Teknologji

E shtunë, 24 Shkurt, 2024
E shtunë, 24 Shkurt, 2024

Teknologji

Tre shkencëtare shqiptare mes ajkës së shkencëtarëve botërore

Duke përdorur rezultatet e publikimeve në SCOPUS, ekspertët e...

Konkursi “Bright Minds” hap thirrjet për edicionin e tretë

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare dhe Unioni i...

BE miraton reformën për karikues universalë të pajisjeve teknologjike

Deri në vitin 2024 në Bashkimin Evropian do të...

Tiranë/ Starton Kongresi i Dytë Ndërkombëtar i Nanoteknologjisë

Ka nisur sot në  Tiranë, Kongresi i Dytë Ndërkombëtar...

Diaspora në Festivalin “Digital Nomads” në Tiranë

Tirana ka startuar festivalin “Digital Nomad”, i cili për...

FERAS/ Fuqizimi Europian i Rinisë Akademike Shqiptare në fokus Diasporën

FERAS është një ndër projektet që ka si fokus...

Bashkëpunoi me Stephen Hawking, shkencëtarja shqiptare publikon librin e ri

Në prag të pubikimit të librit të saj të...

Francë/Akademiku shqiptar pjesë e shoqatës botërore shkencore të Hortikulturës

Akad. Nazim Gruda zgjidhet zëvendëskryetar i Seksionit të Perimeve...

Tre shkencëtare shqiptare mes ajkës së shkencëtarëve botërore

Duke përdorur rezultatet e publikimeve në SCOPUS, ekspertët e...

Konkursi “Bright Minds” hap thirrjet për edicionin e tretë

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare dhe Unioni i...

BE miraton reformën për karikues universalë të pajisjeve teknologjike

Deri në vitin 2024 në Bashkimin Evropian do të...

Tiranë/ Starton Kongresi i Dytë Ndërkombëtar i Nanoteknologjisë

Ka nisur sot në  Tiranë, Kongresi i Dytë Ndërkombëtar...

Diaspora në Festivalin “Digital Nomads” në Tiranë

Tirana ka startuar festivalin “Digital Nomad”, i cili për...

FERAS/ Fuqizimi Europian i Rinisë Akademike Shqiptare në fokus Diasporën

FERAS është një ndër projektet që ka si fokus...

Bashkëpunoi me Stephen Hawking, shkencëtarja shqiptare publikon librin e ri

Në prag të pubikimit të librit të saj të...

Francë/Akademiku shqiptar pjesë e shoqatës botërore shkencore të Hortikulturës

Akad. Nazim Gruda zgjidhet zëvendëskryetar i Seksionit të Perimeve...

Të fundit

NDIEJ VS NDJEJ

 Kur një “j” në vend të “i” e ndryshon krejtësisht kuptimin!  Pse gabojmë kaq shumë me këto dy folje?   Para disa kohësh nisa të...

Diaspora redakton Wikipedia-n

Prej 20 shkurtit  Wikimedian-ët e Gjuhës Shqipe kanë nisur një fushatë për redaktimin e gjuhës shqipe në platformën wikipedia. Misioni i kësaj nisme të përbashkët...

Pushtimi turk i baladave shqiptare!

Çfarë ndodhi me baladën e mrekullueshme “Sytë e tu” të Frederik Ndocit? Përse u shua balada e pavdekshme “Kur një ditë të kthehesh ti”...

Poetja Irma Kurti botohet në gjuhën spanjolle në Kolumbi

Poetja dhe shkrimtarja Irma Kurti boton në Kolumbi përmbledhjen e saj me poezi në gjuhën spanjolle të titulluar: “Un pétalo de flor” (Një petël...

“Dialogu Letrar Midis Italisë dhe Shqipërisë” sipas shkrimtarëve Vera Bekteshi dhe Liridon Mulaj

Takimi “Letërsia Shqiptare dhe ura gjeneracionale, midis Italisë dhe Shqipërisë” u zhvillua mbrëmjen e djeshme në librarinë Tirana Times. Shkrimtarja Vera Bekteshi dhe autori...