koordinimi i veprimtarive mes përfaqësive u krye me përkushtueshmëri në kohë dhe udhëheqje nga Oficerja Koordinuese për Diasporën në Greqi znj. Aurela Konduri.

Dhurimi u bë në ambientet e Konsullatës Shqiptare në Selanik ku përfaqësitë i priti Konsulli i Përgjithshëm i shtetit Shqiptar. Librat sipas procedurave të parashikuar me ligj do të çohen zyrtarisht për në Institucionet e Vuajtjes së Dënimeve në shtetin Grek.

Për realizimin e kësaj iniciative u ngrit një grup pune me përfaqësues të shoqatave shqiptare si: Maria Taci dhe Majlinda Cano nga organizata “JETA”, Anila Rezhda dhe Sofia Tore nga Lidhja e të Diplomuarve në Universitetet Greke/Filiali i Veriut së Greqisë, Arian Gusho dhe Spiro Janaqi nga Lidhja Greko-Shqiptarë e Biznesmenëve të Greqisë së Veriut”, Bujar Muco dhe Anila Karapidhu nga Lidhja e krijuesve: “DEGA E BLERTË”  si dhe Eva Paloka dhe Arjan Polisi nga Shoqata “PROGRESI”. Gjithashtu pjesë e këti donacioni ishte edhe sipërmarrësi dhe ish kryetari i “PROGRESIT” për dy dekada, Thodhori Miho.

Impenjimi i Komunitetit Shqiptar të Selanikut për t’ju përgjigjur në kohë me gjithë vështirësitë e zbatimit të protokollit-Covid kësaj iniciative, tregoi shqiptarët në Greqi për të mbështetur iniciativat e shtetin Amë përtej kufijve cilado qofshin ato.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Në përgjigje të nismës së Ministrisë së Diasporës Shqiptare “DHURO LIBRA!” pesë Përfaqësi të Komunitetit Shqiptar në Selanik kanë dhuruar libra për shtetasit shqiptarë që vuajnë heqjen e lirisë në Institucionet e Ekzekutimit të Vendimeve Penale në Greqi.

Koordinimi i veprimtarive mes përfaqësive u krye me përkushtueshmëri në kohë dhe udhëheqje nga Oficerja Koordinuese për Diasporën në Greqi znj. Aurela Konduri.

Dhurimi u bë në ambientet e Konsullatës Shqiptare në Selanik ku përfaqësitë i priti Konsulli i Përgjithshëm i shtetit Shqiptar. Librat sipas procedurave të parashikuar me ligj do të çohen zyrtarisht për në Institucionet e Vuajtjes së Dënimeve në shtetin Grek.

Për realizimin e kësaj iniciative u ngrit një grup pune me përfaqësues të shoqatave shqiptare si: Maria Taci dhe Majlinda Cano nga organizata “JETA”, Anila Rezhda dhe Sofia Tore nga Lidhja e të Diplomuarve në Universitetet Greke/Filiali i Veriut së Greqisë, Arian Gusho dhe Spiro Janaqi nga Lidhja Greko-Shqiptarë e Biznesmenëve të Greqisë së Veriut”, Bujar Muco dhe Anila Karapidhu nga Lidhja e krijuesve: “DEGA E BLERTË”  si dhe Eva Paloka dhe Arjan Polisi nga Shoqata “PROGRESI”. Gjithashtu pjesë e këti donacioni ishte edhe sipërmarrësi dhe ish kryetari i “PROGRESIT” për dy dekada, Thodhori Miho.

Impenjimi i Komunitetit Shqiptar të Selanikut për t’ju përgjigjur në kohë me gjithë vështirësitë e zbatimit të protokollit-Covid kësaj iniciative, tregoi shqiptarët në Greqi për të mbështetur iniciativat e shtetin Amë përtej kufijve cilado qofshin ato.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.