Historia / Kthehet nga Turqia dhe hap fabrikë në vendlindje

E enjte, 13 Qershor, 2024
E enjte, 13 Qershor, 2024

Historia / Kthehet nga Turqia dhe hap fabrikë në vendlindje

Naser Hoxha prej vitesh jeton në Turqi,  ka hapur një fabrikë për prodhimin e maskave mbrojtëse nga Covid-19 në vendlindjen e tij në Kosovë

Në këtë fabrikë janë punësuar 150 persona, ku 80 përqind prej tyre janë gra. Në një intervistë për Kallxo.com, emigranti tregon si lindi idea për hapjen e kësaj fabrike.

Ai tregon se gjithçka nisi ditët që u mbyllën kufijtë për shkak të Covid-19. Gjatë kësaj kohe, ai ndodhej në vendlindje dhe në një bisedë me vëllain, Blerimin diskutuan se çfarë mund të bënin për t’i ardhur në ndihmë komunitetit atje. Duke parë nevojën për maska, ata menduam që lokalin ta shndërronin në fabrikë të prodhimit të maskave.

“U izoluan kufijtë. Mbetëm në Kosovë. 10 ditë ishim në karantinë, vetëm mendime se çfarë të bënim. Duke parë nevojën, duke parë mungesën, sidomos në Kosovë të maskave. Pamë që ishte e nevojshme dhe pamë që duhet staf, duhet punësim.”- shprehet ai.

Naseri thotë se maskat që prodhohen në fabrikën e tyre janë të një cilësie të lartë.

“Në tregun e Kosovës ka maska që janë importuar nga Kina dhe vende të tjera. Nuk është se ne duam të pengojmë ndokënd që të blejë jashtë, por kualiteti është këtu, ne e garantojmë këtë, është prodhim vendas”,- thotë Naser Hoxha.

Naser Hoxha prej vitesh jeton në Turqi,  ka hapur një fabrikë për prodhimin e maskave mbrojtëse nga Covid-19 në vendlindjen e tij në Kosovë

Në këtë fabrikë janë punësuar 150 persona, ku 80 përqind prej tyre janë gra. Në një intervistë për Kallxo.com, emigranti tregon si lindi idea për hapjen e kësaj fabrike.

Ai tregon se gjithçka nisi ditët që u mbyllën kufijtë për shkak të Covid-19. Gjatë kësaj kohe, ai ndodhej në vendlindje dhe në një bisedë me vëllain, Blerimin diskutuan se çfarë mund të bënin për t’i ardhur në ndihmë komunitetit atje. Duke parë nevojën për maska, ata menduam që lokalin ta shndërronin në fabrikë të prodhimit të maskave.

“U izoluan kufijtë. Mbetëm në Kosovë. 10 ditë ishim në karantinë, vetëm mendime se çfarë të bënim. Duke parë nevojën, duke parë mungesën, sidomos në Kosovë të maskave. Pamë që ishte e nevojshme dhe pamë që duhet staf, duhet punësim.”- shprehet ai.

Naseri thotë se maskat që prodhohen në fabrikën e tyre janë të një cilësie të lartë.

“Në tregun e Kosovës ka maska që janë importuar nga Kina dhe vende të tjera. Nuk është se ne duam të pengojmë ndokënd që të blejë jashtë, por kualiteti është këtu, ne e garantojmë këtë, është prodhim vendas”,- thotë Naser Hoxha.

Naser Hoxha prej vitesh jeton në Turqi,  ka hapur një fabrikë për prodhimin e maskave mbrojtëse nga Covid-19 në vendlindjen e tij në Kosovë

Në këtë fabrikë janë punësuar 150 persona, ku 80 përqind prej tyre janë gra. Në një intervistë për Kallxo.com, emigranti tregon si lindi idea për hapjen e kësaj fabrike.

Ai tregon se gjithçka nisi ditët që u mbyllën kufijtë për shkak të Covid-19. Gjatë kësaj kohe, ai ndodhej në vendlindje dhe në një bisedë me vëllain, Blerimin diskutuan se çfarë mund të bënin për t’i ardhur në ndihmë komunitetit atje. Duke parë nevojën për maska, ata menduam që lokalin ta shndërronin në fabrikë të prodhimit të maskave.

“U izoluan kufijtë. Mbetëm në Kosovë. 10 ditë ishim në karantinë, vetëm mendime se çfarë të bënim. Duke parë nevojën, duke parë mungesën, sidomos në Kosovë të maskave. Pamë që ishte e nevojshme dhe pamë që duhet staf, duhet punësim.”- shprehet ai.

Naseri thotë se maskat që prodhohen në fabrikën e tyre janë të një cilësie të lartë.

“Në tregun e Kosovës ka maska që janë importuar nga Kina dhe vende të tjera. Nuk është se ne duam të pengojmë ndokënd që të blejë jashtë, por kualiteti është këtu, ne e garantojmë këtë, është prodhim vendas”,- thotë Naser Hoxha.