Butrinti, destinacioni i mbi 10 mijë turistëve në 6 muajt e parë të 2021

E enjte, 13 Qershor, 2024
E enjte, 13 Qershor, 2024

Butrinti, destinacioni i mbi 10 mijë turistëve në 6 muajt e parë të 2021

Qyteti antik i Butrintit, 20 km larg Sarandës, vijon të jetë një ndër destinacionet e preferuara të turistëve vendas dhe të huaj.

Ky park ofron një numër të konsiderueshëm vendesh arkeologjike dhe konsiderohet si një “mikrobotë e historisë shqiptare”.

Dorina Dhima, specialiste e turizmit në Parkun Kombëtar të Butrint, tha për ATSH-në se “qyteti Antik i Butrintit dhe muzeu i tij arkeologjik në 6 muajt e parë të 2021 u vizituan nga 10 246 vizitorë vendas e të huaj”.

“Në 6 mujorin e parë të 2020 parku u vizitua nga 3007 vizitorë, një numër u ulët krahasuar me vitet emëparshme për shkak të pandemisë COVID-19″, – tha Dhima.

Sipas saj, shifrat këtë vit janë më pozitive.

Dhima shprehet se në muajin qershor 2020 parku u vizitua nga 1539 vizitorë. Ndërsa këtë vit u vizitua nga 5352 vizitorë. Edhe këto të dhëna janë mbi 3 fishuar krahasuar me vitin e kaluar”.

Butrinti sot është një kompleks arkitektonik me 15 zona të periudhave të ndryshme, nga shekulli IV para Krishtit deri në shekullin XVI pas Krishtit. Rëndësia historike e Butrintit është e jashtëzakonshme dhe të jesh në gjendje që të ecësh është një privilegj: statuja me gurë të bardhë nga epoka e August Oktavianit, Agripas, Antiohs, Serapisit, Livia Drusilas ngriheshin dikur këtu, si dhe vendi i lindjes së shumë qytetarëve të shquar në kohë të ndryshme apo gjeneralëve romakë gjatë epokës së ndritur të perandorisë kur qyteti quhej “Colonia Augusta Buthrotum” (Kolonia Augustiane Butrinti).

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Qyteti antik i Butrintit, 20 km larg Sarandës, vijon të jetë një ndër destinacionet e preferuara të turistëve vendas dhe të huaj.

Ky park ofron një numër të konsiderueshëm vendesh arkeologjike dhe konsiderohet si një “mikrobotë e historisë shqiptare”.

Dorina Dhima, specialiste e turizmit në Parkun Kombëtar të Butrint, tha për ATSH-në se “qyteti Antik i Butrintit dhe muzeu i tij arkeologjik në 6 muajt e parë të 2021 u vizituan nga 10 246 vizitorë vendas e të huaj”.

“Në 6 mujorin e parë të 2020 parku u vizitua nga 3007 vizitorë, një numër u ulët krahasuar me vitet emëparshme për shkak të pandemisë COVID-19″, – tha Dhima.

Sipas saj, shifrat këtë vit janë më pozitive.

Dhima shprehet se në muajin qershor 2020 parku u vizitua nga 1539 vizitorë. Ndërsa këtë vit u vizitua nga 5352 vizitorë. Edhe këto të dhëna janë mbi 3 fishuar krahasuar me vitin e kaluar”.

Butrinti sot është një kompleks arkitektonik me 15 zona të periudhave të ndryshme, nga shekulli IV para Krishtit deri në shekullin XVI pas Krishtit. Rëndësia historike e Butrintit është e jashtëzakonshme dhe të jesh në gjendje që të ecësh është një privilegj: statuja me gurë të bardhë nga epoka e August Oktavianit, Agripas, Antiohs, Serapisit, Livia Drusilas ngriheshin dikur këtu, si dhe vendi i lindjes së shumë qytetarëve të shquar në kohë të ndryshme apo gjeneralëve romakë gjatë epokës së ndritur të perandorisë kur qyteti quhej “Colonia Augusta Buthrotum” (Kolonia Augustiane Butrinti).

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Qyteti antik i Butrintit, 20 km larg Sarandës, vijon të jetë një ndër destinacionet e preferuara të turistëve vendas dhe të huaj.

Ky park ofron një numër të konsiderueshëm vendesh arkeologjike dhe konsiderohet si një “mikrobotë e historisë shqiptare”.

Dorina Dhima, specialiste e turizmit në Parkun Kombëtar të Butrint, tha për ATSH-në se “qyteti Antik i Butrintit dhe muzeu i tij arkeologjik në 6 muajt e parë të 2021 u vizituan nga 10 246 vizitorë vendas e të huaj”.

“Në 6 mujorin e parë të 2020 parku u vizitua nga 3007 vizitorë, një numër u ulët krahasuar me vitet emëparshme për shkak të pandemisë COVID-19″, – tha Dhima.

Sipas saj, shifrat këtë vit janë më pozitive.

Dhima shprehet se në muajin qershor 2020 parku u vizitua nga 1539 vizitorë. Ndërsa këtë vit u vizitua nga 5352 vizitorë. Edhe këto të dhëna janë mbi 3 fishuar krahasuar me vitin e kaluar”.

Butrinti sot është një kompleks arkitektonik me 15 zona të periudhave të ndryshme, nga shekulli IV para Krishtit deri në shekullin XVI pas Krishtit. Rëndësia historike e Butrintit është e jashtëzakonshme dhe të jesh në gjendje që të ecësh është një privilegj: statuja me gurë të bardhë nga epoka e August Oktavianit, Agripas, Antiohs, Serapisit, Livia Drusilas ngriheshin dikur këtu, si dhe vendi i lindjes së shumë qytetarëve të shquar në kohë të ndryshme apo gjeneralëve romakë gjatë epokës së ndritur të perandorisë kur qyteti quhej “Colonia Augusta Buthrotum” (Kolonia Augustiane Butrinti).

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.