Foto dite / Kur Çabej vizitonte Horën e Arbëreshëve

E enjte, 13 Qershor, 2024
E enjte, 13 Qershor, 2024

Foto dite / Kur Çabej vizitonte Horën e Arbëreshëve

Eqrem Çabej në një foto të rrallë të fillim viteve 1930 në Horë t’Arbëreshvet – Piana degli Albanesi afër Palermos, Sicili (në atë kohë quhej ende Piana dei Greci).

Çabej sapo kishte përfunduar studimet në Universitetin e Vjenës dhe kishte shkuar të studionte në vend arbërishten e Horës, mbi të cilën po shkruante tezën e doktoratës “Italoalbanische Studien” (Studime italoshqiptare, ose arbëreshe).

 

Eqrem Çabej në një foto të rrallë të fillim viteve 1930 në Horë t’Arbëreshvet – Piana degli Albanesi afër Palermos, Sicili (në atë kohë quhej ende Piana dei Greci).

Çabej sapo kishte përfunduar studimet në Universitetin e Vjenës dhe kishte shkuar të studionte në vend arbërishten e Horës, mbi të cilën po shkruante tezën e doktoratës “Italoalbanische Studien” (Studime italoshqiptare, ose arbëreshe).

 

Eqrem Çabej në një foto të rrallë të fillim viteve 1930 në Horë t’Arbëreshvet – Piana degli Albanesi afër Palermos, Sicili (në atë kohë quhej ende Piana dei Greci).

Çabej sapo kishte përfunduar studimet në Universitetin e Vjenës dhe kishte shkuar të studionte në vend arbërishten e Horës, mbi të cilën po shkruante tezën e doktoratës “Italoalbanische Studien” (Studime italoshqiptare, ose arbëreshe).