Grupi muzikor arbëresh “Shega” gati publikimin e albumit parë

E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021
E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021

Grupi muzikor arbëresh “Shega” gati publikimin e albumit parë

Grupi muzikor arbëresh “Shega” po bëhet gati për publikimin e albumit të parë me këngë.

Pjesë e këtij albumi pritet të jenë këngët “Drita”, “Lumturi” dhe “Arianne”, të cilat janë regjistruar gjatë muajit qershor në studio muzikore. Pesë të rinjtë arbëreshë nga ngulimi “Hora e Arbëreshëvet” janë bërë bashkë në sajë të pasionit për muzikën dhe për gjuhën e mëmës, të ruajtur prej gjashtë shekujsh.

Lexo edhe: “SHEGA” si përfaqësues të arbëreshëve në emisionin “Shkrimi në gjuhën e nënës”

Lajmin e kanë bërë të ditur vetë anëtarët e këtij grupi muzikor për emisionin “Express” në KTV.

“Shega” sipas shpjegimit të tyre, u përzgjodh për shkak të analogjisë që krijon ky frut me thelbin e tyre si grup muzikor, përkatësisht shumësisë së kokrrave, njëjtësisë së frutit dhe ndjesisë së komunitetit që bart me kolorit ngjyrash.

Lexo edhe: Grupi arbëresh “Shega” sjell këngën “Arianna”

 

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.  

Grupi muzikor arbëresh “Shega” po bëhet gati për publikimin e albumit të parë me këngë.

Pjesë e këtij albumi pritet të jenë këngët “Drita”, “Lumturi” dhe “Arianne”, të cilat janë regjistruar gjatë muajit qershor në studio muzikore. Pesë të rinjtë arbëreshë nga ngulimi “Hora e Arbëreshëvet” janë bërë bashkë në sajë të pasionit për muzikën dhe për gjuhën e mëmës, të ruajtur prej gjashtë shekujsh.

Lexo edhe: “SHEGA” si përfaqësues të arbëreshëve në emisionin “Shkrimi në gjuhën e nënës”

Lajmin e kanë bërë të ditur vetë anëtarët e këtij grupi muzikor për emisionin “Express” në KTV.

“Shega” sipas shpjegimit të tyre, u përzgjodh për shkak të analogjisë që krijon ky frut me thelbin e tyre si grup muzikor, përkatësisht shumësisë së kokrrave, njëjtësisë së frutit dhe ndjesisë së komunitetit që bart me kolorit ngjyrash.

Lexo edhe: Grupi arbëresh “Shega” sjell këngën “Arianna”

 

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.