Ekonomi

E mërkurë, 24 Korrik, 2024
E mërkurë, 24 Korrik, 2024

Ekonomi

Shqipëria përfiton nga ndarja Financa dhe Ekonomi publike

Lajmi i ndarjes së Ministrisë së Financave nga roli...

Dhoma e Biznesit të Diasporës gjithmonë në mbështetje të grave sipërmarrëse

Dhoma e Biznesit të Diasporës e ka mbyllur vitin...

Korridori Ndërkombëtar Adriatik Alpe, aorta e Kombit Shqiptar

Lugina e Drinit një "Parnas" shqiptar. Rrugët janë po...

Historia e Zef Markut, nga emigrant në administrator të sukseshëm në Itali  

Themelues e administrator i shoqërisë MRG (akronim i cili...

Banka e Shqipërisë dhe integrimi në sistemin e pagesave të BE-së

Dy aktivitete të këtyre ditëve të dhjetorit, shënuan një...

Kompania “Ecolog” dhuron donacion në vlerë mbi një milion euro për Spitalin Klinik të Tetovës

Kompania e filantropit shqiptar Lazim Destani, “Ecolog International” ka...

Artur Lorkowski: Vlerësoj presidencën shqiptare të Komunitetit të Energjisë

Intervistë me z. Artur Lorkowski, Drejtor i Sekretariatit të...

Plani i Rritjes i BE-së dhe ne

Në muajin nëntor 2023, Komisioni Evropian (qeveria e Bashkimit...

Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës-një realitet!

Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës pritet të nisë fluturimet në...

Progres Raporti 2023 i BE-së, më i miri për Shqipërinë në 19 vite!

Komisioni Evropian, qeveria e Bashkimit Evropian, publikoi më 8...

Shqipëria përfiton nga ndarja Financa dhe Ekonomi publike

Lajmi i ndarjes së Ministrisë së Financave nga roli...

Dhoma e Biznesit të Diasporës gjithmonë në mbështetje të grave sipërmarrëse

Dhoma e Biznesit të Diasporës e ka mbyllur vitin...

Korridori Ndërkombëtar Adriatik Alpe, aorta e Kombit Shqiptar

Lugina e Drinit një "Parnas" shqiptar. Rrugët janë po...

Historia e Zef Markut, nga emigrant në administrator të sukseshëm në Itali  

Themelues e administrator i shoqërisë MRG (akronim i cili...

Banka e Shqipërisë dhe integrimi në sistemin e pagesave të BE-së

Dy aktivitete të këtyre ditëve të dhjetorit, shënuan një...

Kompania “Ecolog” dhuron donacion në vlerë mbi një milion euro për Spitalin Klinik të Tetovës

Kompania e filantropit shqiptar Lazim Destani, “Ecolog International” ka...

Artur Lorkowski: Vlerësoj presidencën shqiptare të Komunitetit të Energjisë

Intervistë me z. Artur Lorkowski, Drejtor i Sekretariatit të...

Plani i Rritjes i BE-së dhe ne

Në muajin nëntor 2023, Komisioni Evropian (qeveria e Bashkimit...

Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës-një realitet!

Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës pritet të nisë fluturimet në...

Progres Raporti 2023 i BE-së, më i miri për Shqipërinë në 19 vite!

Komisioni Evropian, qeveria e Bashkimit Evropian, publikoi më 8...

Të fundit

Cilat fjalë ka “vjedhur” greqishtja nga gjuha shqipe?

Shumë herë është thënë se huazimi gjuhësor, pra procesi në të cilin një gjuhë merr elemente (në thelb fjalë nga fjalori ) nga një...

Tifozët anglez këndojnë në The Oak Pub “Shqipëri o nëna ime”!

Historikisht anglezët janë shquar për traditën e tyre të pub-eve. Ashtu sikurse ballkanasit kanë bujtinat të europianizuara në agroturizëm. Pub-et janë epiqendra e dëfrimit,...

Letër e Hapur/Mësuesit e Diasporës të Përjashtuar nga Seminari i Gjuhës Shqipe!

Në një letër të hapur drejtuar Ministres së Arsimit të Kosovës, znj. Arbërie Nagavci, mësuesit shqiptarë të diasporës shprehin zhgënjimin për moslejimin e pjesëmarrjes...

Ambasadorja zvicerane kërkon votën e diasporës nga Pogradeci

Ambasadorja zvicerane Ruth Huber, ka folur gjatë një interviste të dhënë nga Pogradeci, në lidhje me kodin zgjedhor dhe votën e diasporës. Huber theksoi në...

PS dhe PD bien dakord “në parim” për votën e diasporës

Maxhoranca dhe opozita kanë arritur dakordësinë në parim për votën e diasporës për zgjedhjet e vitit 2015. Në një prononcim për media në përfundim të...