Teknologji

E diel, 28 Shkurt, 2021
E diel, 28 Shkurt, 2021

Teknologji

Doruntina Berisha mes fizikës dhe juridikut dhe një platformë online në pandemi

Studime të dy fushave në kahe të ndryshme, mes...

Marka e njohur e makinave vendos gjuhën shqipe në sistem

Marka e njohur e makinave Renault ka vendosur edhe...

Google përfshin dhe Shqipërinë në Android Auto System

Analistët e risive teknologjike parashikojnë se deri në vitin...

Endrit Rushiti: Idetë në kohën e pandemisë dhe një app për të gjithë shqiptarët

Endriti ishte vetëm 20 vjeç kur krijoi aplikacionin e...

Zvicër / Krijon aplikacionin për mjekët kirurgë, i vendos emrin shqiptar

Endri Dibra është doktor i shkencave kompjuterike, i cili...

Austri / Shqiptarja fiton çmimin e rëndësishëm në teknologji

Shqiptarja Doruntina Berisha, ka fituar në garën “European Women...

Kanada/ 20 vjeçarja shqiptare: Si krijova “Crazy Tire”  për Apple

Albiona Ajeti është 20 vjeçarja shqiptare që jeton në...

Austri / Doruntina Berisha pretendente për çmimin e rëndësishëm në teknologji

Doruntina Berisha ka lindur në Vjenë, por ruan lidhjet...

Drini Mulla, inxhinieri shqiptar në krye të kompanisë së suksesshme australiane

Kur Drini Mulla filloi krijimin e një kompanie inxhinierike...

Shqiptari Atdhe Belegu, arkitekti më i vlerësuar me çmime në Norvegji

Arkitekti me origjinë shqiptare Atdhe Belegu është personazhi i...

Doruntina Berisha mes fizikës dhe juridikut dhe një platformë online në pandemi

Studime të dy fushave në kahe të ndryshme, mes...

Marka e njohur e makinave vendos gjuhën shqipe në sistem

Marka e njohur e makinave Renault ka vendosur edhe...

Google përfshin dhe Shqipërinë në Android Auto System

Analistët e risive teknologjike parashikojnë se deri në vitin...

Endrit Rushiti: Idetë në kohën e pandemisë dhe një app për të gjithë shqiptarët

Endriti ishte vetëm 20 vjeç kur krijoi aplikacionin e...

Zvicër / Krijon aplikacionin për mjekët kirurgë, i vendos emrin shqiptar

Endri Dibra është doktor i shkencave kompjuterike, i cili...

Austri / Shqiptarja fiton çmimin e rëndësishëm në teknologji

Shqiptarja Doruntina Berisha, ka fituar në garën “European Women...

Kanada/ 20 vjeçarja shqiptare: Si krijova “Crazy Tire”  për Apple

Albiona Ajeti është 20 vjeçarja shqiptare që jeton në...

Austri / Doruntina Berisha pretendente për çmimin e rëndësishëm në teknologji

Doruntina Berisha ka lindur në Vjenë, por ruan lidhjet...

Drini Mulla, inxhinieri shqiptar në krye të kompanisë së suksesshme australiane

Kur Drini Mulla filloi krijimin e një kompanie inxhinierike...

Shqiptari Atdhe Belegu, arkitekti më i vlerësuar me çmime në Norvegji

Arkitekti me origjinë shqiptare Atdhe Belegu është personazhi i...

Të fundit

Australi/ Mjekja e parë shqiptare: Falenderoj prindërit që më mësuan shqipen

Anida Hanxhiu është diplomuar për mjekësi në Sindey të Australisë, duke u bërë kështu mjekja e parë shqiptare në Sidney. Anida edhe pse e...

Francë/ Avokatja shqiptare Roxane Gjoni dhe kontributi për bashkëkombësit

Roxane Gjoni me profesion avokate rrëfen se ka shkuar që e vogël në Francë ndaj edhe nuk ndjen diferenca kulturore mes të rinjve francezë...

SHBA/ Mjekja Cenko: Tek ata që kanë kaluar Covid të aplikohet një dozë vaksine

Ekspertët po rekomandojnë që personat që kanë kaluar koronavirusin të marrin vetëm një doze vaksine. Këtij rekomandimi i bashkohet edhe epidemiologia në Amerikë, Erta Cenko,...

Gjermani/ Ambasada në Berlin sqaron tarifat për dokumentet biometrike

Në ambasadën shqiptare në Berlin më 4 shkurt u çel dhe zyra e aplikimit për dokumente biometrike. Ambasada sqaron përmes postimit tarifat e aplikimit dhe...

Destinacione shqiptare/ Ura e Haskovës në Gjirokastër, një monument kulture

Ura e Haskovës është një ndër urat historike të Shqipërisë që së fundmi do i nënshtrohet restaurimit. Ajo ndodhet në Dropullin e poshtëm në Gjirokastër...